Добре, кажи на всички да правят като теб. И аз ще им кажа и готово.
Айде спрях, няма смисъл.

Закупуване на годишни винетки K3 втора употреба
- lametobg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Закупуване на годишни винетки K3 втора употреба
Ето Ви пример, понеже искахте. Та имам си два автомобила (каквото си искам това ще ги правя), единия го ползвам редовно, понеже ме кефи. Втория го ползвам по-рядко, защото е голям автомобил - тежък, муден но СТРАШНО удобен. Та в града най-често си карам по-малкия. И сега ако случайно се наложи да изляза извън "града" било то и до съседното село по каквато и да била причина, трябва да се прибера и да сменя автомобила ли? Застраховка ще си направя по близки причини - ако се наложи някой друг от семейството ще я ползва или пък реша да тръгна на по-дълъг път - няма да тръгна тогава да правя застраховк, както и няма да тръгна със сапунерка на круиз от 600-700км.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
simo написа:Добре, кажи на всички да правят като теб. И аз ще им кажа и готово.
Айде спрях, няма смисъл.
Не, просто не разбирам каква е логиката....
Нямаш 67лв на година но имаш няколко коли...
Айде обясни ми го по нормален и логичен начин и ще се съглася.
- simo
- Автомобил: VW Passat B2 1986
- Двигател: DT 1600
Поне три неща има, които лично за мен са несправедливи.
Първо - 67 лв не "на година", а от някоя си дата през текущата година до 31 януари на следващата. Има разлика. Ако си купиш винетка на 1 април, тя "годишна" ли е?
А ако напр. през юли си купиш кола, която няма винетка, защо плащаш 67 лв - за половината от тая такса тя не е излизала от населеното място, ама няма начин, нали?
Второ - цените... Пропорционалността е направо трогателна. За 13 месеца - 67 лв, за 1 месец - 25, за 1 седмица - 10 лв. Ако аз или ти направим такова ценообразуване, ще ни отсвирят, защото ще сме селски тарикати - но ако го направи "държавата", ехааа...
Трето - тъпо е винетката да е на автомобил, а не на водач: просто всеки водач напр. заявява и си купува винетка и тя е негова, т.е. си е платил таксата да ползва нац. пътна мрежа
с всякакви коли от категорията, а не само с една. Така или иначе един водач не може да кара повече от един автомобил едновременно, нали?
А ако гореизброеното ще отнеме мн време и ресурси, да си спомнят какво обещаха за пътните такси, включени в цената на горивото, стига го пазиха тоя свещен бивол правешки (Лукойлски).
Т.е. не е до това дали имаш или нямаш. Периодите, цените и въобще принципът в момента са всичко друго, но не обмислени, логични и справедливи. Недоволството е напълно оправдано, щото номерата от селски вечеринки не са от нашия лагер.
И затова исках в темата да се включи някой юрист - донкихотовец ;)
EDIT: AmW, аз сега ти прочетох първото мнение в темата. Бате, ти си изключително зле с преценката за реалността. Аз (или водачите) сме виновни за състоянието на пътищата точно толкова, колкото пенсионерите са изяли фискалния резерв. Вижда се кой кълве на тия евтини лафове, вижда се и защо нашия казан не го пазел никой
Имаш да изпиеш още мн бира, докато ти се изясни какво значи "отговорност", най-вече в личен план.
Иди да целунеш по челцето ББ от плаката и спи спокойно. Всъщност ти спиш и в будно състояние.
Първо - 67 лв не "на година", а от някоя си дата през текущата година до 31 януари на следващата. Има разлика. Ако си купиш винетка на 1 април, тя "годишна" ли е?
А ако напр. през юли си купиш кола, която няма винетка, защо плащаш 67 лв - за половината от тая такса тя не е излизала от населеното място, ама няма начин, нали?
Второ - цените... Пропорционалността е направо трогателна. За 13 месеца - 67 лв, за 1 месец - 25, за 1 седмица - 10 лв. Ако аз или ти направим такова ценообразуване, ще ни отсвирят, защото ще сме селски тарикати - но ако го направи "държавата", ехааа...
Трето - тъпо е винетката да е на автомобил, а не на водач: просто всеки водач напр. заявява и си купува винетка и тя е негова, т.е. си е платил таксата да ползва нац. пътна мрежа

А ако гореизброеното ще отнеме мн време и ресурси, да си спомнят какво обещаха за пътните такси, включени в цената на горивото, стига го пазиха тоя свещен бивол правешки (Лукойлски).
Т.е. не е до това дали имаш или нямаш. Периодите, цените и въобще принципът в момента са всичко друго, но не обмислени, логични и справедливи. Недоволството е напълно оправдано, щото номерата от селски вечеринки не са от нашия лагер.
И затова исках в темата да се включи някой юрист - донкихотовец ;)
EDIT: AmW, аз сега ти прочетох първото мнение в темата. Бате, ти си изключително зле с преценката за реалността. Аз (или водачите) сме виновни за състоянието на пътищата точно толкова, колкото пенсионерите са изяли фискалния резерв. Вижда се кой кълве на тия евтини лафове, вижда се и защо нашия казан не го пазел никой

