AHF странен звук при спрян двигател
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
AHF странен звук при спрян двигател
Привет! Какво прави геометрията когато се угаси мотора? От няколко месеца ми се появи много силно бучене откъм турбината след гасене на мотора. За 2-3сек цялата генерация жужи, после утихва и се пренася към Н75. Какво е това? 

- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Странен звук при спрян двигател - AHF
Геометрията се отваря при гасене.Много странно ми звучи!
Чак пък и към Н75 се пренася.

- hooligan_sk
- Модератор
Re: Странен звук при спрян двигател - AHF
nasko1978 написа:Геометрията се отваря при гасене.Много странно ми звучи!![]()
Мда, като започне да утихва и се пренася към Н75, където затихва напълно след още 1-2сек... Днес се заврях и накарах колегата да угаси - точно от геометрията почва. Не го прави на всяко гасене, но ако изгасиш и не се получи ефекта и в следващите 5-10мин дадеш контакт - тогава си го прави същото. Общо взето звучи като да остава някакво налягане или вакум в системата което се мъчи да се разтовари от някъде...

ПП: При запален мотор си има нормален вакум, актуатора издърпва до долу на нулеви обороти, всичко си е супер по работата на турбината

- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Re: AHF странен звук при спрян двигател
Пиши на Иво(ifidik) той може да ти даде приличен съвет. 

- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Общо взето звучи като да остава някакво налягане или вакум в системата което се мъчи да се разтовари от някъде...
Абсолютно ! И при мен се получава това от край време , но много рядко и то само когато дам на контакт непосредственно след като е огасен мотора в рамките на 1-2 мин . Според мен това не е никакъв проблем , виновника за този шум е мембранта в клапън N75 , тя издава тази вибрация .
- hooligan_sk
- Модератор
achodemo написа:Общо взето звучи като да остава някакво налягане или вакум в системата което се мъчи да се разтовари от някъде...
Абсолютно ! И при мен се получава това от край време , но много рядко и то само когато дам на контакт непосредственно след като е огасен мотора в рамките на 1-2 мин . Според мен това не е никакъв проблем , виновника за този шум е мембранта в клапън N75 , тя издава тази вибрация .
Мда, около половин година поне и при мен беше рядко и само при даване на контакт, но от няколко дни го редува - ту се случва като гася, ту като дам на контакт скоро след това... Ако наистина произтича от Н75 не е проблем де, 10х
Върни се в “Дизелови агрегати”