B4 от вакуумно към ел централно заключване

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
nebeto
Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
Двигател: AFN 1996

B4 от вакуумно към ел централно заключване

Мнениеот nebeto » Съб 20 апр 2013 2:51

Привет.Естествено първо се поразрових из нета,но не можах да намеря отговор на въпроса си.Много ми е интересно за какво служат тези кабели (4-6) на самите помпички по вратите.Решил съм да минавам на ел. машинки и да си сложа дистанционно заключване.Цялата тази гимнастика ще се прави понеже няма компресор за системата,а има такъв ел модул.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: B4 от вакуумно към ел централно заключване

Мнениеот pas1.8mi » Нед 21 апр 2013 8:41

Ако ти липсва само Компресорчето(около 30лв) си купи едно от Форума и готово!Дистанционното заключване може да ти управлява и компресорчето без проблем! :th_up

Потребителски аватар
yordannnnnn
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 93

Мнениеот yordannnnnn » Нед 21 апр 2013 14:32

извинявам се на колегата че пиша в темата, може ли да се изолира машинката за задния капак и да се сложи ел. машинка с бутон в купето и от каква кола е най подходящ,благодаря предварително за отговорите

_SUN_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _SUN_ » Нед 21 апр 2013 14:46

Може, аз лично съм слагал от опел

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Нед 21 апр 2013 14:54

Към автора на темата - както pas1.8mi е писал - намери си за 20-30лв. компресор и си оправи вакуумното централно, защото е пъти по-хубаво то което и да е електрическо. Кабелите са за управление на централното с ключ от патрона и с натискане/дърпане на бутона на вратата чрез микро ключета в тях (в машинките и в патрона).

Към yordannnnnn - няма нужда да я изолираш, просто за лостчето от ключалката към бравата на багажника закачаш една електрическа машинка и когато искаш, независимо дали е отключена колата или не, можеш да го отвориш. Трябва ти бутон, който подава сигнал една секунда, за да сработи машинката и след това да спре, за да не я изгориш или да се изронят зъбите за нула време. Отделно с пружинка трябва да направиш така, че след отваряне буталото на ел. машинката да се връща.

Потребителски аватар
nebeto
Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
Двигател: AFN 1996

Мнениеот nebeto » Пон 22 апр 2013 0:54

yordannnnnn написа:извинявам се на колегата че пиша в темата, може ли да се изолира машинката за задния капак и да се сложи ел. машинка с бутон в купето и от каква кола е най подходящ,благодаря предварително за отговорите

хич не се мъчи да търсиш от някаква определена кола и с ел машинка тип универсални пак ще стане.

а иначе по мойта тема:
вече минах към ел. заключване,нищо не съм развалял по вакуумната инсталация.Не ви знам какво толкова харесвате на тази вакуумната система,но аз бях много доволек на Голф2 с ел централно,а баща ми с вакуумно и през зимата се оплакваше не веднъж.

благодаря за коментарите все пак.

Върни се в “Passat”