Здравейте! Наскоро закупих VW Golf 2 1991г с RP Mono Jetronic мотор с газова уредба. Карах го известно време, но на определени обороти се чуваше тракане (биелен лагер на първи цилиндър). Разглобих го, биелите и коляновия вал бяха перфектни(без износване), измерих с компоратор и цилиндрите - също перфектни( на четвърти цилиндър имаше около 1/100 износване). Смених биелните лагери, смених сегментите, а главата я закарах на ремонт(пасване, шлайфане, гумички и т.н.). Вече съм минал около 600км след ремонта, но колата трудно развива 130km/h (газ и бензин),преди ремонта също беше така. Кабела на ламда сондата е скъсан, но доколкото знам той указва влияние само на бензин. Натисках моното насам-натам да видя дали е скъсан тампона, но не си променя оборотите... Моля ако имате идея какъв може да е проблема да го споделите :)
Благодаря Ви предварително!
Golf 2 1991г. RP - не развива висока скорост
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 2 1991г. RP - не развива висока скорост
Провери центровката на делкото как е ако е много изместена го има този момент,виж дали свещите са подходящи за този мотор,кабели,палец капачка,хвърли по едно око как са,въздушен филтър,данеби да е сменяна някога скоростна кутия неподходяща за твоят двигател,да няма някой забравен катализатор още от рождението и позапушен макар че силно се съмнявам... та все в този ред на мисли де,това ми идва на акъла щом проблема е на газ и бензин ,и не на последно място да е някоя газаджийска изгъзица ,някой да си е оставил ръцете като е газифицирал,визирам смесител и тн. ,за сравнение моята е пасат със същия мотор и на газ с по-развити кранчета 180не са проблем.
Късмет
Късмет
- rufkata
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
- Двигател: 1.9 TDI ASV
Просто си купил грешната кола, много ме дразни факта, че се купуват коли за малко пари и после излизат на цената на перфектна такава.
По добре купи евтина кола скъпо, отколкото да купиш скъпа кола евтино, но ти вече го знаеш
По добре купи евтина кола скъпо, отколкото да купиш скъпа кола евтино, но ти вече го знаеш

- Stoi
- Вечен БАН
- Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
- Двигател:
- Контакти:
rufkata написа:Просто си купил грешната кола, много ме дразни факта, че се купуват коли за малко пари и после излизат на цената на перфектна такава.
Пълни глупости.

А относно проблема на колегата . На първа да речем "реже" ли се до края на оборотомера ?
- Stoqnov_
- Автомобил:
- Двигател:
Stoi написа:rufkata написа:Просто си купил грешната кола, много ме дразни факта, че се купуват коли за малко пари и после излизат на цената на перфектна такава.
Пълни глупости.
А относно проблема на колегата . На първа да речем "реже" ли се до края на оборотомера ?
Вярно е. Пълни глупости!
А на свободна изобщо форсира ли се? Трябва да се тръгне от някъде. Като за начало - колко км си изминал от ремонта, като опънеш ръчна и запалиш, можеш ли да "изрежеш" колата, или няма високи и още нещо - кой "майстор" ти каза по време на разработка да превключваш на газ?
- rufkata
Защото сте специалисти ще ви кажа, недостиг на гориво, но при газ и бензин явно е невярна центровка и по скоро неправилно зацепен ангренаж, дайте да ви видя сега 

- rufkata
Даже и ще добавя, мотора не е бил зацепен правилно, при разглабянето са го белязали и са го сглобили на белязаното, без значение какво са му правили.
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
Съединителят също може да е заминал лятна отпуска .
- rufkata
red rider написа:Съединителят също може да е заминал лятна отпуска .

-
- Автомобил:
- Двигател:
Както споменах съм изминал около 600км от ремонта. Изрязва се на свободна(все пак е в разработка не смея да го натискам до червено), на първа дърпа много на втора също... сякаш изгубва мощност при 100-110km/h на пета. Центровката е правена със стробоскоп. В понеделник ще си купя кабели свещи капачка и палец и ще видя дали ще има успех.
rufkata не съм споменавал нищо за пари така че не ми прави сметка кое ми излиза скъпо и кое евтино. Относно зацепването на ремъка - правилно е.
rufkata не съм споменавал нищо за пари така че не ми прави сметка кое ми излиза скъпо и кое евтино. Относно зацепването на ремъка - правилно е.
- TheExorcist
- Автомобил: Golf 3 94
- Двигател: ABF
Прeди време карах двойка с RP двигател. Имах ходене до пловдив иии по магистралата, на бензин 98 от лукойл и педала до ламарината - повече от 140 НЕ МОЖЕШЕ да развие като скорост! Така, че не мисля, че имаш проблем с колата. Какво искаш от 90 магарета от които половината са на паша дето се вика 

- rufkata
TheExorcist написа:Прeди време карах двойка с RP двигател. Имах ходене до пловдив иии по магистралата, на бензин 98 от лукойл и педала до ламарината - повече от 140 НЕ МОЖЕШЕ да развие като скорост! Така, че не мисля, че имаш проблем с колата. Какво искаш от 90 магарета от които половината са на паша дето се вика

Пълни глупости говорите, аз лично с Джета RP (т.е. още по-тежко купе), чиито мотор до ден днешен не е отварян, не беше пипана откъм кабели, свещи капачки и пр., съм правил 160 на газ, на бензин имаше възможност за още, но реших да не си правя експерименти. Не един или два Пасата РП знам, че са правили и до 190, на позволяващи го отсечки. Това за мен е страшно добър мотор откъм разход/динамика, страшно пъргав и носещ на бой. Не знам какво повече може да се иска от подобен мотор в този клас
По темата - колега, някакви други проблеми не усещаш ли? Т.е. като цяло да е маломощна колата и да и липсва сила в целия диапазон обороти или само във високите? Колегите те питаха, но да питам пак, катализатора махнат ли е ?

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Наистина доста глупости са се изписали
,моят боб показва Неправилно зацепен ремък
,моят боб показва Неправилно зацепен ремък
- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990