Свързване на ОЕМ CD changer към RCD 510 (retrofit Passat B6)

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

Свързване на ОЕМ CD changer към RCD 510 (retrofit Passat B6)

Мнениеот Ivo_ » Съб 27 апр 2013 14:30

Здравейте колеги,

Времето се стопли и реших, че е крайно време да си активирам външния СД ченджър към RCD 510. Не че ми е необходим, но много ме дразни да имам нещо инсталирано и да не работи :banghead

Използвам напътствията написани тук : http://www.myturbodiesel.com/1000q/a5/rcd510-rns510-swap-vw.htm

Направих размяната на пиновете на буксата, както е написано:
Because the CD changer wires go to the Aux in wires, put old pin 8 in pin 1's slot, pin 9 -> pin 7, and pin 3 -> pin 2 for the Aux. If you add a MDI retrofit kit it'll go through the aux connection.

За съжаление не мога да преместя пин 3 на мястото на пин 2, защото при мен на пин 3 няма нищо. Може би защото моето оригинално устройство е RCD 500 и нямам навигация. Така сега АUX остава без заземяване и се чува лек бръм. Така остава варианта да върна черния кабел (заземяването на СД) отново на пин 2 и така то да се използва от ченджъра. Оригинално на пин 2 е въпросния черен кабел, който по означение е за заземяване. Има ли вариант да дублирам това заземяване (с мост) към съседния пин, или е необходимо да пусна нов кабел?

Втория проблем е че СД ченджъра не просвирва дисковете. С предишното устройство нямаше никакъв проблем (т.е. работи си). Успявам да зареждам и вадя дискове, но не тръгват. След като активирах АУХ от устройството и рестарт на екрана се изписа Media-In Initialization... Но нищо повече. Да не би да е необходимо през ВАГ-ком да се каже на устройството че тази външна медия всъщност е ченджър?

Благодаря предварително на всички отзовали се!
Иво

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”