Има ли колеги-полицаи?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
golfmaniak666
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHL

Има ли колеги-полицаи?

Мнениеот golfmaniak666 » Пон 22 апр 2013 12:08

Дано не съм сбъркал раздела.Така от доста време мечтая да стана Полицай вече съм висшист (поне след месец официално).Та рових се навсякъде питах къде ли не и всеки ми казва различни неща,много бих се радвал ако има колега в системата да ми разясни някой неща.ако има такъв нека пише едно лично. :love.vwclub

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Re: Има ли Колега ПОЛИЦАЙ?

Мнениеот myrshavija » Пон 22 апр 2013 12:15

Ако не е тайна, защо искаш да станеш полицай? Какъв полицай по-точно?

Потребителски аватар
golfmaniak666

Мнениеот golfmaniak666 » Пон 22 апр 2013 12:23

не не е тайна ами честно казано това ми е детската мечта.може да ти се струва банално но го чувствам като призвание.ами за сега няма значение стига да си сбъдна мечтата.всички познати ми казват че няма смисъл че не е хубаво но няма да убият желанието ми

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Пон 22 апр 2013 12:24

Дам има голямо значение какъв точно искаш да станеш. Ако искаш Катаджия определено трябва да умре някой за да се наместиш в голямата лапаница :h020 Иначе за следовател и т.н. ти трябва определено образование завършено в академията в симеоново, а за обикновен патрулиращ май ти трябва само основно + преминат успешно някакъв изпит.

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Пон 22 апр 2013 12:26

golfmaniak666 написа:не не е тайна ами честно казано това ми е детската мечта.може да ти се струва банално но го чувствам като призвание.ами за сега няма значение стига да си сбъдна мечтата.всички познати ми казват че няма смисъл че не е хубаво но няма да убият желанието ми

Ами мога да ти кажа, че твоите приятели не са много прави! Полицаите имат много превилегии, данъчни облекчения, служебни кредити към банки и мнооого др. + това че на пътя си нарушават закона както си искат, съответно при проверка само се казва "аз съм колега" или нещо от сорта и дим да ни няма. Като цяло в началото заплатата не е голяма, но човек като побачка със стажа се вдига и заплатата, а ако се издигнеш и в йерархията - също.

Потребителски аватар
golfmaniak666

Мнениеот golfmaniak666 » Пон 22 апр 2013 12:28

Искам да стана обикновен полицай не кат или подобни.

Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tipsy » Пон 22 апр 2013 12:37

за обикновен милиционер не ти трябва образование - търсят хора можещи, а не знаещи :h020

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Пон 22 апр 2013 12:39

Мисля, че грешиш! Трябва поне 12ти клас да имаш завършен, но щом казваш, че имаш висше колега значи не би трябвало да е проблем за теб да кандидатстваш, но ако мен питаш по добре стани военен от колкото полицай ;)

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Пон 22 апр 2013 13:24

човека е написал точно и ясно какво го интересува!
Коментари които са от типа - "по-добре стани военен", не са за тази тема!

Има доста колеги от форума, които работят в системата. Въпрос на време е някой да се отзове!

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пон 22 апр 2013 14:03

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Пон 22 апр 2013 14:13

Ако имаш висше образование, ще минеш няколко месечен курс в Симеоново и ще можеш да се развиваш като полицай. Съответно, чин, длъжност, заплата. Ако нямаш висше ще си просто общак цял живот с 3 лентички на ръмената. Изпита не е много труден, но някой път се заяждат. Добре тренирани приятели са "изгорели" на изпити, а други тюфлеци са минавали, но тва е друга тема. Някой от системата може да ти даде по-добра информация от мен, но ако се разровиш в google има публикувани изискванията (физическите), трябва да изкараш и психо тест.

Потребителски аватар
vlad0o
Автомобил: Golf IV
Двигател: AJM 2001

Мнениеот vlad0o » Пон 22 апр 2013 14:20

Не съм в системата, но като за начало трябва да има обявен конкурс за постъпване на работа в МВР. Обявяват се в http://www.dhr.mvr.bg/default.htm за всеки конкурс си има изисквания
Като цяло в сайтовете на МВР има информация за всичко - нормативи за физическите изпити, етапите на конкурсната процедура... общо взето всичко което те интерисува относно постъпването на служба в МВР

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Пон 22 апр 2013 14:55

zografski написа:
golfmaniak666 написа:не не е тайна ами честно казано това ми е детската мечта.може да ти се струва банално но го чувствам като призвание.ами за сега няма значение стига да си сбъдна мечтата.всички познати ми казват че няма смисъл че не е хубаво но няма да убият желанието ми

Ами мога да ти кажа, че твоите приятели не са много прави! Полицаите имат много превилегии, данъчни облекчения, служебни кредити към банки и мнооого др. + това че на пътя си нарушават закона както си искат, съответно при проверка само се казва "аз съм колега" или нещо от сорта и дим да ни няма. Като цяло в началото заплатата не е голяма, но човек като побачка със стажа се вдига и заплатата, а ако се издигнеш и в йерархията - също.

освен всички други предимства, има и специален бонус "аз съм колега" викаш. :screwy

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Пон 22 апр 2013 15:21

Ами не е като да нямам познати бивши и сегашни милиционери от всякакъв ранг и да ти кажа на никой не са му писали акт, сам си прави изводи. Отделно че си затъмняват всички възможни джамове на колите и за тях няма проблеми, но ако аз си сложа веднага ще стане голям проблем. Прав ли съм колега?

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Пон 22 апр 2013 15:23

zografski написа:Ами мога да ти кажа, че твоите приятели не са много прави! Полицаите имат много превилегии, данъчни облекчения, служебни кредити към банки и мнооого др. + това че на пътя си нарушават закона както си искат, съответно при проверка само се казва "аз съм колега" или нещо от сорта и дим да ни няма. Като цяло в началото заплатата не е голяма, но човек като побачка със стажа се вдига и заплатата, а ако се издигнеш и в йерархията - също.

С това ме спечели, ще взема да стана и аз един полицай, да си нарушавам на воля, чиста работа :horror :mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - други”