Имаш да изпиеш още мн бира, докато ти се изясни какво значи "отговорност", най-вече в личен план.
Иди да целунеш по челцето ББ от плаката и спи спокойно. Всъщност ти спиш и в будно състояние.
Последна промяна от simo на Пон 22 апр 2013 2:25, променено общо 1 път.
Е AmW що не земеш да си палнеш колата и да се търкулнеш у чужбина като не ти харесват хората тук
, и да не се обесняваш за неща върху които нямаш контрол ,като ученичка от 8 клас. Не си ти човека който ще ми казва да си плащам каквото и да било по колата и къде да си влагам парите , ако искам ше си лепна винетката и на задния джам с тиксо и пак ще си карам. Не си и човека който ще ни учи тук на морал... , и не не са бастуни тия хорица дето си лепят винетките с плюнка , бастун си ти , или по скоро примирена овчица със замъглен поглед , която неразбира какво се опитват да и обеснят 10 човека. Отделно някой хора имат по 2 и повече коли от повече от 7 8 години когато тия простотии още не са били въведени ,ама ти най вероятно си карал колело тогава и няма как да знаеш ..
. За чужбина няма какво да говорим... и там си има шмекери които не само с лепени с плюнки винетки карат ми и с рисувани и принтирани регистрационни табели с голямата разлика , че имат поне някакви пътища...
П.С. Отделно тарЕкатите не ги мисли ,всеки си има глава и знае какво да прави , с приказки нищо не се променя , само деца можеш да приспиваш с тях
Сиромах човек= Жив гявол

П.С. Отделно тарЕкатите не ги мисли ,всеки си има глава и знае какво да прави , с приказки нищо не се променя , само деца можеш да приспиваш с тях

Сиромах човек= Жив гявол
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вижте кво момчета, не искам да обиждам никой...
Моята ценностна система, възпитание и финансови възможности не ми позволяват да се тормозя с плюнчене на винетки, покриване на данъци и подобни глупости. За мен това са сметки на дребно... а аз не ги обичам.
Не си правете заключения толкова бързо кой на какво кълве и колко са му отворени очите.
Поздравления за това, че сте толкова наясно с живота... успех за напред...
п.п. За чужбина моля споделяйте само от личен опит.
п.п.2 Начев ако се понапънеш малко ще разбереш кога какво съм карал... (жокер - не е симсон)
Моята ценностна система, възпитание и финансови възможности не ми позволяват да се тормозя с плюнчене на винетки, покриване на данъци и подобни глупости. За мен това са сметки на дребно... а аз не ги обичам.
Не си правете заключения толкова бързо кой на какво кълве и колко са му отворени очите.
Поздравления за това, че сте толкова наясно с живота... успех за напред...
п.п. За чужбина моля споделяйте само от личен опит.
п.п.2 Начев ако се понапънеш малко ще разбереш кога какво съм карал... (жокер - не е симсон)
- simo
Верно ли? Ам преди 3 дни твоята "ценностна система" що искаше да обижда всички?!AmW написа:Вижте кво момчета, не искам да обиждам никой...
И ми говориш за "ценностна система"?AmW написа:Да ви .... в тарикатите
За мен вие сте виновни за състоянието на пътищата... не държавата а вие !
Аз ще си плащам като поп данъци винетки и всичко а половин България плюнчат винетки и не си плащат данъците....
Ае баста бастуни !

Ценностната ти система е според както ти изнася, което те слага на един кантар с публичните лица от екрана, дето ми обясняват как всичко е цветя и рози, ама някои гледаме резултатите, не се прехласваме по сладки приказки. Хубаво е, че доста добре си прихванал лицемерния език на властта, ама колко хора мислиш, че ти вярват на последното откровение?
А ти самият вярваш ли си за ценностната си система?!
Намали малко дозата bTV и мисли със собствената си глава.
(не само за теб се отнася; гледам, че все повече народ има увреждания)
Valab, дай повечко подробности за тая такса...

-
- Автомобил: Passat B5 and Golf Mk6
- Двигател: 18Т APU 20 TDI DSG
Колко и да го мъдрите 67лв не са кой знае колко много пари, ако си решил да имаш нормална кола. Та едно масло, или гума ти е по скъпо, айде моля ви се не се излагайте.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
То убуу 67 левчета за винетка , ма дали се ползват всички събрани пари от винетни такси, за строеж на пътища и инфраструктурата към тях
. Не ми се рови в нета , но имаше доста показателно инфо ,че парите от винетки не се ползват по предназначение или поне внушителна част от тях
Отделно пари от Европа по еди какви си програми - пак за пътища ( и то строежи на едни цени майкоо
, ще излязат по-скъпи от на Швейцария ! Абе шуро-баджанашка история !! )И тез пари ще ги връщаме ние и другите поколения след нас !
И аз съм против системата да се плащат на всяка кола винетките ( както и гражданската да е на кола , а не на шофьора ) Отделно и въобще необходимостта от винетка ! То само ние и братята румънци плащаме винетки за селските сокаци
В чужбина ( имам в предвид от Унгария нататък) се плащат винетки, ма да ти е кеф да караш и имаш избор, може да не плащаш, но ще караш извън аутобаните и пак ще стигнеш от т.А до т. Б
Щом те практикуват така , значи може!!
Затова се дразня !! Айде да искат пари за винетки , но поне да караме по пътища по дяволите !!

