Комбинация Passat B5/5.5+4motion+automatic?
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Комбинация Passat B5/5.5+1.9tdi+4motion+automatic?
Предния ми Пасат беше автоматик, при това обикновен четиристепенен. За 35 000 км не съм имал никакви проблеми с него. Въпреки това, при превключване на директна, трябваше да се изчака една секунда, за да зацепи, така да се каже. Ако подадях веднага газ след превклчване, се усещаше едно леко подскачане. В този ред на мисли е добре всеки автоматик, който тестваш, преди да го купиш, да го покараш малко и да видиш как превключва - трябва да е гладко, без сътресения и прекалено замисляне, без странни шумове и накъсване на ускорението.
- theilko
- Автомобил: Audi A6 C4 2.0 16V+LPG
- Двигател: ACE
Аз дори мисля, че 4степенните автомати са по- надеждни (поне, като страничен наблюдател). А между другото знаете ли някой друг модел на VW 4motion от тези години - 2000-2004, който да е с торсен диференциал. Аз мисля, че правилно прочетох, че само B5/B5.5 са с такъв, но ако кажете/препоръчате и някой друг- ще се радвам да ги разгледам и тях.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пасатите от тези години са с торсен. Той и Фаетона е с торсен, ама ще ти се напукат петичките ...
Надлъжно разположения двигател обуславя наличието на торсен диференциал. А напречно разположения двигател - халдекс.
В този ред на мисли, всичко друго е халдекс. В тази класация не броим Туарега и Мултиван.

Надлъжно разположения двигател обуславя наличието на торсен диференциал. А напречно разположения двигател - халдекс.
В този ред на мисли, всичко друго е халдекс. В тази класация не броим Туарега и Мултиван.
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Re: Комбинация Passat B5/5.5+4motion+automatic?
Подреждам се на оградата кибик, защото бях споменат в темата...Ако има въпроси към мен - тук съм...
По въпроса за скоростите: зависи от карането и гледната точка. Ако питате мен - не съм имал проблеми, ама съм правил профилактика на кутията (разбирай всичкото масло ), което най-често го дават като проблем кутията да сбъгяса.
Ако примерно питаме niks76, той също ще каже, че "кутията е добра" - ама защото той сам си ги ремонтира и модифицира
Така че....зависи.
По въпроса за скоростите: зависи от карането и гледната точка. Ако питате мен - не съм имал проблеми, ама съм правил профилактика на кутията (разбирай всичкото масло ), което най-често го дават като проблем кутията да сбъгяса.
Ако примерно питаме niks76, той също ще каже, че "кутията е добра" - ама защото той сам си ги ремонтира и модифицира

- theilko
Чудомир:
Здрасти, интересува ме при теб какъв разход на газ дава колата с този 2.8 мотор, дали е 4motion и като цяло има ли някакви проблеми/разлики във вървенето на газ. Ти си с автомат, така ли? В Ауди-форума четох, че винаги при покупка на кола с автомат е добре още от начало да и се направи пълна профилактика- смяна масла, филтри, и тн. Казват обаче, че понякога при смяна на маслото точно започват проблемите. Може би е от некаествено/неоригинално масло. Друго също да питам- там говорят за някакви хидротрансформатори, които давали проблеми при автоматите на АУДИ, а според тях при VW ги нямало и съответно свързаните с тях проблеми- също. Разбрах също, че не можело да се източи никога цялото масло от автоматика/само половината/ и за това не се говори за смяна, а само за освежаване, което е странно според мен. Има ли нещо вярно? Затрупах те с въпроси май :-)
Здрасти, интересува ме при теб какъв разход на газ дава колата с този 2.8 мотор, дали е 4motion и като цяло има ли някакви проблеми/разлики във вървенето на газ. Ти си с автомат, така ли? В Ауди-форума четох, че винаги при покупка на кола с автомат е добре още от начало да и се направи пълна профилактика- смяна масла, филтри, и тн. Казват обаче, че понякога при смяна на маслото точно започват проблемите. Може би е от некаествено/неоригинално масло. Друго също да питам- там говорят за някакви хидротрансформатори, които давали проблеми при автоматите на АУДИ, а според тях при VW ги нямало и съответно свързаните с тях проблеми- също. Разбрах също, че не можело да се източи никога цялото масло от автоматика/само половината/ и за това не се говори за смяна, а само за освежаване, което е странно според мен. Има ли нещо вярно? Затрупах те с въпроси май :-)
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Разход на дълъг път 13, може при поставяне на цел "минимален разход" да докараш и една "висока 11ка", градско над 15. За приблизително 150хил км средния разход ми е 12,9 или нещо такова.
