Нормална ли е тази цена за майсторлък??!!!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
- rufkata
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
- Двигател: 1.9 TDI ASV
Re: Нормална ли е тази цена за майсторлък??!!!
BurgasVW написа:Напълно приемливо!

Eми да не е малко но не забравяй че сеат е просто едно лого.Караш чист VW.
- rufkata
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
- Двигател: 1.9 TDI ASV
BurgasVW написа:Eми да не е малко но не забравяй че сеат е просто едно лого.Караш чист VW.
И аз така мислех до съвсем скоро, но фактите говорят друго, вече не ме заглеждат по улиците

П.П. естествено като засрамя някой бензинов Golf бегач 150 +++ ми е кеф, но кефа не е пълен без изброените по горе елементи, нужни за постигане на пълното щастие.
- dionick
- Автомобил: VW Bora 2003
- Двигател: ASZ
rufkata написа:BurgasVW написа:Eми да не е малко но не забравяй че сеат е просто едно лого.Караш чист VW.
И аз така мислех до съвсем скоро, но фактите говорят друго, вече не ме заглеждат по улиците, пластмасовото табло е ужасно, вървежа е прекрасен разбира се, но нещо липсва. ИЗЛЪЧВАНЕТО липсва, вече и полицаите не ме заглеждат.
П.П. естествено като засрамя някой бензинов Golf бегач 150 +++ ми е кеф, но кефа не е пълен без изброените по горе елементи, нужни за постигане на пълното щастие.
Ами ако извадиш KR-a ще е по-атрактивно 100% така че залагай на изпитаните модели! :)
....до колегата пуснал темата мисля че цената си е напълно в рамките на нормалното. Все пак се свалят гуми и се пипа на място където няма много пространство. А и ако си доволен няма смисъл от въпроси повече. :)
Последна промяна от dionick на Нед 21 апр 2013 22:23, променено общо 1 път.
Да доволен съм определено.Просто не обичам да ме взимат за балък и реших да попитам.Мерси за мнението
Явно сумата не е нещо нечувано.

- dionick
- Автомобил: VW Bora 2003
- Двигател: ASZ
BurgasVW написа:Да доволен съм определено.Просто не обичам да ме взимат за балък и реших да попитам.Мерси за мнениетоЯвно сумата не е нещо нечувано.
Щом си доволен колега карай и свиркай. Аз го казах от личен опит понеже моите ги сменях преди няколко месеца с нови че тропаха. Взех на Febi уж като по доказана марка. Сега спряха да тропат ама взеха да скърцат? То имало и подробности :) Поуката ми е ясна отиди си до дилъра дай си малко повече пари та си купи оригинални! Те хората са го написали тука ама кой да чете?

Именно колега!!Това беше първото което ме предупреди моя майстор а именно-само оригинални!!Оригиналните са нахлепани в торбичката с един бял мазен прах(нз как да го опиша) именно за да не скърцат.
- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
Надявам се автора на темата да ме извини, но заглавието говори само!
И така, днес ми смениха в сервиз на Голф 3 АЕК:
-3бр ремъка: ангренажния, пистовия и този на хидравликата
-1бр ролка
-антифриз + водната помпа
Частите си ги купих аз. За труда ми взеха 70лв. Колеги нормална ли е цената?
п.с. Не съм цънцар, просто искам да знам за инфо!
И така, днес ми смениха в сервиз на Голф 3 АЕК:
-3бр ремъка: ангренажния, пистовия и този на хидравликата
-1бр ролка
-антифриз + водната помпа
Частите си ги купих аз. За труда ми взеха 70лв. Колеги нормална ли е цената?
п.с. Не съм цънцар, просто искам да знам за инфо!
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
По принцип, всеки майстор взима различно. Но голямо значение има и от сервиза, и в кой град сте! В провинцията, повечето сервизи за смяна на водна помпа взимат 20 лева труд, + помпа 34 лева = 54 лева.
Има и значение, колко човека работят по колата. Има сервизи в които работят по колата повече от 1 човек, което значи, че плащаш труд и на още един човек!
А относно мнението на колегата над мен, в провинцията, биха ти взели половината сума. Но всичко идва до това което съм писал по-горе.
Пример: Смяна на масло, + смяна на ремък (ангренажен на двигателя) + филтър купе, + филтър въздушен = 110 лева.
Има и значение, колко човека работят по колата. Има сервизи в които работят по колата повече от 1 човек, което значи, че плащаш труд и на още един човек!
А относно мнението на колегата над мен, в провинцията, биха ти взели половината сума. Но всичко идва до това което съм писал по-горе.
Пример: Смяна на масло, + смяна на ремък (ангренажен на двигателя) + филтър купе, + филтър въздушен = 110 лева.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Цената на дадена услуга се определя и от степента на сложност на извършването. Пример пасат В3 смяна водна помпа (цялата със корпуса) може да стане за 20лв може и за 50лв.
Веднага обяснявам едно е да смениш помпата на 1.8 моно без климатик и хидравлика. На този вариант се работи със една ръка със другата можеш и семки да чоплиш.
ОБАЧЕ на 1.8 моно със климатик и хидравлика става съвсем друга бира понеже всичко изброено е върху водната помпа и има едни 3 часа разглабяне и сглобяване.
Същото е и за тампони на стабилизираща щанга има коли на които се сменят със поглед а на Фиат се сваля моста за да се сменят та винаги е относително колко би струвала дадена операция на два различни автомобила.
Още един пример смяна на ролка генератор на пасат В4 TDI (тая със посоката дето струва 100лв) и на ланча либра JTD. На пасата генератора се сваля за 15мин а на ланчата се махат полуоски тампон на мотор генерация. Е как мислите дали ще е еднаква цената за труд на двете коли. Нали се прави една и съща манипулация?
Веднага обяснявам едно е да смениш помпата на 1.8 моно без климатик и хидравлика. На този вариант се работи със една ръка със другата можеш и семки да чоплиш.
ОБАЧЕ на 1.8 моно със климатик и хидравлика става съвсем друга бира понеже всичко изброено е върху водната помпа и има едни 3 часа разглабяне и сглобяване.
Същото е и за тампони на стабилизираща щанга има коли на които се сменят със поглед а на Фиат се сваля моста за да се сменят та винаги е относително колко би струвала дадена операция на два различни автомобила.
Още един пример смяна на ролка генератор на пасат В4 TDI (тая със посоката дето струва 100лв) и на ланча либра JTD. На пасата генератора се сваля за 15мин а на ланчата се махат полуоски тампон на мотор генерация. Е как мислите дали ще е еднаква цената за труд на двете коли. Нали се прави една и съща манипулация?
нормално е да взимат пари , все пак точи човек цял ден се върти в масло и грес . Друг въпрос е дали ще попаднеш на читав майстор.
Цените даже са много ниски , все пак по нормалните държави за услуга/труд все взимат доста пари
Цените даже са много ниски , все пак по нормалните държави за услуга/труд все взимат доста пари
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
vw_derby написа:нормално е да взимат пари , все пак точи човек цял ден се върти в масло и грес . Друг въпрос е дали ще попаднеш на читав майстор.
Абсолютно си си прав,от онези дни едно приятелче се обади понеже закъсал на магистралата понеже си напълнил резервоара с бензин вместо нафта.Понеже бях зает не можах да му помогна но го оръсили 450 паунда за източване и промивка и 5 километра пътна помощ,което си е 1200 лева... Така,че в България са си доста евтини тези услуги все още!

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”