поло 6n2 1.4 tdi теч на масло
- edmunddo
- Автомобил:
- Двигател:
поло 6n2 1.4 tdi теч на масло
Здравейте колеги.Първо искам да кажа,че търсих доста по моя проблем в нашия и други форуми,но никъде не намерих решение.Та проблема ми се състои в това:купих поло 6н2 1.4 тди на жената и след пробег около 1000км установих,че от маркуча за маслени пари тече доста масълце в маркуча от въздушния филтър към турбината.Ходих при трима майстори като едните са Автотрейд във Варна и на всякъде ми казаха едно и също-за кола на тея километри било нормално това.Работата е,че аз не искам първо да ми тече маслото и да ми цапа навсякъде и второ по този начин рискувам да вкара маслото през турбото.Ако някой се е сблъсквал с този проблем и знае решението моля да пише защото не искам да ходя при гадатели,че вече един изтъкнат форумен майстор във Варна ми направи друг ремонт за 200лв. на 800лв.
- Shamata
- Автомобил:
- Двигател:
Re: поло 6n2 1.4 tdi теч на масло
edmunddo написа:Здравейте колеги.Първо искам да кажа,че търсих доста по моя проблем в нашия и други форуми,но никъде не намерих решение.Та проблема ми се състои в това:купих поло 6н2 1.4 тди на жената и след пробег около 1000км установих,че от маркуча за маслени пари тече доста масълце в маркуча от въздушния филтър към турбината.Ходих при трима майстори като едните са Автотрейд във Варна и на всякъде ми казаха едно и също-за кола на тея километри било нормално това.Работата е,че аз не искам първо да ми тече маслото и да ми цапа навсякъде и второ по този начин рискувам да вкара маслото през турбото.Ако някой се е сблъсквал с този проблем и знае решението моля да пише защото не искам да ходя при гадатели,че вече един изтъкнат форумен майстор във Варна ми направи друг ремонт за 200лв. на 800лв.
Здравей колега,
Не разбирам много от коли, но и на моята кола която е също поло 6н2 1.4 тди като махна пластмасовия капак който се намира над двигателя, от страната на купето има една дупка като отдушник от където е текнало масло. Не знам дали и на теб ти тече от там, ама брат ми който се занимава повече с коли ми каза, че е текнало и е нормално понеже съм пускал климатика. Ще се радвам, ако споделиш дали теча при тебе е от същото място.

Последна промяна от Shamata на Сря 24 апр 2013 10:56, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам какво общо има климатика с теч на масло от двигателя? За мен масло не трябва да тече от двигателя.
- edmunddo
- Автомобил:
- Двигател:
И при мен тече от там,но и според мен няма никаква връзка с климатика,а и аз моя още не съм го пускал.И забравих да спомена че колата едва забележимо духа от щеката отзад изпушва много леко черно при стъпка на газта до ламарината и колата като за това моторче има страхотна тяга,и тоя теч ми е пълна мистерия защо е
- Shamata
- Автомобил:
- Двигател:
edmunddo написа:И при мен тече от там,но и според мен няма никаква връзка с климатика,а и аз моя още не съм го пускал.И забравих да спомена че колата едва забележимо духа от щеката отзад изпушва много леко черно при стъпка на газта до ламарината и колата като за това моторче има страхотна тяга,и тоя теч ми е пълна мистерия защо е
Колега, пробва ли да избършеш маслото и да видиш дали тече постоянно масло. Аз моето го избърсах предният ден и сега като погледнах няма теч оттам.
- edmunddo
- Автомобил:
- Двигател:
И проблема е следния-свършили маслени сегменти болно място на тди след 250-300000км.И затова вади много масло през маркуча за маслените пари.Решението-след празниците в бокса за смяна на сегменти и след като ще се сваля и главата ще има шлайф и нова гарнитура пък после ще видим.А за колегата ще кажа че на снимката си снимал ЕГР-а който ти или брат ти е добре да свалите и излъскате заедно с колектора
- Shamata
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,
снимката е намерена в интернет и е сложих с цел да покажа от каде ми тече маслото. Колега това което си писал отразява ли се на нивото на маслото?
снимката е намерена в интернет и е сложих с цел да покажа от каде ми тече маслото. Колега това
Код: Избери всички
И затова вади много масло през маркуча за маслените пари
- edmunddo
- Автомобил:
- Двигател:
Не много,но дразни като тече по кората отдолу и после на земята.За 4000км е мръднало около 3-4мм от щеката
- Shamata
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ще се радвам да споделиш резултата.
- Shamata
- Автомобил:
- Двигател:
Колега има ли развитие по въпроса?
Върни се в “Дизелови агрегати”