Да, колата е автомат и 4motion
Какъв е проблемът при Ауди атоматиците не съм се интересувал, но и аз знам, че технически са по друг начин решени
Да, маслото през пробка няма как да се източи на 100%. По тази причина в Германия го точат под налягане на принципа на скачените съдове. Как точно е реализирано не мога да ти обясня, но е факт, че не съм нито първия, нито последния, които е минал през операцията и е останал доволен.
Разлика във вървенето има минимална, но това мога да го твърдя след като вече карам колата 5+ години и сравнявам със това как върви бусът ми с по-модерна газова система и със същата кубатура от редови 6ак, а не от Ве-образен, с ръчни скорости и без 4х4. С една дума - бусът е много по-директен и "див". Пасата в сравнение е много по-култивиран и оттам "спънат". Но като усещане на пътя е по-масивната кола, като се има предвид, че на килограми са еднакви.
Това е.
Едит: Точно заради маслото в предишния пост написах "всичкото масло"
Да, колата е автомат и 4motion
Какъв е проблемът при Ауди атоматиците не съм се интересувал, но и аз знам, че технически са по друг начин решени
Да, маслото през пробка няма как да се източи на 100%. По тази причина в Германия го точат под налягане на принципа на скачените съдове. Как точно е реализирано не мога да ти обясня, но е факт, че не съм нито първия, нито последния, които е минал през операцията и е останал доволен.
Разлика във вървенето има минимална, но това мога да го твърдя след като вече карам колата 5+ години и сравнявам със това как върви бусът ми с по-модерна газова система и със същата кубатура от редови 6ак, а не от Ве-образен, с ръчни скорости и без 4х4. С една дума - бусът е много по-директен и "див". Пасата в сравнение е много по-култивиран и оттам "спънат". Но като усещане на пътя е по-масивната кола, като се има предвид, че на килограми са еднакви.
Това е.
Едит: Точно заради маслото в предишния пост написах "всичкото масло"
Последна промяна от Чудомир на Пет 26 апр 2013 21:24, променено общо 1 път.
- theilko
Благодаря за изчерпателния отговор!
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
беше споменато и моето име та да се включа:като обикновен човек който е на ТИ с дизелите и автоматика на ФВ груп в крайна сметка си оставам фен на марката и карам със смотания типтроник и този път във версия куатро.кутията е доста сполучливо направена ,но си иска своевременната смяна на масло- за душегуба няма да коментирам ,но само мога да гарантирам че и след десет години 2.5тди-та ще се движат по пътищата(мотора има доста голям ресурс и не помалко специфични проблеми но всеки решава сам за себе си.
с каква цел гледаш към такъв тип автомобил като пасат?
"разликата в механиката с ауди А6 С5 е почти никаква като части ,докато при сглобка и лукс нямат много общи неща/ другото е че комбинацията торсен и малък мотор си е набутвация............."
с каква цел гледаш към такъв тип автомобил като пасат?
"разликата в механиката с ауди А6 С5 е почти никаква като части ,докато при сглобка и лукс нямат много общи неща/ другото е че комбинацията торсен и малък мотор си е набутвация............."
- theilko
niks76:
Първо се оглеждах за Ауди, но първо, че цените на авантите на B5 и C5 са около два пъти по- високи от тези на пасат B5/B5.5, второ, че от изчетеното до сега откъм проблеми имам чувството, че аудитата повече се чупят, не знам защо, може би защото първите им собственици са били такива и не са ги поддържали особено. Иначе интериора на мен ми харесва повече в Ауди- дори в сегашната ми C4 ми е по- комфортно вътре, отколкото в B5, като съм се качвал. Така или иначе не бързам, а и първо трябва да продам моята, има време, може да си сменя мнението още няколко пъти, човек никога не знае. Дано само накрая да случа на нещо читаво :-). А колкото до торсен с малка мощност защо да е лошо? Колега казва, че с 4motion с AFN двигателя дава разход 5-5.2.
P.S. Между другото някой да е газифицирал 5-цилиндровия бенз 2.3, който е с верига?
