Съвет за първа кола?
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Re: Съвет за първа кола?
И аз това се чудя.Голф 3 е доста поостаряла кола вече...
- Mr. S. King
- Автомобил: Passat
- Двигател: TDI 1995-1999
Между Октавия 1 и Голф 4 избора според мен е ясен- Октавия, защото е по-практична, малко по-широка, с по-голям багажник и с по-добро пътно поведение при по-висока скорост.
1,9, 90к.с. наистина е чудесен на тази кола, която е няколко класи над Г3 и поне една над Г4. Изобщо без Фабия 2, всички Шкоди след 1999г. са си супер коли за парите, здравината и класа си. Друг вариант ти е Сеат Толедо или Леон.
1,9, 90к.с. наистина е чудесен на тази кола, която е няколко класи над Г3 и поне една над Г4. Изобщо без Фабия 2, всички Шкоди след 1999г. са си супер коли за парите, здравината и класа си. Друг вариант ти е Сеат Толедо или Леон.
- Buxpo
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABF
За Oктавиата съм съгласен много добър автобил
1.9 мотор на това купе пасва идеално
Но за да намериш читава такава, няма как да не се изръсиш повечко :)
1.9 мотор на това купе пасва идеално
Но за да намериш читава такава, няма как да не се изръсиш повечко :)
Няма как да не се съглася и с Голф 4 като предложение наистина :) Реших да послушам няколко от мненията тук и сведох избора между Голф 3 1.9 tdi 90/110 к.с. и Голф 4.Поръчала съм я даже вече на моите познати. В зависимост от това те какво ще намерят и дали ще си струва, вече да решават на място между тях. Това за ръждата не го знаех наистина, но пък какво да се прави, все ще има с нещо компромис.Обърнах внимание и на Октавиа 1, но това си е друг клас автомобил/все семейни ми изглеждат/ вече и си е по-голяма от Голфи.Сеат са ми грозни /всичките/, че и малко безлични сякаш на пътя.Благодаря за всички за информацията и мненията, помогнахте ми много
Шофирайте безопасно, че сте ми ценни всичките 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Хм, само аз ли мисля, че няма как по-дългата кола с по-малко междуосие да има по-добро поведение от по-късата кола, но с по-дълга база?Mr. S. King написа:Между Октавия 1 и Голф 4 избора според мен е ясен- Октавия, защото е по-практична, малко по-широка, с по-голям багажник и с по-добро пътно поведение при по-висока скорост.
...
SKODA Octavia I (1997 - 2004) Description & History
DIMENSIONS
LENGTH177.4 in OR 4506 mm
WIDTH68.1 in OR 1730 mm
HEIGHT55.6 in OR 1412 mm
FRONT/REAR TRACK59.6/58.8 in OR 1,514/1,494 mm
WHEELBASE98.4 in OR 2499 mm
VOLKSWAGEN Golf IV 5 doors
DIMENSIONS
LENGTH163.4 in OR 4150 mm
WIDTH68.5 in OR 1740 mm
HEIGHT56.7 in OR 1440 mm
FRONT/REAR TRACK59.4/58.7 in OR 1,509/1,491 mm
WHEELBASE98.8 in OR 2510 mm
Г-н Кинг, на какво се основават думите Ви, защото цифрите говорят друго?
- Mr. S. King
- Автомобил: Passat
- Двигател: TDI 1995-1999
На Октавия, която съм карал като служебна 4 години и на няколко пътувания с Голф 4. Не ви знам цифрите, но за мен Октавия е по-удобна, по-стабилна и малко-по-безшумна, но това си е моето усещане. Няма как кола от-повисок клас да е по-нестабилна от един хечбег от Б сегмент. Също и Пасат Б4 и Б5 са по-стабилни за мен от Г3, Г4 и Октавия 1.
П.П: С октавията съм минал над 170,000км., а с Г4 съм карал до Австрия и от София до Варна.
П.П: С октавията съм минал над 170,000км., а с Г4 съм карал до Австрия и от София до Варна.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Разбирам. Само дето Октавия не е по-висок клас от Голф, а си е същия. Предполагам, че усещането за по-комфортна кола е заради по-големия багажник и по-голямото тегло. Аз също около 4г карах Октавия и определено поведението на пътя е по-зле - точно заради багажника - има свойството да "дърпа" настрани в завой.
