2 проблема с голф 2 - единия по ламарини , другия неизвестен
-
- Автомобил:
- Двигател:
2 проблема с голф 2 - единия по ламарини , другия неизвестен
По ламарините проблема е следния - колата беше ремонтирана от автотенекеджия преди година със следния проблем - теч от капачката на резервоара, тоест когато си мия колата под задния калник започва да се излива водата отвътре навън през капачката на резервоара. От видимата страна не беше направено нищо , отдолу нещо е правил, но явно е замаскиран проблема , за да се появи година по-късно, а парите не бяха малко.Как да постъпя сега - къде да я водя на тенекеджия , който да реши проблема радикално ? Живея в Поморие и тука морския климат си казва тежката дума - боря се вече 9 години като полагам уж доста грижи , за да не се стига до там .. но ето че не успях да я опазя.Втория проблем е едно бучене , което пък точно преди да я заведа на майстор спря от самосебе си и съответно майстора ми каза , че нищо не може да направи като не се чува шум.По-късно пак се появява , пак спира... бученето е доста силно когато го има и се чува и при ниска и при висока скорост, и по инерция и при подаване на газ ... и в един момент изчезва от самосебе си и след някой друг ден пак се обажда.Сега като не е отстранен и този проблем не смея да тръгна и по надалеч..- имам съмнения от няколко неща - едното е лагер на колело, другото е някакъв тампон по двигателя , другото е скоростна кутия - как мога да разбера какво е, щом по шума майстора би могъл да разбере какво е, значи и аз мога да разбера...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: 2 проблема с голф 2 - единия по ламарини , другия неизве
пропуснах да кажа че колата е голф 2 , 1.6тд , 91-ва година.
- cheatereye
- Автомобил: VW Golf III 1.6
- Двигател: AEA 1995
Колега, относно първото ти питане, мисля, че може да ти се даде съвет, ако имаш възножност да направиш снимки! Относво проблема с шума, ти го определяш, като бучене. Има различни видове шумове, виене на лагер, тропане и т.н. ако е от лагер на главината, няма да се проеви докато колата е запалена и е на място.
-
- Автомобил:
- Двигател:
да , наистина като е запалена и на място не се проявява ..а за снимки нямам , то и нищо не се вижда , само капачето като се отвори и вътре се вижда подпухнала боя , не се виждат дупки някакви язви ... просто надигната боя , подпухнала около самата капачка там на резервоара.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
golf_td написа:... просто надигната боя
Това е болка и при Г3. И при мен го има, взимаш една бормашина с телена четка отпред, и бавно и внимателно, тържис с нея, по боята, до метал! После я измиваш "Болната част" има шпрей за ръжда, и после грундираш и боядисваш, това не е видима част "Поне така те разбрах" и може и да не стане профеионално боядисване, (Дано не се стигне до кърпене) и си готов. Сега ефекта е временен, защото без кърпене няма да стане със сигурност!
А относно 2-рия проблем, бучене може да има от много неща, но щом спира, може да е от гуми и от някое гърне ако някой тампон се е предал!

-
- Автомобил:
- Двигател:
ами под "видима част" имам предвид това , което се вижда с просто око като отвориш капачката - там не беше работено ... имах предвид , че цялата работа е била под калника и наистина една година нямаше проблем. Вероятно ще иска закърпване , но точно на това място е много трудна задача .. за мен по-сериозния проблем на първо време всъщност е да се види от къде идва това бучене...
За бученето има вероятност да са лагери на задните главини. Понеже не пишеш от коя част на колата ти се струва, че вие, затова предполагам такъв вариант. Карам същата кола като твоята и когато се повредиха задните лагери се появи постоянно бучене, направо виене, ясно изразено при скорост 50 - 60 км/час. Звучеше все едно, че е издънено гърнето, но се появяваше само при увеличаване на скоростта, а не при форсиране на двигателя.
- kostadin_spasov
- Автомобил:
- Двигател:
1-? -Тоест "морски", това бучене се чува в движение /лагери отзад , тип слонски уши тампони, или гарнетата опират и "бражди" , а може и ватата в гърнетата да се е събрала отдзад ама ще мени оборотите/или го има и като работи на място?
2-? -Бучене на място като работи има ли? - ако да е в вигател или аксиялен лагер и ..., тампон по окачване - на задна има ли го *усилва ли се на задна?
3-? - За шупналото отзад - ремонтен комплект на "НОВОЛ" - смола и стъкломат /бъркаш смола в паничка с втвърдител - преди това си почистил шупналото и си обезмаслил с ацетон и размазваш смола редиш как ти кефне да обиколиш гърлото със стъкломат и пак смола отгоре но я "топкаш" да поеме смола в стъкломата и като се умаца със смола пак сткломат и топкаш, като изсъхне едра шкурка и кит /влакнест по добре/, слагай тънко и шкури с мерак и шпрей на око /щото с двйката сте си "двойка" форевър - таман е 24г /разработена/
Не се коси и аз съм с трета девойка /двойка/
Хубаво е като и направиш "фацата" при гърловината,легни отдолу и огледай там вътре /у майка му гъзина"/ е и ако стигаш с ръка "замажи" и там без кит и шкурене само смола и стъкломат и тези места не търкай машинно
шлайф
и после вдигни капака / полата на момата/ и в багажника виш здрав ли е прилежащия калник - нтисни мъжката с палеца да не правиш аквариум в багажника - ако има дупка и там кърпеж

2-? -Бучене на място като работи има ли? - ако да е в вигател или аксиялен лагер и ..., тампон по окачване - на задна има ли го *усилва ли се на задна?
3-? - За шупналото отзад - ремонтен комплект на "НОВОЛ" - смола и стъкломат /бъркаш смола в паничка с втвърдител - преди това си почистил шупналото и си обезмаслил с ацетон и размазваш смола редиш как ти кефне да обиколиш гърлото със стъкломат и пак смола отгоре но я "топкаш" да поеме смола в стъкломата и като се умаца със смола пак сткломат и топкаш, като изсъхне едра шкурка и кит /влакнест по добре/, слагай тънко и шкури с мерак и шпрей на око /щото с двйката сте си "двойка" форевър - таман е 24г /разработена/

Не се коси и аз съм с трета девойка /двойка/

Хубаво е като и направиш "фацата" при гърловината,легни отдолу и огледай там вътре /у майка му гъзина"/ е и ако стигаш с ръка "замажи" и там без кит и шкурене само смола и стъкломат и тези места не търкай машинно

-
- Автомобил:
- Двигател:
проблема е намерен - лагер за смяна на задно ляво колело , интересно, е че бях сигурен че се чува отпред. Сега остава да се отремонтира , а по принцип и на двете задни колелета ли трябва да се сменят лагерите или само на проблемния?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”