Един рядък автомобил Ибиза 021А

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
pesho_910926
Автомобил:
Двигател:

Re: Един рядък автомобил Ибиза 021А

Мнениеот pesho_910926 » Пет 21 дек 2012 13:39

Новите джантички

DSCN5663 (2).JPG

DSCN5664 - Копие (2).JPG

simo_sh
Автомобил: E46 318i
Двигател: M43B19

Мнениеот simo_sh » Сря 26 дек 2012 13:15

Браво колега,и аз имам допир до такава ибиза самоче е 1.5 100 к.с , това нещо върви на гръм ... евала евала много е добра колицата чакаме още снимки :)

Потребителски аватар
pesho_910926
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pesho_910926 » Съб 29 дек 2012 18:59

БЛАГОДАРЯ :)
Ако някой колега може да ми намери преден десен калник от такава ибиза ще съм му много благодарен,разбира се калника да е здрав.Трябва ми понеже мен ме удариха миналата година точно там и сега по него има много кит и е деформиран до мигача много лошо,пък и има леко корозия пак до мигача,а и сега замислям раздувки заради джантичките и искам да е на здрав калник. :wink:
Дано се намери нещо и предварително благодаря.

Потребителски аватар
didinka
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFT 1996
Контакти:

Мнениеот didinka » Съб 29 дек 2012 19:42

Красота, браво за ентусиазма колега и с интерес ще следя темата :beer

Потребителски аватар
pesho_910926
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pesho_910926 » Вто 02 апр 2013 20:57

Радвам се да съобщя ,че отзад вече съм на дискове. Темата изостана малко но пак заради липса на средства работата се развива бавно ,но все пак върви. Колата отзад е оригинално с барабанчета ,но дори с нови накладки не спираше никак. Бяха "Бош" , минах на "Локинг" и двете бяха чисто нови и "Локинг" спираха по добре ,но изобщо не беше достатъчно. След голямо търсене на информация намерих нещо доста оскъдно ,но достатъчно да разбера че дори с нови барабани и накладки няма да спира добре и след това разбрах че отзад стават дискове от Ланчиа Призма ,Делата ,Фиат Регата , Ритмо ,128 .Тези автомобили обаче за моя жалост в България са на изчезване и то тези с дискове отзад които да стават за нещо. Един ден обаче съвсем случайно намерих всичко необходимо дискове, главини, оси, и апарати. Бяха в много лошо състояние ,за жалост нямам снимки в предишното им състояние . След обстоен преглед главините бяха с разбити лагери ,а това значеше че трябва да сменя целите главини ,понеже лагера им беше заедно с главината и не се вади ,трябваха и нови дискове и накладки. Реших да взема нови накладки и дискове "Локинг" ,понеже съм си доволен от марката пък и нямах голям избор от марки.
Изображение
Изображение

Проблема с главините го реших като сложа моите понеже имат възможност за смяна на лагерите и са с чисто нови лагери.
Изображение
Изображение

След това започна разглобяването по колата.

Изображение
Изображение

След като разглобих колата ,разглобих и всичко което купих и почистих добре с телена четка ,грундирах и на някои места пръснах в червено със спрейче. След това започна голямото сглобяване ,голямо защото имаше доста спънки които се решиха в последствие.

Изображение
Изображение

Тук съм сложил и един фланец с дебелина 5мм. между главината и диска, понеже се оказа че главините са еднакви но лагера на моята стои по дълбоко и диска влиза по навътре и не мога да завия апарата.
Изображение

Диска боядисах в червено ,но в последствие махнах боята.
Изображение
Изображение
Изображение

Започнах да слагам и по колата вече готовите неща и се наложи да отрежа малко от върха на носача понеже опираше в един от болтовете на апарата и не можех да го сложа. След максимално орязване покрай тампона успях да го сложа ,но ако искам да смъкна апарата трябва да отвивам болтовете от амортисьора и носача.

Изображение
Изображение
Изображение

Жилото за ръчната също мина през обработка за да пасне.
Изображение
Изображение
Изображение

Ето и крайния резултат.
Изображение
Изображение

Днес поставих новите накладки ,обезвъздуших системата и съм много доволен ,въпреки че предните дискове и накладки са за смяна задните блокират малко след тях. Ръчната обаче не хваща добре и на лявото колело задържа леко понеже опира жилото в носача , но ще измисля нещо за да го поправя. Все пак спирачките които ми бяха по важни станаха перфектни , планирам скоро време да сменя дискове и накладки отпред за марка съм избрал "Брембо" .

Потребителски аватар
mackatasvento
Автомобил: VW Vento 1.8
Двигател:

Мнениеот mackatasvento » Вто 02 апр 2013 21:01

По-красива Ибиза не съм виждала :eek записвам се да следя темата

Потребителски аватар
donotdisturb
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот donotdisturb » Сря 03 апр 2013 1:15

Браво колега, на такива хора като теб се кефа дето имат както се вика "ръчички" и изпипват всичко :bowdown :th_up
Успех!

