Golf 2 1991г. RP - не развива висока скорост

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
boboto333
Автомобил:
Двигател:

Golf 2 1991г. RP - не развива висока скорост

Мнениеот boboto333 » Пет 19 апр 2013 20:55

Здравейте! Наскоро закупих VW Golf 2 1991г с RP Mono Jetronic мотор с газова уредба. Карах го известно време, но на определени обороти се чуваше тракане (биелен лагер на първи цилиндър). Разглобих го, биелите и коляновия вал бяха перфектни(без износване), измерих с компоратор и цилиндрите - също перфектни( на четвърти цилиндър имаше около 1/100 износване). Смених биелните лагери, смених сегментите, а главата я закарах на ремонт(пасване, шлайфане, гумички и т.н.). Вече съм минал около 600км след ремонта, но колата трудно развива 130km/h (газ и бензин),преди ремонта също беше така. Кабела на ламда сондата е скъсан, но доколкото знам той указва влияние само на бензин. Натисках моното насам-натам да видя дали е скъсан тампона, но не си променя оборотите... Моля ако имате идея какъв може да е проблема да го споделите :)
Благодаря Ви предварително!

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 2 1991г. RP - не развива висока скорост

Мнениеот Danny boy » Пет 19 апр 2013 21:10

Провери центровката на делкото как е ако е много изместена го има този момент,виж дали свещите са подходящи за този мотор,кабели,палец капачка,хвърли по едно око как са,въздушен филтър,данеби да е сменяна някога скоростна кутия неподходяща за твоят двигател,да няма някой забравен катализатор още от рождението и позапушен макар че силно се съмнявам... та все в този ред на мисли де,това ми идва на акъла щом проблема е на газ и бензин ,и не на последно място да е някоя газаджийска изгъзица ,някой да си е оставил ръцете като е газифицирал,визирам смесител и тн. ,за сравнение моята е пасат със същия мотор и на газ с по-развити кранчета 180не са проблем.
Късмет

Потребителски аватар
rufkata
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
Двигател: 1.9 TDI ASV

Мнениеот rufkata » Пет 19 апр 2013 21:11

Просто си купил грешната кола, много ме дразни факта, че се купуват коли за малко пари и после излизат на цената на перфектна такава.
По добре купи евтина кола скъпо, отколкото да купиш скъпа кола евтино, но ти вече го знаеш :mrgreen

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Пет 19 апр 2013 21:35

rufkata написа:Просто си купил грешната кола, много ме дразни факта, че се купуват коли за малко пари и после излизат на цената на перфектна такава.
По добре купи евтина кола скъпо, отколкото да купиш скъпа кола евтино, но ти вече го знаеш :mrgreen

Пълни глупости. :a045

А относно проблема на колегата . На първа да речем "реже" ли се до края на оборотомера ?

Потребителски аватар
Stoqnov_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stoqnov_ » Пет 19 апр 2013 21:44

Stoi написа:
rufkata написа:Просто си купил грешната кола, много ме дразни факта, че се купуват коли за малко пари и после излизат на цената на перфектна такава.

Пълни глупости. :a045

А относно проблема на колегата . На първа да речем "реже" ли се до края на оборотомера ?

Вярно е. Пълни глупости!

А на свободна изобщо форсира ли се? Трябва да се тръгне от някъде. Като за начало - колко км си изминал от ремонта, като опънеш ръчна и запалиш, можеш ли да "изрежеш" колата, или няма високи и още нещо - кой "майстор" ти каза по време на разработка да превключваш на газ?

Потребителски аватар
rufkata

Мнениеот rufkata » Пет 19 апр 2013 21:56

Защото сте специалисти ще ви кажа, недостиг на гориво, но при газ и бензин явно е невярна центровка и по скоро неправилно зацепен ангренаж, дайте да ви видя сега :mrgreen

Потребителски аватар
rufkata

Мнениеот rufkata » Пет 19 апр 2013 21:58

Даже и ще добавя, мотора не е бил зацепен правилно, при разглабянето са го белязали и са го сглобили на белязаното, без значение какво са му правили.

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Пет 19 апр 2013 21:59

Съединителят също може да е заминал лятна отпуска .

Потребителски аватар
rufkata

Мнениеот rufkata » Пет 19 апр 2013 22:08

red rider написа:Съединителят също може да е заминал лятна отпуска .

:eek Може ли да помоля без вицове да мине тази тема.

boboto333
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boboto333 » Пет 19 апр 2013 23:41

Както споменах съм изминал около 600км от ремонта. Изрязва се на свободна(все пак е в разработка не смея да го натискам до червено), на първа дърпа много на втора също... сякаш изгубва мощност при 100-110km/h на пета. Центровката е правена със стробоскоп. В понеделник ще си купя кабели свещи капачка и палец и ще видя дали ще има успех.
rufkata не съм споменавал нищо за пари така че не ми прави сметка кое ми излиза скъпо и кое евтино. Относно зацепването на ремъка - правилно е.

Потребителски аватар
TheExorcist
Автомобил: Golf 3 94
Двигател: ABF

Мнениеот TheExorcist » Съб 20 апр 2013 0:31

Прeди време карах двойка с RP двигател. Имах ходене до пловдив иии по магистралата, на бензин 98 от лукойл и педала до ламарината - повече от 140 НЕ МОЖЕШЕ да развие като скорост! Така, че не мисля, че имаш проблем с колата. Какво искаш от 90 магарета от които половината са на паша дето се вика :bishop

Потребителски аватар
rufkata

Мнениеот rufkata » Съб 20 апр 2013 1:17

TheExorcist написа:Прeди време карах двойка с RP двигател. Имах ходене до пловдив иии по магистралата, на бензин 98 от лукойл и педала до ламарината - повече от 140 НЕ МОЖЕШЕ да развие като скорост! Така, че не мисля, че имаш проблем с колата. Какво искаш от 90 магарета от които половината са на паша дето се вика :bishop

:th_up Грешния мотор си си купил :mrgreen

GLI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GLI » Съб 20 апр 2013 8:05

Пълни глупости говорите, аз лично с Джета RP (т.е. още по-тежко купе), чиито мотор до ден днешен не е отварян, не беше пипана откъм кабели, свещи капачки и пр., съм правил 160 на газ, на бензин имаше възможност за още, но реших да не си правя експерименти. Не един или два Пасата РП знам, че са правили и до 190, на позволяващи го отсечки. Това за мен е страшно добър мотор откъм разход/динамика, страшно пъргав и носещ на бой. Не знам какво повече може да се иска от подобен мотор в този клас :rolleyes По темата - колега, някакви други проблеми не усещаш ли? Т.е. като цяло да е маломощна колата и да и липсва сила в целия диапазон обороти или само във високите? Колегите те питаха, но да питам пак, катализатора махнат ли е ?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 20 апр 2013 8:23

Наистина доста глупости са се изписали
,моят боб показва Неправилно зацепен ремък

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Съб 20 апр 2013 8:27

stefan4o написа:Наистина доста глупости са се изписали
,моят боб показва Неправилно зацепен ремък

Съгласен съм с колегата.И как било нормално да не вдига повече от 140 :eek Вие добре ли сте,бе?Моята дето е 1.6 70магарета си пълни километража на права,че 90коня няма да вдигне повече от 140? :stumm

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”