Проблем с климатроник на Голф 3 - РЕШЕНО!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

Проблем с климатроник на Голф 3 - РЕШЕНО!

Мнениеот yeti123 » Чет 30 ное 2006 9:48

Колеги, доста се рових по темите ама подобна не намерих. С Голф 3 GTI съм с климатроник. Вчера климатроника си работеше ОК, но по едно време започнах да осещам че нещо не духа като хората, топлото бягаше. Като го пусна да духа към предния прозорец е ОК, ама като го пусна на max да духа към мене започва да се чува звук като от завихряне. Въпроса ми е дали не се е откачил някой маркуч, защото имам чуството че духа зад таблото. Благодаря на всички предварително!

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 30 ное 2006 10:05

То тая гад мръсна ако не я пуснеш да духа срещу хората (стрелката срещу човечето,сещаш се) изобщо не можеш да я разбереш къде духа и духа ли въобще.Освен това много обича по принцип да държи средните духалки затворени и когато е на топло обикновено духа в краката и под предните седалки.Пробвай го като го дадеш на HI и стрелката срещу човечето и вентилатора на макс.Така вече духа само фронтално и доста силно.А и имам чувството,че има 2 отделни вентилатора за предния прозорец и купето.

Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yeti123 » Чет 30 ное 2006 10:29

Точно като дам да духа срещу хората на НI на максимум започва да се чува свистенето, и не духа толкова силно. Имам чуството че има две отделни тръби една към предното стъкло, и друга към хората, та май точно тя май се е откачила и духа незнайно къде. Трябва ли да отида на специализиран сервиз за това или мога и при мойто майсторче да отида?

Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yeti123 » Пон 04 дек 2006 11:52

Проблема РЕШЕН. След като я закарах при моя майстор, отворихме таблото и след доста мъки да се разбере от къде е проблема се установи че на лостчето което отваря клапата за да духа към краката един пластмасов държач се е счупил и не отваря клапата. Дребен и непотребен проблем ама голяма мъка!

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Пон 04 дек 2006 16:31

Как и откъде отворихте таблото?Може и на моя Пасат да е същото, че нещо слабо духа в краката.Тая клапа не се ли отваря от някакво стъпково маторче?

Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yeti123 » Вто 05 дек 2006 10:05

Маха се долната част на таблото, а не самото предно табло. След това мърдаш седалките до край назад и заемаш една доста неестествена поза за да можеш да стигнеш до задната част на климатроника. За да разбереш дали имаш проблем с клапите пускаш климатроника като почваш да въртиш всички степени и на наблюдаваш дали всички клапи се отварят. Клапите се отварят от едни пластмасови лостчета (една прожина го обтяга лостчето). При мене точно едното пластмасово лостче беше счупено, и не отваряше клапата за към краката. Но при мене въобще не духаше, а ти казваш че духа слабо, така че сигурно може или да е тръгнало лостчето да се чупи, или пружинката. След две седмици ще сменяме това лостче защото е страшна игра, така че ако искаш ще се опитам и снимков материал да пусна. Айде лека!!!

Потребителски аватар
iso83
Автомобил: Tuareg 5.0 V10
Двигател:

Мнениеот iso83 » Съб 24 фев 2007 19:05

Здравейте купих си голфче 3 с климатроник ама нещо немога да го накарам това чудо да духа топло при положение че на дисплея се появяват всички иконки след натискане на евентуалния бутон само ме притеснява една от тях която стои в горния ляв ъгъл прилича на снежинка и не мога да я махна от там а и незнам дали трябва да изчезне ,затова си мисля че или аз немога да си го наглася или е нещо развален бих приложил и снимки ама незнам как става ако някои може да помогне ще му пратя снимки на пощата за да види какав точно е климатроника ,има и друго когато натисна бутона който трябва да духа към предното стакло започва ама ми се вижда че духа много слабичко ,така че незнам какво вече да правя имам колата от три дни и ровичках какво ли не но май сам няма да се справя така че помагайте със съвети информация кой с каквото може ще сам му много благодарен имейла ми е(iso_83@abv.bg),ако сам пропуснал да обърна внимание на нещо пишете благодаря предварително

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 24 фев 2007 19:21

На оригиналния климатроник снежинки няма.Сигурно си с "Диавия".
Най-вероятно се превключват режимите топло/студено при тебе.Колегите с такъв да помагат.На оригиналния само регулираш градусите и той си знае какво да прави.Постни една снимка да видим твойто трониче :) .

Потребителски аватар
iso83
Двигател:

Мнениеот iso83 » Съб 24 фев 2007 19:32

не ми е проблем да направя снимки и да ги пратя на поща ама тук в форума ще ми е прлоблем прочетох как става но не съм чак толкова на ти със интернет така че мога да ги пратя на някой и той да ги качи тук

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 24 фев 2007 19:37

iso83 написа:не ми е проблем да направя снимки и да ги пратя на поща ама тук в форума ще ми е прлоблем прочетох как става но не съм чак толкова на ти със интернет така че мога да ги пратя на някой и той да ги качи тук

woox_mail.bg
Смени долната черта с @. :wink:

Потребителски аватар
iso83
Двигател:

Мнениеот iso83 » Съб 24 фев 2007 19:52

изпратих снимките дано да не съм сбъркал нещо че моята поща от време на време ми спретва някой номерца

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 24 фев 2007 20:03

На колегата снимката - слагам само едната,ще добиете представа какъв е климатроника,не е оригиналния на VW:
Изображение

Потребителски аватар
iso83
Двигател:

Мнениеот iso83 » Съб 24 фев 2007 20:17

това на снимката е вапросния климатроник ,снежинката в ъгъла не се вижда добре ,но ако някой има такъв ще ме разбере ами това е от мен ,от тук нататък разчитам на вашата подкрепа БЛАГОДАРЯ..........

Потребителски аватар
ivonko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivonko » Съб 24 фев 2007 22:16

Това си е Diavia. Имам го същото чудо, значи снежинката се появява когато температурата - външната е по-малка от 4 градуса. Просто индикация че вънка е студено. Твоя климатик не духа, или не духа топло? Нещо не разбрах. Имаш три стъпкови моторчета, едното управлява клапата за топло студено, другите две за посоката.

Потребителски аватар
ivonko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivonko » Съб 24 фев 2007 22:22

Сега видях - не духа топло. На моя голф се оказа че му е откачено радиаторчето на парното. Сменихме го, няма да казвам че се сваля цялото табло. След това се оказа че лостечо което е вързано за моторчето за клапата топло-студено, се откача, просто се изхлузва от оста на моторчето, то си върти ама напразно. Всъщност това са стъпкови мотори, които се управляват от компа на климатроника. Ако се наведеш от местото до шофьора, ще видиш точно това лостче за което става въпрос. Намира се отдолу зад барчето - навътре.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”