Първо се оглеждах за Ауди, но първо, че цените на авантите на B5 и C5 са около два пъти по- високи от тези на пасат B5/B5.5, второ, че от изчетеното до сега откъм проблеми имам чувството, че аудитата повече се чупят, не знам защо, може би защото първите им собственици са били такива и не са ги поддържали особено. Иначе интериора на мен ми харесва повече в Ауди- дори в сегашната ми C4 ми е по- комфортно вътре, отколкото в B5, като съм се качвал. Така или иначе не бързам, а и първо трябва да продам моята, има време, може да си сменя мнението още няколко пъти, човек никога не знае. Дано само накрая да случа на нещо читаво :-). А колкото до торсен с малка мощност защо да е лошо? Колега казва, че с 4motion с AFN двигателя дава разход 5-5.2.
P.S. Между другото някой да е газифицирал 5-цилиндровия бенз 2.3, който е с верига?
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
цените за пасат б5.5 и Ауди Ц5 са едни и същи-лошото е че си виждал полумилионници като екземпляри
п.п ако ти се разхожда и имаш път към русенско мога да ти покажа Ц5 на 112000км да имаш база за сравнение
п.п ако ти се разхожда и имаш път към русенско мога да ти покажа Ц5 на 112000км да имаш база за сравнение
- theilko
Да, не се и съмнявам, че под "нов внос" се предлагат полу или дори милионници, но това се отнася както за VW, така и за AUDI. Идеята ми е, че ако пасатите са толкова евтини, защото са полумилионници, то би следвало и C5 да са на същите цени ако са в същото състояние. А така като ги гледам- в еднакво състояние и с еднакви двигатели/екстри(поне според обявите), аудитата са доста по- скъпи. Иначе и аз виждам, че в mobile.de Passat 131кс, вс. екстри е 7500-8000 EUR, а тук цифрата е същата за "новите вносове", но в левове, което е меко казано съмнително :-) До Русе скоро не ми се очертава да ходя, последният път беше преди около 15тина години. Ти ако имаш път към морето, обади се. Иначе сега по празниците може да ме намериш в Ловеч. Късметлия си с C5 на тези километри, ако наистина са реални... завиждам благородно 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,всичко е на късмет. Лично аз ходих да гледам този http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11363849039604036&f1=details&slink=2trxyf още като го качиха за продан. Хубаво си спомням случката беше 24 ноември 2012 , по телефона перфектна кола с тюф, с каско,с регистрация,с гражданска и какво ли не. А като отидох на място пълна кошница,ударена скалъпена некадърно, гражданската не отговаряше на номера на автомобила,нито на рама,нито на регистрационен номер. По техни думи било станало объркване. Tuf-a беше един лист хвърчащ с написани 4 ремонта,без да има дати,подписи,печати и на всичко отгоре с един и същ цвят химикал,лошото,че колата беше влизала за обслужване по техния tuf през последния месец 2 пъти за смяна на масло+ролки+ремъци и беше минала 30к./км и като му показах И това продавачът се срина и ми отговори,че заминавал в чужбина и ако съм харесвал колата да съм я купувал още сега,че скромната сума(тогава цената беше) около 9 000лв няма да намеря друга така и до ден днешен като минавам колата не е мръднала от същото място където я видях преди половин година.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
dqvola_91 написа:Лично аз ходих да гледам този http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11363849039604036&f1=details&slink=2trxyf още като го качиха за продан.
Смех, смех! ШУМАКА трябва да имат отделна тема във форума за това, че са измамници!
Тази кола аз я гледах август 2012 г. 3-4 дни го чаках човека да се върне в България, че бил с нея в Гърция. Още тогава беше обявата в мобиле и според мен и доста преди това.
Отидохме да я гледаме - на снимки много хубава - тогава беше за близо 9000 лв. На мен ми излязоха с номера, че е внос преди по-малко от година, но по буквите в регистрацията си направих сметка, че този автомобил е поне 4-5 години в България и оня мрънка нещо, че клиент му я бил оставил при бартер.
В казанчето има следи от масло. Воланът е преоблечен, а целият интериор е замаскиран/пребоядисан. Според мен е е на поне 500000 км.
Vw Passat 1.9TDI 4-Motion от Шумака - ПЪЛЕН КЕНЕФ

ВНИМАВАЙТЕ В АВТОКЪЩА ШУМАКА

- theilko
Е браво, вие явно знаете къде и какво да гледате в една кола. Добре е, че ги изобличихте да не се набута някой. Всъщност добре е да има и такава тема (ако вече няма) с измамни автокъщи и съответно с препоръчвани такива.
- chocho1208
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”