B4 мокро при пасажера

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Koko95
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: ATD

B4 мокро при пасажера

Мнениеот Koko95 » Пон 25 мар 2013 10:58

Добър ден колеги , искам да питам от къде може да влиза вода по мокета от пред и вече и назад. :beer

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Re: B4 мокро при пасажера

Мнениеот nokiangage » Пон 25 мар 2013 11:05

Добър да е, отводнителните канали в двата края под чистачките как са колега, ако са запушени с тон флора и фауна може да преминава вода през мрежата/филтъра? Има ли люк колата, пластмасовите прагове след като е валяло дъжд на капки ли са, защото това може да е индикатор или за проблем с найлоните във вратите или запушени отводнителни каналчета отдолу на самите врати... Дай малко повече информация за казуса, откога е почнало това?

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Пон 25 мар 2013 11:06

1. вариант - спукано радиаторче на парното. Виж си нивото на антифриза.
2. вариант - запушени канали за оттичане на водата под капака с листа, и дъждовната вода влиза през въздуховодите на парното.
3. вариант - изгнили прагове или купето под мокета, и при мокро време влиза вътре вода.
Трябва да видиш добре откъде точно влиза водата.

Потребителски аватар
Koko95
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: ATD

Мнениеот Koko95 » Пон 25 мар 2013 11:13

Каналите на чистачките са изчистени , радяторчето е здраво. Ново е , мокета трудно ли се сваля за проверка доло дали няма изгнило? И под кората трябва да се види. Благодаря за бързите отговори колеги. :love.vwclub

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пон 25 мар 2013 11:19

Сега се сетих да провериш още едно нещо - дали няма някоя изгубена тапа отдолу на купето и при обилен валеж и движение да се мокри пода от там... :rolleyes Иначе мокета да го свалиш си е бая играчка, първо седалките трябва да махнеш. За люка не каза нищо и предполагам, че това означава, че колата няма такъв.

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Пон 25 мар 2013 11:27

Съветвам те да вдигнеш колата на подемник или на канал да я разгледаш отдолу, няма смисъл да вдигаш мокета - играчка си е. То ако има изгнило ще се види и отдолу. Друг е въпроса със съхненето обаче, защото на голфа ми под мокета има един дунапрен, който целия беше се напоил с вода и няма да ти кажа каква миризма беше в колата. Накрая повдигнах леко мокета отстраната на праговете, без да махам седалката, изхвърлих дунапрена, мокета си изсъхна сам, и засега няма миризма. Забравих да кажа, че дупката я запълних с пяна :icon_lol

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 25 мар 2013 14:02

viewtopic.php?f=6&t=186462&hilit=%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B0+%D0%914
Виж дали не влиза вода през уплътнението на кутията, в която се слага филтъра над вентилатора за купето.

Потребителски аватар
il4oti
Автомобил: passat b5.5
Двигател: 1.9 avf 2002

Мнениеот il4oti » Пет 29 мар 2013 19:54

При мен се пълнеше от запушени дренажи на люка :)

Потребителски аватар
giorgio_vn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот giorgio_vn » Пон 29 апр 2013 21:42

Здравейте!Имам същия проблем (вода на пода при пасажера,Но само там на земята ) нито назад нито до прага само там под краката на пасажера. пасат б4 комби. с климатик.днес изкарах само дунапрена който е под краката и ще съхне.от какво може да е ?четох за тръбичката от климатика ,НО къде е тя ? там няма друго освен въздуховода за краката на задната седалка.Антифриза ми не е мръднал ,филтъра е чист на купето.радиатора на парното (предполагам е здрав,понеже преди два месеца свалих таблото и облепих врътките на парното ,промих го и върнах и предполагам че е от тази тръбичка на климатика.кажете вашето мнение.прокарах си ръката към останалия дунапрен който е към извивката на пода под климатика,но е сух.не знам какво е !!! има 4 гумени тапи които са там 3 към извивката на купето и една до прага,но няма теч - погледнах от долу,а и няма да има дъжд скоро :)

Потребителски аватар
passat_for_life
Автомобил: Vw Passat B3 GT
Двигател: 9A 1992

Мнениеот passat_for_life » Вто 30 апр 2013 18:31

И да допълня с още един възможен проблем,отлепено стъкло,същите са симптомите,колега ако се съмняваш в дренажната тръбичка на климатика, пусни го и го остави 15 минути да поработи,ако не прокапе под колата да знаеш че тече вътре в купето. Поздрави :)

Потребителски аватар
giorgio_vn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот giorgio_vn » Вто 30 апр 2013 18:54

Здравейте! Днес погледах тръбичката на климатика добре си е ,само сълзи лекичко едвам едвам от вън, но около нея (вътре няма нищо сухо е.) и отидох до един приятел има гараж и почнахме да поливаме вода от вън и аз естествено бях вътре с фенер и ХОП взе да тече лекичко около прага в дясно под тонколоната.самото уплътнение се оказа. Утре или в други ден ще почвам да го оправям.или с силиконче ще залепя дупките само някой или ще видя колко струва ново(не че е гаранция) и така.мерси за отговора колега. :beer :beer :beer :beer :beer

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 01 май 2013 9:01

giorgio_vn написа:ХОП взе да тече лекичко около прага в дясно под тонколоната.самото уплътнение се оказа

И аз я имам тази екстра точно на същото място колега :Mr Green Fun

Потребителски аватар
giorgio_vn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот giorgio_vn » Вто 14 май 2013 19:08

Сега разкрих,че вече е от огледалото (от вън самата триъгълна пластмаса) свалил съм го намазах го и чакам да изсъхне.и отивам на водуструйка. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
giorgio_vn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот giorgio_vn » Чет 16 май 2013 20:37

РЕШЕНО е вече.освен че течеше от триъгълкната пластмаса на огледалото а и от вътрешната кора от щипката на тонколоната.(най долната щипка).Облепих вътрешната част на вратата с битумна лента и два пъти ходих на автомивка само там държах водоструйката и нямаше вече течове.дано и за напред да няма :mhihi
Прикачени файлове
Снимка0151.jpg

Върни се в “Passat”