Как да си направим кабел за AG Compact и помощ за настройкит

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Как да си направим кабел за AG Compact и помощ за настройкит

Мнениеот Gigabyte » Сря 17 апр 2013 19:23

Трябва ми да си купя/направя/преправя такъв кабел... софта го имам.. Инжекциона ми е полски AG Compact (от AG Centrum произведен). Кабела трябва да е за USB ,защото нямам com port на компа. Кабела трябва да е с FTDI чип ,а не PL2303 ,защото самото ГИ не е съвместима с тоя 2рия чип(пробвано с 2кабела поръчани до сега)... Дайте идея от някаква саморъчни материали(от кабел някакъв на ГСМ) или от къде евтинийка да си го купя/направя... защото вече обиколих всички сервизи в града и като ги питам за тоя инжекцион и всички дигат рамена ,то се е видяло ,че сам трябва да си стана майстор ,защото ми писна от 1.8 98коня с разход извънгарада от сорта на 10-12 ....... :banghead

ЕДИТ: Ето как стана при мен моето "дърварско" кабелче:

Изображение
Изображение

Купих си готов FTDI чип ,удължител за USB A->B и запоих на съответните 3пинчета - RXD,TXD и GND , RXD го слагаме на TXD на газовата и обратното и воала :) Имаме си работе кабел за малко пари... напук на неграмотниците ,които искат да печелят от нас в разните продавалници и тн. ,от където купих два кабела и нито един не стана и добре ,че се съгласи тоя да ми върне парите. Разхода в последното ми прибиране успях да го сваля до 8,8л/100 ,което до сега не ми се е случвало ... може и още и тепърва ще ръчкам и ще се уча :bowdown

Total cost:
10лв - чипа FTDI
Доставката му: 4,40лв.
Удължитела и преходник(2 в 1 демек хихи) кабел: 2,30лв.
Поялник и калай си имах демек free
Един кламер от ,който да си изрежа пинчетата ,защото не ми се даваха пари за букса ,пък и така ще е универсално за всички ГИ-та :a045

Последна промяна от Gigabyte на Вто 21 май 2013 10:57, променено общо 4 пъти.

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Re: Кабел за Газов Инжекцион AG Compact

Мнениеот mafiota » Сря 17 апр 2013 20:06

моят го направих с преходник от SIRIUS, иначе в дивият северозапад не се надявай на майстори.

Потребителски аватар
Gigabyte

Мнениеот Gigabyte » Чет 18 апр 2013 13:18

Слагаха ми го Инжекциона вашите "майстори" в Козлодуй от Елена Газ :) Въобще съм се отказал да ходя повече там ,само пари харча по пътя ,а разхода не мърда... Не можели да настройват в движение... пускат само една auto calibration и "готово" :banghead Колега може ли да ми пратиш едно ЛС с някъв твой скайп или фейсбук малкод а те поразпитам :rolleyes

Потребителски аватар
mafiota

Мнениеот mafiota » Чет 18 апр 2013 13:22

Gigabyte написа:Слагаха ми го Инжекциона вашите "майстори" в Козлодуй от Елена Газ :) Въобще съм се отказал да ходя повече там ,само пари харча по пътя ,а разхода не мърда... Не можели да настройват в движение... пускат само една auto calibration и "готово" :banghead Колега може ли да ми пратиш едно ЛС с някъв твой скайп или фейсбук малкод а те поразпитам :rolleyes

В Козлодуй няма майстори приятелю :icon_lol

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Чет 18 апр 2013 16:10

Аз ползвам това:

http://www.tpetrov.com/search.php?prod=USB+TO+UART+TTL+V.3

Доволен съм и съм се свързвал с такива компютри.

Потребителски аватар
Gigabyte

Мнениеот Gigabyte » Пет 19 апр 2013 20:36

Колеги а за фулгруп пълнене каква рейка ще ми препоръчате? В момента съм с Рейл IG1 3омова ,като ме съветват да мина на 1-1,5ома? Какви са вашите съвети?

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Re: Кабел за Газов Инжекцион AG Compact и каква рейка да сло

Мнениеот mupk0 » Пет 19 апр 2013 23:25

Какви са ти инж. времена на бензин?Принципно никога 1 ом рейка не е лошо....а това ,че товарели компютрите повече заради ниското съпротивление е глупаво,при положение,че кадърните инжекциони може да нагласяш колко процента ток да минава от там(ограничаване един вид).

