Въпрос за турбо - Голф 3 - ABS мотор

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Emo19888
Автомобил: Golf 4
Двигател: ALH TDI

Въпрос за турбо - Голф 3 - ABS мотор

Мнениеот Emo19888 » Сря 24 апр 2013 17:25

Здравейте колеги, имам някои въпроси относно турбиниране.
1. Може ли да се сложи турбина на ABS мотор 1,8- 90к.с.
2. Как ще повлияе това върху разхода на колата, четох доста по темата, но не виждам никъде нищо относно разхода.
3. Възможно ли е турбиниране на мотор с газова уредба?
Може би въпросите ми са доста смотани, но съм доста бос като цяло и тепърва се уча, благодаря предварително на всички който могат да помагат със съвети :)

stoqn8905
Автомобил: VW Golf II 1.8 GT
Двигател:

Re: Въпрос за турбо - Голф 3 - ABS мотор

Мнениеот stoqn8905 » Сря 24 апр 2013 18:26

Не ти трябва да влизаш в тоя филм, по - добре се откажи.

Потребителски аватар
Emo19888

Мнениеот Emo19888 » Сря 24 апр 2013 18:38

Просто ми е интересно да науча тази информация, защото с един колега така доста теории развихме и не знам каква е истината...

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 24 апр 2013 18:44

За да направиш твоя мотор, турбо трябва поне да имаш 6 бона, освен ако не си го правиш сам, и труда не го плащаш! След като направиш мотора турбо, се сменя съединителя, и се молиш скоростите да издържат на напъна и да не родят. После спирачките трябва да правиш, за да спираш, отзад ако си със барабани, трябва да слагаш нов мост със дискове, и обще взето, ти дойде по-евтино да си купиш Голф 4-ка 1.8 турбо!
Или ако не ти се купува друга кола, купуваш мотор 1.8 турбо и го инсталираш във твоето купе, което пак е скъпо. По-подробно, не ми се занимаваше да ти разказвам, дано си се отказал :mhihi

Ето, чети и ще разбереш за какво иде реч, от второто което ти писах ===> http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=53&t=371505

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Сря 24 апр 2013 18:47

Emo19888 написа:Здравейте колеги, имам някои въпроси относно турбиниране.
2. Как ще повлияе това върху разхода на колата, четох доста по темата, но не виждам никъде нищо относно разхода.
Може би въпросите ми са доста смотани, но съм доста бос като цяло и тепърва се уча, благодаря предварително на всички който могат да помагат със съвети :)

1. може
2. ще повлияе отрицателно
3. възможно е

Потребителски аватар
VAG-fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VAG-fen » Сря 24 апр 2013 19:19

Айде турбината ясно,мазането и пак ясно ама буста, отгоре през моноинжекциона ли ще се надува?

Потребителски аватар
Emo19888

Мнениеот Emo19888 » Сря 24 апр 2013 19:49

Petrolhead написа:
Emo19888 написа:Здравейте колеги, имам някои въпроси относно турбиниране.

1. може
2. ще повлияе отрицателно
3. възможно е

Точно Кратко и ЯСНО. Благодаря колеги

Потребителски аватар
Emo19888

Мнениеот Emo19888 » Сря 24 апр 2013 19:52

my heart iS iCe написа:За да направиш твоя мотор, турбо трябва поне да имаш 6 бона, освен ако не си го правиш сам, и труда не го плащаш! След като направиш мотора турбо, се сменя съединителя, и се молиш скоростите да издържат на напъна и да не родят. После спирачките трябва да правиш, за да спираш, отзад ако си със барабани, трябва да слагаш нов мост със дискове, и обще взето, ти дойде по-евтино да си купиш Голф 4-ка 1.8 турбо!
Или ако не ти се купува друга кола, купуваш мотор 1.8 турбо и го инсталираш във твоето купе, което пак е скъпо. По-подробно, не ми се занимаваше да ти разказвам, дано си се отказал :mhihi

Ето, чети и ще разбереш за какво иде реч, от второто което ти писах ===> http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=53&t=371505

Не съм решил да слагам защото знам че е скъпа инвестиция, просто от дума на дума стигнахме до един много дълъг спор с много размишления с колега, та реших да попитам тук, щото все пак клуба си е клуб ;) :love.vwclub

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 24 апр 2013 21:10

Във връзка с питането ти....на всеки мотор може да се сложи турбо ....и да се "изцеди" докрай.
Пример:BMV са постигнали най-високата позната в историята на F-1 относителна мощност на ДВГ.И това са го направили с турбиниран ДВГ 331.10....а това е двигателят на Москвич 21412 взет от руснаците като вид репарация от 2-та световна война....От 1480 сс с турбина BMW са успели да измъкнат точно 1480 к.с. или 1 к.с./1 cc.Maлко по-късно турбинираните ДВГ са забранени от съображения за сигурност във F-1.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”