Потребителски аватар
rufkata
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
Двигател: 1.9 TDI ASV

Мнениеот rufkata » Сря 03 апр 2013 2:39

В голямо приключение си се видял с тези дискови на задния мост, продължавай да подобряваш колата :th_up

Потребителски аватар
microelement
Автомобил: Audi B5
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот microelement » Нед 07 апр 2013 11:27

Снощи изчетох темата ти и съм впечатлен от ентусиазма ти към количката :th_up Липсата на достатъчно финанси не те спира което е :bowdown :bowdown Браво!
Колата е супер и е почти уникат понеже отдавна не съм виждал този модел по улиците (поне в Плевен)
Продължавай напред :th_up

Потребителски аватар
pesho_910926
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pesho_910926 » Нед 07 апр 2013 15:16

БЛАГОДАРЯ на всички :love.vwclub :beer

Днес след като имах време пробвах как спира със 100-120 на отсечка по която не се движат коли за по голяма безопасност и задните колела спираха по добре и задницата поднасяше ,от кантарчето регулирах и сега всичко е перфектно със по висока скорост ,а с 50 май спират само предните ,но за сега ще е така ,докато не купя и предни дискове и накладки и тогава предполагам всичко ще се нормализира ,понеже сегашните са доста окаяни и за разлика от задните ,предните им трябва доста по голямо усилие за да спрат.
Предните са 150 лв. дисковете BREMBO и накладките 32 лв. също BREMBO ,надявам се скоро да се сдобия с тях и още няколко неща по окачването и да развивам темата малко по малко. :wink

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 07 апр 2013 15:49

Евала колега, за ентосиазма с който правиш колата! Карал съм такова сеат-че само, че 1.2 мотор систем порше, не върви много но са здрави!

п.п Ако искаш, мога да ти оредя така кола, вървяща само, че по стария модел за части, ако се интерсуваш пиши Л.С :a045

Потребителски аватар
pesho_910926
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pesho_910926 » Сря 17 апр 2013 21:44

Здравейте ,днес направих малко промени по окачването.Отпред съм с червени пружини и днес ги срязах с по една навивка а отзад както по рано споделих съм с ресор с 2 листа.Бях му сложил още един лист да станат ,твърдостта беше супер но естествено се вдигна дост . Не можех да я гледам така висока и без това не карам колата много реших да оставя само един лист и резултата с височината беше добър ,но само това без никаква твърдост.Естествено това е временно за да направя раздувките на веждите след това ще направя доста промени които ще споделя след тяхното осъществяване.
Ето и малко снимчици.В момента колата е на около 8 см. от земята и ще я смъкна още.
Прикачени файлове
DSCN6669 - Копие.JPG
DSCN6671 - Копие.JPG

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Съб 20 апр 2013 13:49

Хубава стойка се е получила :wink

Потребителски аватар
pesho_910926
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pesho_910926 » Чет 02 май 2013 0:19

Колеги дойде време да се захвана с раздуване на калниците ,или по точно на веждите :th_up .Изобщо не ми се пипаха но нямаше как ,колата е с малки калници за тия 8j джанти и с оригиналното окачване нямаше да има проблем но на мен не ми се кара висока кола.
Та ето и снимчиците.

Тук започнах с разчертаване.Използвах оригиналната пластмасова вежда ,като я наложих и очертах по нея.
Изображение
Изображение

Вече срязана само външната ламарина.
Изображение

Тук вече съм оформил и вътрешната ламарина(под калника).
Изображение
Изображение

Целта на тези раздувки е колата да събира джантите и колкото и крив да е терена или натоварена да е колата гумите никога да не опират в калниците.За целта махнах задния ресор и пуснах колата само на тампоните,но разбира се гумите бяха много наклонени(мисля че беше камбър или нещо подобно).Аз не искам колата ми да има такива наклони ,понеже ми е малко грозничко и странно пък и не искам да ми износва гумите неравномерно.Задното ми окачване е на принципа на предното ,амортисьора се захваща с два болта за носача и от тези болтове може да се регулира ,само че при мен аз си правя дупките за горния болт на амортисьора елипсовидни ,така че да мога да го регулирам .Та нали съм си строител хванах нивела(терезията) и 4 тротоарни плочки ,поставих ги така че колелата да стъпят на тях и преди да кача кола върху тях ги нивелирах.Разхлабих болтовете на амортисьора и с едно коланче вързано в горния край на джанта и за една греда забита в земята започнах да натягам докато гумата не се изправи вертикално като периодично мерих с малък нивел който е дълъг точно колкото е джантата 14 инча и така си направих стент на задните колела за да разбра как ще стоят колелата и да започна напасването на веждите така че да не опират.Първо ги накълцах след това започна огъване докато постигна формата и извивките които искам ,след това ги прихванахме с по едно парче от електрод за да направя шаблони и да отрежа ламарината с която да изпълним отвора.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Колелата тук не съм ги нивелирал(не съм направил стенд)
Изображение
Изображение

В момента съм направил шаблони утре ще си купя ламарина и ще я отрежа и заварим.Нещата вървят бавничко понеже приятел заварчик ми заваря всичко безплатно когато е свободен ,за което съм му много благодарен.Ще правя снимки и ще ги качвам периодично.
Сдобих се най сетне и с ресор от бус Фиат Дукато и след поставянето му очакванията ми се оказаха верни ,на твърдост и височина е идеален.Сега колата е доста стабилна дори с изпуснали амортисьори.
Ето разликата между един лист от моя ресор и този от буса(горния е от буса като съм махнал най-дебелия лист).
Изображение
Ето и снимка на колата с ресора и крайната височина която целях,по надолу и да искам не може понеже картера е на 4см. от асфалта.
Изображение

Потребителски аватар
microelement
Автомобил: Audi B5
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот microelement » Чет 02 май 2013 8:06

Мога да кажа само Браво :bowdown за ентусиазма :bowdown това сеатче си е проект и става много красива количка :th_up :eek

Върни се в “Моят Volkswagen”