Такаа.. харесал съм си една колица която се намира в Чешка Република. Проблема до колкото е проблем е че коицата няма документи. Собственика я е купил от човек в Англия и оттам се губят дирите.Колата така или иначе ше е част от проект за възстановяване и ще минава Техностест или Декра тук.
Имам ли проблем с качването на тази кола на репатрак, и транспортирането и до БГ.
Договор елементарен за покупка мога да направя със собственика,не е проблем.Друго дали ми тябва е питането.
Благодаря,

Питане за автомобил от Чехия..
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Питане за автомобил от Чехия..
Познаваш ли го този човек или по обява ?
В Англия обяви които са пълни измами колкото искаш...
На мен ми предлагаха кола от Англия само, че беше в Италия...
В Англия обяви които са пълни измами колкото искаш...
На мен ми предлагаха кола от Англия само, че беше в Италия...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Това с Англия-та е само за информация, човека си е от Чешко,колата му е в гаража.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако трябва да съм честен, не бих тръгнал през граници и тн с кола за която нямам никакви документи...
Договора за покупко продажба не би свършил никаква работа.
За мен има нещо нередно, ако не е отписана от Англия, може да се извади дубликат на талона което решава проблема.
Но може и да греша, нека и някой по запознат да сподели мнение.
Договора за покупко продажба не би свършил никаква работа.
За мен има нещо нередно, ако не е отписана от Англия, може да се извади дубликат на талона което решава проблема.
Но може и да греша, нека и някой по запознат да сподели мнение.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Кое прави автомобила едно цяло ? Купе + мотор .. как се процедира само с мотор и само купе ?
То като има липса на регламент и почваме да мисли всякъкви филми.. най малкото не го знам регламента дории да го има. Тези дето карат коли на автовози всичко ли си имат ? Като карат коли без номера.Демек къде е предишният собственик, ?
То като има липса на регламент и почваме да мисли всякъкви филми.. най малкото не го знам регламента дории да го има. Тези дето карат коли на автовози всичко ли си имат ? Като карат коли без номера.Демек къде е предишният собственик, ?
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По пътя на логиката мисля, че като купиш кола от Германия, Англия и тн тя се води за експорт, свалят и се номера и се отписва от регистрите на страната. Но документи със сигурност има, иначе няма как да докажеш, че не си я откраднал и не си си направил договора за покупко продажба сам (който м/у другото важи основно тук в България)
Но както казах това е по пътя на логиката... наистина някой който се занимава с внос ще внесе повече светлина по въпроса
Но както казах това е по пътя на логиката... наистина някой който се занимава с внос ще внесе повече светлина по въпроса
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Symptom написа:Кое прави автомобила едно цяло ? Купе + мотор .. как се процедира само с мотор и само купе ?
Да, тези дето са на автовозите си имат нужните документи и талони. Да караш/внесеш кола без документи значи само и единствено, че е крадена. Така се тълкува по презумпция, доколкото зная... Сам си прави сметката дали си заслужава да се хващаш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да разбирам , че минимума който трабва да имам е фактура от морга ?
Колата си заслужава щото е 49-та година..
Наличието на двигател прави ли колата кола ? Шаси без двигател какво е ?
Такива мътни тематики как не обичааамммм....
Колата си заслужава щото е 49-та година..
Наличието на двигател прави ли колата кола ? Шаси без двигател какво е ?
Такива мътни тематики как не обичааамммм....
Е хубаво де, лично аз съм чул много джамбази да казват "документите на еди коя си кола идват със следващия автовоз". Кои документи? Не са ли точно тези, които доказват произхода?
Или има много обяви и пише "нов внос, с изгубени документи". Как така?
Според мен на един автовоз винаги има коли без документи, естествено ако си сам с платформа и само една кола на нея...тогава незнам. Определено минаването през само европейски граници ще те улесни ако си твърдо решен да я вземеш.
Или има много обяви и пише "нов внос, с изгубени документи". Как така?
Според мен на един автовоз винаги има коли без документи, естествено ако си сам с платформа и само една кола на нея...тогава незнам. Определено минаването през само европейски граници ще те улесни ако си твърдо решен да я вземеш.
- boqn92
- Автомобил:
- Двигател:
Искам да добавя за Чехите,че не са най свестните в Европа има много измамници и там % е голям.И аз не бих се хванал за това хоро но може да пратиш някой който кара пътници да види колицата и да я докара те си знаят къде се дават рушвети за даденото. 

- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Никакъв шанс нямаш да я докараш тая кола без документи.
Едно е да прекараш велосипед ..друго е да караш купе на кола
Никога няма да минеш през Румънците ,другите не ги броя...но тия румънеще.....забрави
Едно е да прекараш велосипед ..друго е да караш купе на кола
Никога няма да минеш през Румънците ,другите не ги броя...но тия румънеще.....забрави
- boqn92
- Автомобил:
- Двигател:
По принцип са като гладни вълци за евро,само да помиришат,че има пара в това.Ще я докараш без никакви грижи но не мога да кажа същото за БГ границата но и там няма да те питат.
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
Колега,
от скромният ми опит със стари коли ще ти дам съвет, да отидеш със собствен транспорт/платформа да си вземеш колата, да си я видиш и да си я докараш през Румъния (няма да имаш реални граници, само EU), така ще си носиш отговорноста, ако трябва ще дадеш 5-10-15-20 евра на някой митничар и ще си сигурен, че ще си стигне цяла до у вас. Успех
от скромният ми опит със стари коли ще ти дам съвет, да отидеш със собствен транспорт/платформа да си вземеш колата, да си я видиш и да си я докараш през Румъния (няма да имаш реални граници, само EU), така ще си носиш отговорноста, ако трябва ще дадеш 5-10-15-20 евра на някой митничар и ще си сигурен, че ще си стигне цяла до у вас. Успех

- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
А какво става, когато му поискат документите на колата дето е върху платформата?Не подлъгвайте човека така
-
- Автомобил:
- Двигател:
От един австрииски другар разбрах ,че ми върши работа дори кауфертаг и ли там както се произнася, и да има поне накакъв печат от авто къща или сервиз. Човека дето продава колата ще дири предишният собственик дали иима нещо..чакам края на седмицата.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”