И аз съм против системата да се плащат на всяка кола винетките ( както и гражданската да е на кола , а не на шофьора ) Отделно и въобще необходимостта от винетка ! То само ние и братята румънци плащаме винетки за селските сокаци

В чужбина ( имам в предвид от Унгария нататък) се плащат винетки, ма да ти е кеф да караш и имаш избор, може да не плащаш, но ще караш извън аутобаните и пак ще стигнеш от т.А до т. Б

Затова се дразня !! Айде да искат пари за винетки , но поне да караме по пътища по дяволите !!
- simo
Въпрос на "ценностна система" е да си плащаш като поп всяка държавна недомислица, да си непримирим не към хората, които ти отнемат правата, а към тези, които задават въпроси. Вярно, че така няма контрол къде отиват парите (щото кой да го поиска, нали "ценностна система"
), обаче така трябва, какъв си ти да оспорваш?
Плащай и си трай, така правят възпитаните хора!
Убеден съм, че ако всички сервизи са на светло и на всички коли се попълват сервизни книжки, в БГ един км пробег ще струва най-скъпо на собствениците на автомобили.
(И вероятно 1 км път ще струва най-евтино на "властта". Щото ние плащаме цената)
Обаче наистина ми се върти в главата идеята за един иск..

Плащай и си трай, така правят възпитаните хора!
Убеден съм, че ако всички сервизи са на светло и на всички коли се попълват сервизни книжки, в БГ един км пробег ще струва най-скъпо на собствениците на автомобили.
(И вероятно 1 км път ще струва най-евтино на "властта". Щото ние плащаме цената)
Обаче наистина ми се върти в главата идеята за един иск..
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
simo написа:....
О мнението ми от преди 3 дни не се е променило изобщо...
Все още смятам, че си бастун дори и мисля, че си повече бастун от онзи ден.
Ти не си с много отворени очи и голям бунтар да знаеш... просто тия 67лв ти се виждат много пари...
Пусни им един иск и ги съсипи тия изедници...
п.п. За "моята ценностна система" хората които живеят на гърба на държавата без да плащат нищо са циганите, без да се обиждаш
Последна промяна от vasstop на Пон 22 апр 2013 12:46, променено общо 1 път.
Причина: Имаш официално предупреждение за обида!
Причина: Имаш официално предупреждение за обида!
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Още веднъж излезте от добрия тон и ще валят предупреждения и модули за писане!
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ха
Тенкю вери мъч :)
Знаеш, че ако продължиме по темата няма да излезе нищо полезно за четене...

Тенкю вери мъч :)
Знаеш, че ако продължиме по темата няма да излезе нищо полезно за четене...
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Молим!
В крайна сметка наистина има нещо сбъркано в цялата система, защото не може да имаш "Гражданска отговорност" върху имущество.
Отговорност се носи персонално, друг е въпросът, че за каквото и да ти говорят - винаги става дума за пари.
Трябва да се промени системата и ще се промени, въпросът е кога...
Предупреждението е направено заради неспазване на правилата на форума, а не заради изразяване на личната позиция.
В крайна сметка наистина има нещо сбъркано в цялата система, защото не може да имаш "Гражданска отговорност" върху имущество.
Отговорност се носи персонално, друг е въпросът, че за каквото и да ти говорят - винаги става дума за пари.
Трябва да се промени системата и ще се промени, въпросът е кога...
Предупреждението е направено заради неспазване на правилата на форума, а не заради изразяване на личната позиция.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това е така определено...
А какъв е начина за промяна? Честно казано не го виждам тук във форума...
За мен не е и да спрем да плащаме... но много хора го ползват за оправдание.
Всички караме по едни същи пътища, живеем в едни и същи градове. Защо аз да плащам по 700-800лв данъци и да не получавам нищо в замяна и тук да ми обясняват как да целувам плакати на ББ и да изпивам още бира а те да не плащат щото разбираш ли променяли системата...
А какъв е начина за промяна? Честно казано не го виждам тук във форума...
За мен не е и да спрем да плащаме... но много хора го ползват за оправдание.
Всички караме по едни същи пътища, живеем в едни и същи градове. Защо аз да плащам по 700-800лв данъци и да не получавам нищо в замяна и тук да ми обясняват как да целувам плакати на ББ и да изпивам още бира а те да не плащат щото разбираш ли променяли системата...
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”