Б6 серво управление лампичка - решено

Техническа и сервизна информация за Passat
deanoff
Автомобил:
Двигател:

Б6 серво управление лампичка - решено

Мнениеот deanoff » Пет 26 апр 2013 17:34

Здравейте ! Преди 1 седмица си закупих VW PASSAT b6 2.0TDI
Като го купих светеше лампичката за Серво-Управление,казаха ми че не е нещо сериозно и трябва да се изчисти само,но нестава...
Може ли да ми кажете защо се получава. Благодаря предварително
:love.vwclub

gamble
Автомобил:
Двигател:

Re: Б6 серво управление - лампичка

Мнениеот gamble » Пет 26 апр 2013 19:01

Ако беше драснал, че ще взимаш така колата и ти казват така и така, щяхме да кажем "Да го оправят и тогава я вземай"
Но... късно е :icon_sad
Направи диагностика с ваг-ком и постни каква е грешката, да поумуваме малко. Иначе имаш ли затруднение с маневрите? Необичаен шум или нещо друго ? Ако не ти е проблем направо я закарай в официален сервиз, че тази електроника не е за всеки... :icon_sad

Потребителски аватар
vwtaz
Автомобил: Passat 3BG
Двигател: AVF

Мнениеот vwtaz » Пет 26 апр 2013 20:51

Лошо колега лошо, от прочетенето до тук ако свети жълта лампа има надежда, но ако свети червена направо се приготви за търсене на рейка, не искам да те отчайвам но това е истината, най-малкия дявол е само да я обучиш.

deanoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deanoff » Пет 26 апр 2013 22:03

ами не нямам никакво затруднение при маневрите.. оранжева е лампичката.... не се усеща нищо ходих да го изчистят на комютъра маха се пак се появява..ще я закарам утре на доктор да видим какво ще е...утре ще се разбере.. А между другото вчера ми излезна и лампичката за налягането на гумите... Защо излиза пък тя може ли да ми кажете ? Благодаря !

zorovl
Автомобил: vw passat B8
Двигател: 2015

Мнениеот zorovl » Съб 27 апр 2013 15:31

Колега, за да ти изчезне лампичката за налягането в гумите, задръж около 5 секунди натиснат бутона. При мен така се оправя.

deanoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deanoff » Съб 27 апр 2013 15:52

Благодаря колега,оправи се ! Поздрави!!!
В сряда ще разбера какво и е...ту се появява ту се маха...
Общо взето единствения кусур на колата е това.Всичко друго е перфектно ще кача и снимки само да и направя няколко :)

Потребителски аватар
vwtaz

Мнениеот vwtaz » Нед 28 апр 2013 10:02

Колега както написах по горе това е неприятен и скъпо струващ дефект, датчика в кормилната колона G 85 почти не дава дефекти, датчика на самата кормилна рейка G 269 е с лентов кабел, който се прекъсва или пречупва и започват проблемите. В G 269 са поставили 2 датчика за въртящ момент, ако кабела на единия е прекъснат или по някаква причина не работи, то започва да се появява жълта лампа с предупреждение за предстоящ птоблем, пълното прекъсване на лентовия кабел води до трайна грешка в контролера и светване на червена лампа, придружена със троен звуков сигнал. С VCDS влез в контролера на рейката 44 и първо провери какви грешки има записани, ако има G 269 проблема е в лентовия кабел, датчика на практика е вечен ,ако е записана грешка в J 500 самия контролер на рейката, там няма оправия, жълта лампа понякога свети,ако електро двигателя на /J 500- контролер с електродвигател/преграява. На голф 5 и тауран рейките са същите, само че са разделени на поколения и вече са стигнали до 3-то поколение, в зависимост от годината на производство. Е тука има доста подробна информация http://vwts.ru/vw_passat6_3c.html ,а в раздела за тауран е подробно описано ремонта на рейката и проблемите.

deanoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deanoff » Нед 28 апр 2013 11:18

Благодаря колега !
В сряда ще разбера какво и е :)

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Пон 29 апр 2013 0:37

елементрано провери ли течноста на хидравликата как е и имали някакви течове като оставиш колата !
Може да е сършила течноста или да е паднала под минимума!

gamble
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gamble » Пон 29 апр 2013 8:15

passat123 написа:елементрано провери ли течноста на хидравликата как е и имали някакви течове като оставиш колата !

Ако намериш такава течност те черпя каса бира :beer Рейката е електрическа най-просто казано :wink

Потребителски аватар
borri
Автомобил: VW PASSAT CC
Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc

Мнениеот borri » Пон 29 апр 2013 8:23

колега и при мен един ден светна така,и аз веднага в VW и от след едночасов преглед ми казаха,че не знаят къде е проблема и ще трябва да направят запитване с Германия,и аз си викам добре,но ще трябва да изчакам два дена :screwy
и докато чакам си викам да си потърся сам решение и писах тук във форума.
и така идва ме вече на въпроса с оправянето,колегите ме посъветваха да пробвам с адаптация първо и ако не стане да погледна ел. мотор.
адаптацията става без ВАГ/КОМ,откачаш клемите на акумулатора за около пет минути след това ги закачаш пак и тръгваш,караш около стотина метра в права линия и спираш,даваш пълен ляв и задържаш волана докато не исписука,после по същия начин пълен десен,и какво да видя лампата изгасна и волана се оправи :eek
при мен обаче беше станал малко по твърд волана от обичайното,при теб не знам как е :question ама ти щом сия взел няма как да знаеш,той си е достатачно мек и така.

Потребителски аватар
vwtaz

Мнениеот vwtaz » Пон 29 апр 2013 11:58

1. Това не е хидравлична рейка, а електрическа и колегата с течноста да земе и да прочете.
2. Тези рейки страдат най-много от водата, която навлиза през маншоните на кормилните накраиници, които се разбутват при реглаж и смяна.Майсторите не обръщат внимание на това че рейката е без уплътнения в двата си края и ползват биндер ленти за закрепване на маншоните, и по този начин обричат рейката на унищожение за около 2-3 месеца, това го казвам защото с колега разглобихме 2 рейки и направихме една работеща.
3. Колегата от горния пост е описал адаптацията без VCDS но има и малки особености трябва да се изтрият натрупаните грешки в контролера, и да се калибрира датчика G 85 на 0 градуса, защото започват лъжливи сработвания на асистиращите системи ESP и ABS, а и трупат грешки и в техните контролери.
Общо взето това е.

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Вто 30 апр 2013 18:09

gamble написа:
passat123 написа:елементрано провери ли течноста на хидравликата как е и имали някакви течове като оставиш колата !

Ако намериш такава течност те черпя каса бира :beer Рейката е електрическа най-просто казано :wink

ол аз е бъркам със страря ми пасат ,че онзин го проверявах за масло !

deanoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deanoff » Чет 06 юни 2013 12:14

Колеги разбрах защо е светела.Няма никакъв проблем,ваден е волана и при слагането е сложен малко накриво затова е светело :) Всичко е на 6 !!! Поздрави ! :love.vwclub :beer

Върни се в “Passat”