vw golf 3 не пали

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
rexy
Автомобил:
Двигател:

vw golf 3 не пали

Мнениеот rexy » Пет 26 апр 2013 16:35

така накратко да обясня проблема, когато го запаля голфа и примерно го карам съвсем малко, като го огася, след това не иска да запали, ако работи по дълго и загрее до 90 градуса няма проблеми-пали, но не загрее ли не иска. Това е единия проблем, другия който стана вчера е следния , оня ден отидох сутринта и просто не пожела да запали, помислих че е свършила газта, издърпах го до газстанцията заредих го, там на място пак не запали, после на връщане докато ме дърпат го пробах на няколко пъти пак не запали, в нас установих че до дистрибуторната капачка не стига ток, помислихме че е бобината, взех от един магазин нова, върнах се да я пробвам и тогава стана проблема -а тои е следния- закачих новата бобина завъртях 2 пъти не запали, на третия път като се опитах нищо по таблото не светеще, и стартера не завърта, просто изведнъж умря, върнах старата бобина и с нея същото. Казаха ми че може да е от една платка под самия ключ, смених я не е от нея, там до ключа идва ток, проверих с пробна лампа, какво може да е .. стартер? дайте идеи, нищо по таблото не свети като дам на контакт.

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Re: vw golf 3 не пали

Мнениеот vladovelin » Пет 26 апр 2013 17:40

Прилича на неизправен клеморед....

Потребителски аватар
cheatereye
Автомобил: VW Golf III 1.6
Двигател: AEA 1995

Мнениеот cheatereye » Пет 26 апр 2013 17:42

Колега оправи си заглавието на темата, че е в разрез с правилата на форума.
Мен ме съмнява клемореда, под контактният ключ :gruebel

rexy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexy » Пет 26 апр 2013 18:27

как да го проверя това, а стартера може ли да е причина нищо по таблото да не свети

Потребителски аватар
cheatereye
Автомобил: VW Golf III 1.6
Двигател: AEA 1995

Мнениеот cheatereye » Пет 26 апр 2013 20:12

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?p=1492984

Може акумулатора да е причина(изтощен), ама стартера, каква причина да има освен, ако не е износен и бендикса да не може да зацепи и пак няма връзка с това което питаш? Губят ти се токовете според мен, тука стартера няма общо.

rexy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexy » Пет 26 апр 2013 21:02

не е от клемореда защото взех нов и го пробвах с отверка и пак не светва нишо по таблото и не завърта стартера, клеморед викате на тая платка която е под патрона и ключа нали, дето е хваната с малко болче и смяната е истински ад? други предложения някои...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”