Скоростна кутия за голф 3 гти
Скоростна кутия за голф 3 гти
Здравейте. Пичове кажете колко долу горе струва скоростна кутия за голф 3. В случая имам ГТИ обаче скоростната му кутия е от по малък мотор,като заедно с с това е сменен и съединителя. Преди няколко дни взе да трака нещо като пускам педала за газта. Помислих си че е каре но уви това бе скоростната кутия. Благодаря предварително.
- cheatereye
- Автомобил: VW Golf III 1.6
- Двигател: AEA 1995
Re: Скоростна кутия за голф 3 гти
Зависи как ще се договори човек, а и каква цена и търси търговеца. Варират около 120 до 200 дори 250 лв.
Тук във форима, в раздела ПРОДАВА има доста обяви може да ги разгледаш и потърсиш от търсачката на форума
Тук във форима, в раздела ПРОДАВА има доста обяви може да ги разгледаш и потърсиш от търсачката на форума

А монтаж при майстор кво би ми коствало ?! Направо нямам думи как ме оскубаха днес за маркучета за спирачките пфууууу Представям си колко ще е монтажа.....
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Когато сменях съединител в сервиз, в сметката за труд пишеше:
Демонтаж и монтаж на скоростна кутия - 120лв.
vladovelin написа:Когато сменях съединител в сервиз, в сметката за труд пишеше:
Аз потвърждавам за долу-горе същата цена - 130лв
Спирачните маркучета са наистина скъпи, но се сменят рядко.
Моята кутия е от дизелов Голф 3. При стравка във форума се оказа с едни от най-дългите скорости за Голф 3, точно такава търсех с цел икономия на дълъг път. Обещаха ми я за 150 лв. В същата автоморга имаха подемник, компресор и т.н., т.е. сравнително добра инструментална екипировка. С момчетата си играхме един ден за смяната. После се оказа, че е за смяна и съединителя. Решихме да сложим пак дизелов, той имаше по-голям диаметър, като накрая дори стържеше леко по кожуха на кутията, но нещата за няколко дни се оправиха, т.е. остъргаха. Освен това фланците на полуоските на дизеловата кутия са по-големи от тези за бензинка, т.е. се наложи и тук смяна, която е малко трудна и ни отне най-много време. И така след всичко това цената на цялата операция набъбна на 300 лв.
Накрая с въпросната сравнително дълга кутия, Голфа при 3000 оборота на двигателя се движи с близо 130 км/час, при разход около 6/100 бензин.
Затова съм доволен от смяната на тази скоростна кутия, значението й за икономията на извън градско е огромно.
Накрая с въпросната сравнително дълга кутия, Голфа при 3000 оборота на двигателя се движи с близо 130 км/час, при разход около 6/100 бензин.
Затова съм доволен от смяната на тази скоростна кутия, значението й за икономията на извън градско е огромно.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”