голф 3 1.9 тди проблем с турбото

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
qm_parket
Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
Двигател: D40

Re: голф 3 1.9 тди проблем с турбото

Мнениеот qm_parket » Нед 07 апр 2013 14:53

Колко от вас са майстори?! Аз имах подобен проблем с колата ми - турбото не се чуваше, че работи и колата си вървеше като чист дизел. От 3 различни сервиза в Русе ми прегледаха колата и ми обясниха, че blow off (разтоварващия) клапан е блокиран отворен и трябва да се смени, както и да ми се подменят вакуумните маркучи на дизела. И веднага казвам кои са сервизите: сервизът на VW гр. Русе (момчето мисля, че се казваше Теодор), Дунав ауто (направили са толкова много коли, че не им знаят бройката, изключително кадърни майстори и много хора ги търсят), третият майстор няма лиценз и работи на черно, но също е много добър майстор, особено на дизели. Ходих в 3 сервиза за диагностика, за да съм сигурен за какво става въпрос, преди ремонта.

Потребителски аватар
Adrian-AAA
Автомобил: Golf 2 and 3
Двигател: AAA and AFN

Мнениеот Adrian-AAA » Нед 07 апр 2013 16:00

С Къв мотор си бре Пичага qm_parket.
Ти майстор ли си ?
Приказките които ти разправят "Майсторите" по някога са от 1001 нощ.

Разтоварващ клапан при Бензинови и Дизелови турбо двигатели са доста различни.

При Дизела е директно на турбината и зависи от турбината извърша повече от 1 функция(просто казано).

Не ми се обяснява по подробно,ноо така е просто казано така,че престани да пишеш глупости и да ти си смеят Колегите.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 07 апр 2013 19:06

Колеги...колегии... недейте с лошо. Сега като прочетох какво е написал човека мисля че схванах за какво иде реч. "ям дъски" може и да не е виновен толкова за това което казва, просто не казва нещата , за които е чул както би трябвало. В някой градове/региони за определени механизми ( инструменти) има собствено наименование и там често друго и не знаят. Няма да забравя как някъде ( няма да кажа къде) ако не кажеш "Дай МАНАРАТА" все едно не им казваш нищо - там си знаят манара и толкова. Или пък ракета вместо ъглошлайф. Затова мисля, че вероятно някой е обяснявал на човека, че EGR е "разтоварващ клапан" защото той прави разни "байпасни" мурафети и готово ... това чул - това казал :a045 Е, малко остро казано, ама никой не е съвършен... сега остава просто да си признае, или да обясни например кой е партномера на blow-off клапана на двигател ALH и ако успее, аз първи ще призная че е прав... ама с номера ... имам напълно ъпдейтвана ETKA и ще видя...рисунки на ръка не искам :deal

Потребителски аватар
qm_parket

Мнениеот qm_parket » Нед 07 апр 2013 20:35

Така е, това са ми казали, това повтарям. Нищо не си го смуча от пръстите. А са ми го казали майстори, от които съм много доволен и които си разбират от работата. Именно и заради това споря. Склонен съм повече да вярвам на доказали се майстори, отколкото на хора зад измислени никове (нищо лично). А и темата е за да помогнем на колегата, ама май много се поувлякохме. Нека колегата пише какво се е оказало.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пон 08 апр 2013 9:30

Само дето този майстор ,който ти го е казал или се е объркал нещо или пък ти си го интерпретирал така :biggrin Ти пак си вЕрвай на майстора си , но пак ти казваме : ТДИ нямат блоу оф клапан оригинал, просто защото нямат дроселова клапа и оттам се обезсмисля- не се получава свръх пик от налягане да го наречем.Имат си други клапи (ЕГР, при някои и клапа за меко гасене) ,но не и по-горната , която твърдиш ,че има :exclaim И аз съм допускал грешки ,но поне съм имал куража да си го призная , а ти продължаваш едно и също да твърдиш :dummy проблема е ,че си "сигурен" на 101% , подвеждаш и други :thumb_down

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Пон 08 апр 2013 14:00

Склонен съм повече да вярвам на доказали се майстори, отколкото на хора зад измислени никове (нищо лично)

Така и трябва. Ама нали разбираш, че твоето мнение, хвърлено смело пред толкова много хора, заедно с уточнението какви са им "мозъчетата" има нужда от разяснения... То затова, като си толкова сигурен, тук хората казаха да вземеш да кажеш каква кола е твоята и даже имената на тези майстори, та ако ги срещнат някога,да мога да им се изсмеят... и да им цитират какво са казали... :stumm И пак казвам- не беше толкова лошо това, че твърдиш нещо - всеки има право на някакво мнение по един или друг въпрос, обаче ( според мен де :mrgreen ) НЕ трябваше да скачаш на всички точно по този начин... не случайно го и казах това за доказването... както и да е, разводнихме яко темата на човека, обаче утре ще вземе някой да прочете нещо и току се вкара във филм...ама на ужасите ...

Потребителски аватар
actros1846
Автомобил: AUDI A4 B5 1.9 TDI Avant Facelift
Двигател: AFN 1999

Мнениеот actros1846 » Пон 08 апр 2013 15:17

Колега отвори ЕКУ-то и провери вътре маркучето дали е здраво и дали не е пълно с масло вътре, при мен то се беше разцепило и пълнеше ЕКУ-то с масло.

rooneyraim
Автомобил: Golf 3
Двигател: 1.9 tdi

Мнениеот rooneyraim » Нед 21 апр 2013 1:19

имам същия проблем с голфа кажете някой сервиз из варна освен орехчето че последно време само негативи чувам за тях

Потребителски аватар
qm_parket

Мнениеот qm_parket » Пон 22 апр 2013 9:31

ifidik - ако има време, ще ти свърши перфектна работа. Сервизът му се намира в двора на Пепсито, близо до Бизнес парк Варна. Иво се казва, доста е известен и тук, и във Варна.

Tuning Freak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tuning Freak » Пон 29 авг 2016 7:36

Здравей, те колеги имам следния проблем колата ми и голф 3 1z мотор и имам проблем в началото с повдигачите,смених ги но във времето се обади турбото и хвърлих турбо разбрах от стария собственик че има проблем с маслената картерна помпа смених я сложих здраво турбо без проблеми колата се оправи след 3-4 дни каране както си карах рязко загубих мощност и колата стана чист дизел разглобих и изчистих маркуча за мазане не е задънен има мазане някъкви предложения

Върни се в “Дизелови агрегати”