как да свържа усилвател правилно

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
yordannnnnn
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 93

как да свържа усилвател правилно

Мнениеот yordannnnnn » Чет 02 май 2013 16:04

колеги скоро ми окрадоха музиката за колата и реших да не давам пари вече за скъпи работи,сложих си старото плеърче,купих една баскаса 2х8" блаупункт,и взех един усилвател,не вярвам да е много стока ама малко от малко да върши работа поне,та въпроса ми е където са чинчовете пише че е за високи честоти,а за ниските е с кабели входа,имам пуснати кабели за усилвател,как да го свържа,ако е с чинчовете към входовете за високите честоти ще има ли ефект на басовете,не съм много наясно затова помагайте

Изображение

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
yordannnnnn

Re: как да свържа усилвател правилно

Мнениеот yordannnnnn » Чет 02 май 2013 17:41

баскасата е такава

http://shopix.bg/BLAUPUNKT-VB-800-subufer

Потребителски аватар
wishsalor
Автомобил: Passat B5 variant x2
Двигател: AFN 97-98
Контакти:

Мнениеот wishsalor » Чет 02 май 2013 21:12

Точно си се ориентирал, там където пише "High input" e за чинчовете от плеъра, а другото е ако нямаш кабели, да вземеш сигнал директно от говорителя. Правилно забелязваш че басовият ефект ще е по добре изразен чрез правилният вход, но тъй като усилвателят е читириканален, предполагам ще има нужните корекции, НЧФилтър и гейн контрол, естествено че е още по добре ако плеъра има суб-контрол в менюто, но и да няма усилвателя, при наличните горе изброени опции също ще е предвиден и способен за целта.

ПС Току що забелязах че ампа си няма други "екстри" освен гейн контрола на двойката канали но ЩЕ СВИРИ, възможно е да е не е баш като да те чуват от пет преки, но пак ще върши работа. Наистина е скромен, дано тез 4х50 да са РМС, че иначе не е по мощен от плеъра, виж ако има опция за мостово свързване е друга бира.

Потребителски аватар
yordannnnnn

Мнениеот yordannnnnn » Чет 02 май 2013 21:50

значи с чинчовете...и ще е ок

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”