-
- Автомобил: Mercedes 200E W124
- Двигател: 2.0 16V M111.940
Чисто субективно и на мен Октавия 1 ми се струва по-стабилна на пътя от Голф 3 и 4. Не съм усещал да "дърпа" на страни в завой
И при по-големи коли с тежки задници и предно предаване пак не съм го срещал това явление, а може би просто не карам достатъчно агресивно 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Октавия и Голф са един клас, на една платформа. Заедно с А3, Толедо, Леон.
Няма как някоя от тези да има коренно различно поведение от останалите, поради простата причина, че са с почти еднакво междуосие, един клас, еднакво окачване и т.н. еднаквости помежду им. Все едно да кажа, че Джета Мк2 е по-стабилна от Голф Мк2.
Октавия определено е тясна отзад заради формата на самите врати, но пък за сметка на това е с много по-голям багажник от Голф, което я прави по-практична от него. Аз лично не съм забелязал да е по-добре обезшумена от Голф Мк4. На студен двигател шумът в купето е доста неприятен (говоря за 2.0 ТДИ на реални 120-130 000км, понеже колата е купувана може да се каже нова). Колата е 2003г. фейслифта на Мк1, ниво на оборудване - Елеганс мисля беше.
Няма как някоя от тези да има коренно различно поведение от останалите, поради простата причина, че са с почти еднакво междуосие, един клас, еднакво окачване и т.н. еднаквости помежду им. Все едно да кажа, че Джета Мк2 е по-стабилна от Голф Мк2.
Октавия определено е тясна отзад заради формата на самите врати, но пък за сметка на това е с много по-голям багажник от Голф, което я прави по-практична от него. Аз лично не съм забелязал да е по-добре обезшумена от Голф Мк4. На студен двигател шумът в купето е доста неприятен (говоря за 2.0 ТДИ на реални 120-130 000км, понеже колата е купувана може да се каже нова). Колата е 2003г. фейслифта на Мк1, ниво на оборудване - Елеганс мисля беше.
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
lande написа:... Това за ръждата не го знаех наистина, но пък какво да се прави, все ще има с нещо компромис...
Невъзможно е да направиш по-грешен компромис.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
stefan4o написа:(говоря за 2.0 ТДИ на реални 120-130 000км, понеже колата е купувана може да се каже нова). Колата е 2003г. фейслифта на Мк1, ниво на оборудване - Елеганс мисля беше.
Стефчо, я пак помисли дали съществува Октавия 1 с 2.0 тди.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако имаш допълнителни средства виж VW Bora - един от най-красивите масови модели седани правени някога /ако имах Голф щях да го тунинговам с маската на Бора!/ и много добра возия. А ако не си падаш по седани те посъветвам да се оглеждаш за Сеат Леон първа генерация - получаваш Голф, но в доста по-симпатична опаковка. Хванах се за дизайна, защото и при нас мъжете е важен дизайна, а при вас жените още повече и предполагам не ти е все едно как изглежда. А за качеството - има много теми по форумите на марките за различните мотори, виж кои собственици се оплакват най-много от техните мотори и ги избягвай. Също така избягвай френските и италианските, те са много хубави коли, но само закупени чисто нови от магазина, на старо се гледа само немско или японско инаще ще има да си висиш по сервизите.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
w_smith написа:stefan4o написа:(говоря за 2.0 ТДИ на реални 120-130 000км, понеже колата е купувана може да се каже нова). Колата е 2003г. фейслифта на Мк1, ниво на оборудване - Елеганс мисля беше.
Стефчо, я пак помисли дали съществува Октавия 1 с 2.0 тди.
Извинете. Колата е била оригинално с 1.9 ПД, и е бил подменен с 2.0 16волта ТДИ гаранционно (доколкото зная е дефектирал моторът, след което я е купил шурея, колата е била на около 3 години, мисля, че са й сложили нов двигател в Еуратек). С 6-скорости е. Мисля ПД е била 130 коня, с която е излязла от завода

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”