Потребителски аватар
Gigabyte

Мнениеот Gigabyte » Пет 19 апр 2013 23:57

Нямам кабел все още и нямам никаква идея... Просто говорих с един познат и ми каза ,че за моя фулгруп инжекцион не е добре такива бавни инжектори и по-добре да сложа рейка с 1-1,5омови инжектори... В момента е на 2.00мм дюзи и около 1350бара налягане по спомен.... Колата си работи богато и понякой път припатква от детонации... Казаха ми ,че 3омовия Рейл ,с който съм сега е твърде бавен за моя вид инжекция и още при слагането на инжекциона ми "майстора" е трябвал да се съобрази с това и да сложи 1омови... Така ли е трябвало?

Потребителски аватар
mafiota

Мнениеот mafiota » Съб 20 апр 2013 6:36

Забрави да споменеш че рейла ти е от 2012г.
Моят реъл като се скапе тотално ще вземам апис соло.

Потребителски аватар
Gigabyte

Мнениеот Gigabyte » Съб 20 апр 2013 9:16

И това дам :mhihi Рейла е от Март 2012... Едно време като го сложихме беше доста шумен ,сега поотихна... :gruebel Какъв ви е съвета ,да ремонтирам него или да слагам други(гарационно ,да ходя да дигам скандали) и каква да е другата?

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Съб 20 апр 2013 9:31

Валтека може да са боклуци,но на няколко коли съм сложил и на моята и работят без проблем.За тея пари дето са особенно.Ако не търсиш нещо скъпо естествено :) А и бързият инжектор си е плюс.Припукването в гърнето може да е и от кабели.На един авер ейтака като ускоряваш му пукаше и като натиснеш рязко газ също.Накарах го да си смени кабелите и всичко беше наред вече,защото според ГИ-то колата не вървеше на богато.....

Потребителски аватар
Gigabyte

Мнениеот Gigabyte » Съб 20 апр 2013 12:19

Припукването е като пускам на ППХ и като изфорсирам няколко пъти рязко над 4000-5000оборота(няма време да изгори богатата смес)... Не е от кабели ,на бензин проблеми нямам с гърмежи и тн... Главният ми въпрос е мога ли да подкарам свестен разход (разбирайте под 10 както е сега) с моментните ми инжектори(като ги калибрирам ,ремонтираме дефекта и тн) или за фулгруп пълненето да търся други???? Tова ме интересува главно ,та да знам кво да се разправям като ида в гаранционния сервиз...

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Съб 20 апр 2013 18:09

Имай в предвид,че не е нужно да има проблеми на бензин,че да дават отклонения на газ.Този моят авер на бензин също нямаше проблеми и пробвахме първо със свещи,но като смени и кабелите стана супер.Да не се окаже проблема в твоя телевизор.При пускане на колата в ППХ,няма как да пука при уж спряно гориво ейтака от богата смес.Моята като я пускаш на ППХ при богата смес се усеща как пускаш педала,колата леко замаля и след 1-2 секунди има второ леко блъскане и тогава вече всичкото гориво е свършило,но не и да гърми.Да не се окаже,че пука от бедно,след корекция на бензиновият комп която задава.

Потребителски аватар
Gigabyte

Мнениеот Gigabyte » Съб 20 апр 2013 18:26

Никва идея... за това не станах газаджия :) Не знам къв е проблема ,но едни непробили кабели ,които с бензина нямат проблеми ,не мисля ,че биха водили до разхода ,който ми дава колата.... При положение ,че колата е на авто калибрация ,без ръчни настройка.

И пак ... питам каква рейка последно да сложа ,че никой не еб*ва тоя въпрос(ГЛАВНИЯ ДЕ) или да остана със старата?

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Съб 20 апр 2013 18:50

Gigabyte написа:Никва идея... за това не станах газаджия :) Не знам къв е проблема ,но едни непробили кабели ,които с бензина нямат проблеми ,не мисля ,че биха водили до разхода ,който ми дава колата.... При положение ,че колата е на авто калибрация ,без ръчни настройка.

И пак ... питам каква рейка последно да сложа ,че никой не еб*ва тоя въпрос(ГЛАВНИЯ ДЕ) или да остана със старата?

Аз ти отговорих на тоз въпрос,но няма как да гадая ейтака докато не се закачи.Ако времената ти са под 3мс->1 ом,над 3мс->3ома

Върни се в “Автогазови уредби”