Здравейте на всички.
Имам Пасат 1994 комби 1.9 TDI
Проблема ми е следния: Когато искам да паля колата, свещите започват да подгряват и не изклучват.
Гадното е че като не изключват свещите и нещо ми спира помпата и колата не иска да запали.
Лампичката за подгряване свети постоянно и въртя но не пали. Сега съм сложил директен кабел от акомулатора към помпата да може да и подава постоянно ток да отваря клапана за нафтата, и за свещите съм направил прекъсвач с който подгрявам но е много неудобно така.
Сега колата не може да върви добре, спъната е. Сменях релето на свещите с ново но проблема не е от там
Очаквам всеки срещал тоя проблем да се отзове, че е много кофти
Поздравии

Пасат 94г. проблем подгряващи свещи
- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
Re: Голям проблем подгряващи свещи
Пробвай с друг компютър.
Имаш ли имобилайзер?
Ако имаш може и той да прави проблеми....
Аз бих пробвал с първо с друг комп :)
поздрави
Имаш ли имобилайзер?
поздрави
-
- Автомобил:
- Двигател:
MaRtiNsKi написа:Пробвай с друг компютър.
Имаш ли имобилайзер?
поздрави
Дали може това да е проблема. Имобилайзера клапата ли спира??
Ако и имобилайзера защо е спъната колата
-
- Автомобил: bmw
- Двигател: dizel
- Контакти:
провери при бушоните за реле 109.в повечето случай то е причината,размърдай го или го смени с друго за проба.
-
- Автомобил:
- Двигател:
kraskko написа:провери при бушоните за реле 109.в повечето случай то е причината,размърдай го или го смени с друго за проба.
Добре утре ще прегледам вашите предложения по колата и ще споделя какво е станало
- Leon777
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Пасат 94г. проблем подгряващи свещи
Здравей, колега,
имам същия проблем със същия пасат. Има ли някакво разрешение? Вчера започнах да вадя релетата при бушоните едно след друго и да ги връщам пак и подгряващата лампа угасна и така запалих. Иначе си оставах на пътя. Може би наистина е това реле 109, ще пробвам да го сменя, или да го размърдам и ще пиша. При мен това с не загасването на лампата не го прави всеки път, но от една седмица зачести.
Успешен ден!
имам същия проблем със същия пасат. Има ли някакво разрешение? Вчера започнах да вадя релетата при бушоните едно след друго и да ги връщам пак и подгряващата лампа угасна и така запалих. Иначе си оставах на пътя. Може би наистина е това реле 109, ще пробвам да го сменя, или да го размърдам и ще пиша. При мен това с не загасването на лампата не го прави всеки път, но от една седмица зачести.
Успешен ден!
- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
Да реле 109 е
Аз понякога го натискам леко и след това гасне лампата и паля,но в седмицата 1-2 пъти да го прави 

- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
А като го няма 109 не свети лампата на подгрева, а като е там и свети лампата постоянно да не би да е нагорял контакта му и да стой постоянно захранено. Но пък защо не спира подгрева който е на друго реле 103. Или нещо еку-то се шашка или някъде в кабелите зад релетата има замасяване. Погледни и ако решиш проблема сподели.
Поздрави.
Поздрави.
- Leon777
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравейте колеги,
вчера реле 109 отказа окончателно, добре че ми се случи на 200 м от магазин на аутоплюс. Купих ново за 15 лв., смених го и сега пали като пушка. До колкото разбрах, това реле управлява вентилаторните перки на радиатора и пуска на гориво от помпата.
Успешен ден!
вчера реле 109 отказа окончателно, добре че ми се случи на 200 м от магазин на аутоплюс. Купих ново за 15 лв., смених го и сега пали като пушка. До колкото разбрах, това реле управлява вентилаторните перки на радиатора и пуска на гориво от помпата.
Успешен ден!
Върни се в “Дизелови агрегати”