Здравейте, имам джета 1,3 , 1987г.
Проблема е следния: когато тръгна на път , и след около 2-3 км започва да свети и свири лампата за маслото.
Спира когато натисна съединител и газ , но за около няколко секунди или макс минуттка и пак започва да свири..
Представете си колко е неприятно особено ако тръгнеш някъде.. То не може да се кара така ..
А отскоро даже започна да придърпва чат пат.. Не всеки път ама някой път придърпва..
Ако имате идеи от какво може да са тези проблеми и как да се оправят ще бъда много благодарен :)
свети лампата за маслото на джета 1.3
-
- Автомобил:
- Двигател:
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: свети лампата за маслото на джета 1.3
Колега, как изобщо я караш тази кола с тази светомузика? Не те ли е страх, че в един момент ще спре напълно, освен че ти придърпва. Маслото сменял ли си скоро? С какво масло я караш?
-
- Автомобил:
- Двигател:
vanesto написа:Колега, как изобщо я караш тази кола с тази светомузика? Не те ли е страх, че в един момент ще спре напълно, освен че ти придърпва. Маслото сменял ли си скоро? С какво масло я караш?
Здравей колега, колата я карам ама правя много почивки .. ако съм на път на всеки 10-15 км спирам за по 5 мин.. Иначе маслото е сменяно , даже ми казаха , че може да е от него и го сменях на няколко пъти и все различни .. Имаше някакво което било много гъсто и било за по-стари двигатели.. И такова слагах ама проблема се решаваше само за няколко дни..
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Тия, които са ти казали да сменяш маслото просто
За да се установи даден проблем по колата, ако изобщо има такъв, се правят замервания.
В твоя случай:
1. Колата се загрява до работна температура. Но не само антифриза, ами и маслото. Което предполага известно време да се покара на загрял двигател.
2. Отиваш при някой чиче с манометър и го навивате на мястото на датчика за високо налягане. При теб е на главата горе, между 3 и 4 цилиндър се падаше, ако не ме лъже паметта.
3. Мерите показанията при 2000 об/мин и ги постваш тук във форума.
За справка - нормалните показания трябва да са около и над 2 бара налягане на маслото при 2000 об/мин. Ако са по-ниски - не е много добре.
Да си караш колата на почивки не е решение. По-добре разбери какво й е, вместо да се мъчиш и да си мислиш, че имаш кола.

За да се установи даден проблем по колата, ако изобщо има такъв, се правят замервания.
В твоя случай:
1. Колата се загрява до работна температура. Но не само антифриза, ами и маслото. Което предполага известно време да се покара на загрял двигател.
2. Отиваш при някой чиче с манометър и го навивате на мястото на датчика за високо налягане. При теб е на главата горе, между 3 и 4 цилиндър се падаше, ако не ме лъже паметта.
3. Мерите показанията при 2000 об/мин и ги постваш тук във форума.
За справка - нормалните показания трябва да са около и над 2 бара налягане на маслото при 2000 об/мин. Ако са по-ниски - не е много добре.
Да си караш колата на почивки не е решение. По-добре разбери какво й е, вместо да се мъчиш и да си мислиш, че имаш кола.
- beky1
- Автомобил: VOLVO V70
- Двигател: B5202S.
според мен е пр....ан мотора.в часност маслена помпа основни и биелни лагери и т.н.купи си нова кола или друг мотор.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, днес като карах реших да спра и да проверя маслото.
Беше разредено изключително много.. Имате ли идея от какво е ?
Ще пробвам и с манометъра в Понеделник, иначе си мисля , че не е от
маслената помпа защото като сменя маслото и си работи определено време колата без проблеми.
Един майстор ми каза да сменя карбуратора и това с маслото щяло да се махне..
Какво общо има карбуратора с маслото?
Беше разредено изключително много.. Имате ли идея от какво е ?
Ще пробвам и с манометъра в Понеделник, иначе си мисля , че не е от
маслената помпа защото като сменя маслото и си работи определено време колата без проблеми.
Един майстор ми каза да сменя карбуратора и това с маслото щяло да се махне..
Какво общо има карбуратора с маслото?
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е разредено, погледни или снимай маслото, да видим в какъв цвят е! Може да е смес от антифриз и масло, и да се е пресякло, и всичко води до гарнитура на главата! Но само можем да гадаем
Не виждам какво общо има карба. със това
Направи замерване, и дано не се окаже гарнитура на главата!

Не виждам какво общо има карба. със това

-
- Автомобил:
- Двигател:
my heart iS iCe написа:Ако е разредено, погледни или снимай маслото, да видим в какъв цвят е! Може да е смес от антифриз и масло, и да се е пресякло, и всичко води до гарнитура на главата! Но само можем да гадаем![]()
Не виждам какво общо има карба. със това![]()
Ще снимам колега, но иначе гарнитурата я сменях скоро.. Защото, и аз мислех , че може да е от нея.
Проблема си остана.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
my heart iS iCe написа:Не виждам какво общо има карба. със това![]()
Има общо - може да пълни маслото с бензин. Също така бензиновата помпа е редно да се провери, понеже е с мембрана и с времето мембраната се прецаква...
И отъ там влиза бензин в картера .Не караи така колата че ще стане за основен ремонт ако вече не е станала .Смени си бензиновата помпа.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”