Помощ при избор на Амортисьори за Бора

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dionick
Автомобил: VW Bora 2003
Двигател: ASZ

Re: Помощ при избор на Амортисьори за Бора

Мнениеот dionick » Сря 24 апр 2013 23:51

Айде да съживя малко темата....
Става дума за Бора ASZ какво мислите относно двете предложения тъй като се двоумя между това:

http://www.ebay.co.uk/itm/PAIR-Meyle-Gas-Rear-Shock-Absorbers-for-SEAT-Leon-VW-Mk4-Golf-Eq-1J0513025BG-BF-/151011569503

и това:

http://www.ebay.co.uk/itm/SKODA-OCTAVIA-VW-BORA-2-REAR-SHOCK-ABSORBERS-NEW-/220316454825?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item334be24fa9

П.С. Наскоро смених предните със Sachs маслени и всичко е бетон до момента ама всепак нищо незнам за Meyle та ще се радвам някой да сподели малко опит.

Потребителски аватар
nebeto
Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
Двигател: AFN 1996

Мнениеот nebeto » Чет 25 апр 2013 1:26

dionick написа:П.С. Наскоро смених предните със Sachs маслени и всичко е бетон до момента ама всепак нищо незнам за Meyle та ще се радвам някой да сподели малко опит.

Марката Meyle е италиянска работа.Аз преди време бях сложил съединител (феродов диск-демферентен) на Г2.Съединителя не изкара даже и 10000км(скъса се),а пуржините бяха се размеканли след 2-3хил км и при подаване на газ и отнемане изобщо не беше приятно-беше като на трактор.Сам си направи сметката що за стока е.
Една кола стъпва на пътя с две неща,едната е гумата,а двругото е амортисьора !

Потребителски аватар
silven-VW FOREVER
Автомобил: Audi A6 Audi A1
Двигател: FSI TFSI

Мнениеот silven-VW FOREVER » Чет 25 апр 2013 1:33

Колега, на едната Bora съм с MagnetiMareli вече 4-та година и нямам никакви оплаквания. На другата сложих Bilstein ако не се лъжа, но имам наблюдения около 2000км. само и още е рано да дам каквото и да е мнение за тях. :th_up Като цени са Г/Д еднакви +/- 20лв.

Потребителски аватар
dionick
Автомобил: VW Bora 2003
Двигател: ASZ

Мнениеот dionick » Чет 25 апр 2013 14:05

nebeto написа: Марката Meyle е италиянска работа.....!

На тия пише навсякъде made in germany ама колко са виждали германия незнам. Погледнах и Bilstein-a добро мнение имат колегите за тях като цяло само дето са най-скъпи от всички :)Незнам тия KYB какво представляват също? Някой ги хвалеше че такситата карали само с такива и държали много време.
Иначе от Sachs засега съм доволен както казах ама съм минал 1500км та още е рано да ги хваля затова подпитах някой с повече опит да сподели а и за другите колеги ще е от полза като се чудят какво да изберат :beer

Потребителски аватар
nebeto
Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
Двигател: AFN 1996

Мнениеот nebeto » Пет 26 апр 2013 1:33

аз на моя Г2 бях сложил KYB - возеше комфортно.Карах ги малко навъртях с тяк 6к-8к км и не бяха мръднали.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”