Проблем с 1.8Т агу мотор !!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
alexx_1990
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с 1.8Т агу мотор !!!

Мнениеот alexx_1990 » Вто 23 апр 2013 6:18

MK4 написа:Ако са бобини или комутатор колата ще остане на три или два цилиндъра и ще тресе много, веднага ще го усетиш така че този вариант отпада. Очевидно проблема е по настройката на газовия инжекцион. След като след 50тина км на бензин всичко се оправя, очевидно колата се адаптира след каране на бензин и изчиства проблемите причинени при работата на газ.
Или ти трябва читав газаджия със подходящ софтуер за твоя газов инжекцион или го изхвърляй и се наслаждавай на колата на бензин. Това са двата варианта според мен.

Колега и аз стигнах до извода че е от газовия инжекцион и мисля че той ми създава проблемите, но въпреки това защо след като започне да върви на бензин ламбдата пак не показва правилни стойности или иначе казано стойности извън допустимите ??

Потребителски аватар
stills
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с 1.8Т агу мотор !!!

Мнениеот stills » Вто 23 апр 2013 11:38

И според мен е газовия инжекцион, защото аз имах почти същия проблем. Проблема се отстранява с 2 цъквания на компа, обаче аз обяснявам на газаджиите какво съм прочел из форумите, те ми викат, че си знаели работата. И така докато отидох при едно младо момче, което реши че не знае всичко и ме послуша какво съм прочел. Ще обясня най-просто. Проблемът идва от това, че газовия комп казва на дюзите да пускат повече газ. От там бензиновия отчита богата смес и когато се обърне на бензин той намалява пускането на бензин, тъй като си мисли че сместа е богата. От там идва и това, че колата не върви, но като се покара само на бензин бензиновия комп отчита вече реално колко бензин е необходим и започва да нормализира сместа. Трябва газаджията да направи газовия комп да пуска съвсем по-малко газ през дюзите отколкото бензин (трябва да видиш за твоя мотор колко м/с ги дават времената на дюзите) Аз след 2 години мъки, вече 8 месеца карам без проблем. :biggrin Дано се получи и при теб. :th_up

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”