Пасат Б5 окачване
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат Б5 окачване
Здравете колеги предстои ми подмяна на окачването.Дали да подменя цялото или само дефектиралите детаили?Предлагат ми пълен комплект KRAFT-250лв.Даите мнение за тази и други марки,за по евтин но качествен ремонт че по тези пътища е
.Ще чакам Вашите мнения и свети за амотесьори и пружини.ПАСАТ Б5 1999 1.9 ТДИ

Re: ОКАЧВАНЕ ПАСАТ Б5
Ако са ти разбити 1-2 носача, аз бих сменил само разбитите, но с такива на някоя доказана марка. Ако повечето са ти разбити , направо цял комплект , а старите здрави ще ти останат за резерва :)
-
- Автомобил: mazda 323 f 2003g.
- Двигател:
Re: ОКАЧВАНЕ ПАСАТ Б5
На такава цена едва ли ще са качествени носачите само ще имаш ядове после. Сменяй само разбитите и бавничко през дупките.
- Apokaliptiko
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1998 AFN
Re: Пасат Б5 окачване
А никой не даде мнение, че като сменяш караш да огледалният ефект. Тоест каквото смениш примерно от ляво, такова сменяш и от дясно. Аз така съм научен и така знам.
Давам пример като отиде човек да си купува обувки, не си купува само за левия крак. Купува и за десния разбира се.
Давам пример като отиде човек да си купува обувки, не си купува само за левия крак. Купува и за десния разбира се.
- bobby route
- Автомобил:
- Двигател:
Нямам много претенции да ми разбира гагата, ама носачите (оригиналните) са железни.... рециклиране на накрайниците излиза около 20- 30 лв на комплект (горен и долен) - все си мисля, че ефета е по- добър от китайски заместители.... 

- Vesislav_E
- Автомобил:
- Двигател:
Ако говориш за носачите на Б5,не са железни а са алуминиеви.
- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
При мене ей така ,старите горни носачи надживяха новите долни ,та си викам добре че не ги смених всички 

-
- Автомобил:
- Двигател:
от познати които от много години карат коли с такова окачване знам ,че сменят само заминалите ,и махнеш ли един път оригиналния новия става консуматив, и предимно той се сменя.Аз също сменям само заминалите и предпочитам да ми останат колкото може повече от оригиналните на колата
от 4г. имам аудито окачването е бетон. До сега само съм сменил кормилни накрайници и един носач , долен ляв заден още когато я купих . От тогава си взех и цял комплект чисто нови ,но така си седят в гаража.Вземе и пасат б5 и една 8ца ,все на такова окачване и няма ядове.
Сменявай това което е заминало , защото има много ментета и после може да имаш ядове
Сменявай това което е заминало , защото има много ментета и после може да имаш ядове
- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
Явно колега не знам колко километра си минал ,ама маршрута по който ги минаваш е що годе добър ,че тука при нас ,всички с А4 и Б5 ги сменяме с маслото

София -като всеки ден имам по 5-8 км участъци само паваж.Даже в дупка м/у паветата миналата година прецаках 2гуми е, 1 джанта и ми изпадна бронята
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз мисля да сменя само тези които се се разбили.Но ще търся части с доказан произход,да не излезе че евтиното излиза по-скъпо.БЛАГОДАРЯ ВИ заполезните съвети и мнения.
- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
Не се набутвай ,на тия пътища няма шанс да издържат каквито и да са ,все пак оригиналните ми изкараха 2 години с мъка 

-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
Вече 6 години карам Пасат В5 и съм навъртял над 80 х км. Сменям само износени носачи с Lemforder и никакви други. Грижи за сега нямам.
Мисля, че до момента съм сменил общо 4 различни носача. Тези 250лв за пълен к-т ми се струват съмнителни като качество, аз само за тези 4 носача съм дал над 400лв.но се водя от принципа купуваи скъпо за да ти излезе евтино......
Мисля, че до момента съм сменил общо 4 различни носача. Тези 250лв за пълен к-т ми се струват съмнителни като качество, аз само за тези 4 носача съм дал над 400лв.но се водя от принципа купуваи скъпо за да ти излезе евтино......