б5.5 как да разбера има ли сензор за дъжд

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Re: б5.5 как да разбера има ли сензор за дъжд

Мнениеот feikot » Съб 20 апр 2013 21:22

Коле,няма да си го залепиш със сигурност,ще лепнеш някъде силикон и ще отчита постоянно.Това е датчик за предмет и като капката падне му пречупва светлината,не се връща или там каквото е и се задейства.Майстори го правят само.На мен ми се спука хелиоматика и имам мехур в огледалото,като питах във ФВ за ново огледало ми обявиха 600 кинта,ти реши дали искаш ново :Mr Green Fun

Пацо качи една две снимки де

Потребителски аватар
paaco
Автомобил: Passat 5.5 1.9 TDI
Двигател: AVF 2005

Мнениеот paaco » Съб 20 апр 2013 21:28

Като направя ще кача. Ама ти виж темата дето съм я прикачил там има снимки на огледалото от долу. Освен копчето има и две като дупки това са ламбите. :biggrin

Потребителски аватар
jrc2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jrc2 » Съб 20 апр 2013 21:39

Преди години на един приятел /голф 4/ със сензор,детето му игра карате на огледалото без да иска и го откачи..от стъклото.После моя човек го лепна със силикон...и след като изсъхна...демек на сутринта ефекта беше спукано стъкло около сензора..После стъкларите му бяха обяснили защо така се е получило и,че не се използва какъвто и да е силикон първо на първо..и второ че там се захваща по друг начин.И така..

dqvola_91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dqvola_91 » Съб 20 апр 2013 21:44

Колега,а защо не си залепиш направо твоето желе/датчик? При мен си го отлепиха смениха стъклото и отново залепиха? Нямаше проблем,само трябва да се внимава. Не разбрах от написано дали си скъсал кабела и си сложил отгледалото без желе/гел/датчика. На самото огледало отзад има дупка със сензор за светлина, отдолу на огледалото има бутон,с който се пуска и спира затъмняването и две лампички светещи в червено и осветяващи скоростния лост, а на самото отгледало отпред има две прозорчета за сигнализация кога затъмняването е включено.

Потребителски аватар
kole7o
Автомобил: VW PASSAT B6
Двигател: BKP

Мнениеот kole7o » Нед 21 апр 2013 5:54

dqvola_91 написа:Колега,а защо не си залепиш направо твоето желе/датчик? При мен си го отлепиха смениха стъклото и отново залепиха? Нямаше проблем,само трябва да се внимава. Не разбрах от написано дали си скъсал кабела и си сложил отгледалото без желе/гел/датчика. На самото огледало отзад има дупка със сензор за светлина, отдолу на огледалото има бутон,с който се пуска и спира затъмняването и две лампички светещи в червено и осветяващи скоростния лост, а на самото отгледало отпред има две прозорчета за сигнализация кога затъмняването е включено.

Колата я взех преди 1 месец и явно преди е била със друго предно стъкло и с хелиометрично огледало.Сега е с обикновенно огледало и над него висят кабели със сензора и с някаква букса и няма как да сложа пак севнзора зад огледалото, защото то е различно, а гелчето на сезора не държи като се залепи и пада.Ще потърся из моргите оригинално огледало, което се затъмнява и ако не е много скъпо може и да го взема и да го направя както трябва, ако не ще карам така.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Нед 21 апр 2013 10:49

А сега де...такова огледало за първи път виждам...Твоя пасат да не би да е с 2.0 мотор 115 коня ?

Потребителски аватар
kole7o

Мнениеот kole7o » Нед 21 апр 2013 20:16

Не пасата е 1,9ТДИ 131к.с. хайлайн 2001г.

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Пон 22 апр 2013 9:42

Въпросното желе се продава като оригинален консуматив и неговата задача е само да уплътни мястото между сензора и стъклото, за да не се получи изкривяване на това което сензора "вижда". Гела няма как да задържи сензора намясто.

Потребителски аватар
kole7o

Мнениеот kole7o » Пон 22 апр 2013 18:40

Значи ми трябва оригинално хелиометрично огледало със място за сензора така ли?

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Вто 23 апр 2013 9:09

Не мога да кажа, за съжаление май ти трябва и челно стъкло със заготовка за такова огледало, защото основата за огледалото е друга. Ако все пак намериш такова огледало се разходи до някой голям сервиз за автостъкла или при официалния вносител да попиташ да ти дадат основата за огледалото. След това намираш начин да сввалиш старата основа без да спукаш стъклото. Слагаш новата и си ти. Друг варянт е чука на челното стъкло и ти слагат такова със сензор.

Потребителски аватар
kole7o

Мнениеот kole7o » Сря 15 май 2013 21:44

Колеги преди няколко дни си купих огледалото и днес ходих до стъклар да видим дали ще стане да се сложи.Оказа се, че са сменяли стъклото и на това стъкло няма да можем да сложим сензора за дъжд.Трябва да сменям стъклото с такова което има отвор в основата на огледалото за сензор.И понеже имам каско вземат да ме спохождат разни мисли... icon_idea :twisted .Вие какво ще кажете?

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Сря 15 май 2013 22:14

Действай,ама не душманската,а го направи майсторски да не си личи !!! Един главун беше си счупил стъклото на вратата от вътре и всичките стъкла паднали навън,като дошли тия от каското го питали защо няма стъкла по седалката :screwy :Mr Green Fun така че едно камъче лекичко да го спука и си ти.

Потребителски аватар
paaco
Автомобил: Passat 5.5 1.9 TDI
Двигател: AVF 2005

Мнениеот paaco » Чет 16 май 2013 8:34

Преди до отидеш при каското си сложи огледалото и специално им наблегни че стъклото е със сензор. Че при мен като ходих на оглед бяха забравили или се направиха на ударени и не бяха писали. Добре че случайно споменах за сензора и го добавиха. Иначе и аз щях да съм като теб.

Върни се в “Passat”