Ауди 80 Б4 Озвучаване на предна линия. Идеи?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Limit3d_Edi7ioN
Автомобил: Audi 80 B4
Двигател: 1Z 1992

Ауди 80 Б4 Озвучаване на предна линия. Идеи?

Мнениеот Limit3d_Edi7ioN » Пон 29 апр 2013 1:34

Здравейте на всички! Първо се извинявам,че колата ми не е VW, но имам нужда от съвет относно озвучаването на предната линия на автомобила ми и знам че тук ще получа правилните посоки и отговори.
Искам да кажа,че няма да се правят отливки и че остава само варианта с 10см на таблото.
Колата е седан впрочем.
Искам да попитам кои говорители са добри и какви варианти може да ми предложите?
Благодаря предварително! :th_up :icon_razz
:love.vwclub

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Ауди 80 Б4 Озвучаване на предна линия. Идеи?

Мнениеот radi_nrj » Пон 29 апр 2013 8:46

Вчера обсъждахме тоя пробелм с едно приятелче. Основния проблем бяха решетките, които като погледнеш през тях се вижда ама като ги сложиш върху говорителите и буквално убиват високите.

Иначе таблото е много добре направено и в него читави 10cm свирят доста добре. Това е моето предложение:
http://www.aval-bg.com/car-audio/hertz/govoriteli/hertz-ecx-100

Последна промяна от radi_nrj на Вто 30 апр 2013 0:05, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Limit3d_Edi7ioN

Мнениеот Limit3d_Edi7ioN » Пон 29 апр 2013 20:26

Мерси за предложението колега! :th_up
Аз по принцип отдавна съм фен на Хертз но реален допир с техни говорители нямам, освен с един ЕС300д.
Относно решетката на говорителите, един познат си направи доста интересен поне за мен мод на тия решетки.Започна да ги пробива с игла (доста голяма играчка), но се забелязваше, че във високите имаше прилична разлика сравнение с преди.
И още един въпрос ако може? :rolleyes
Мисля да взема тези говорители които колегата ми показа + ECX690 които ще са на кората. Евентуално по-късно може да се появи един ЕС300д за да подпира в ниските.
Дали тази ми конфигурация е добра? :rolleyes
Поздрави! :th_up

Потребителски аватар
wishsalor
Автомобил: Passat B5 variant x2
Двигател: AFN 97-98
Контакти:

Мнениеот wishsalor » Чет 02 май 2013 21:34

Конфигурацията е добра, но според мен точно елипсите би трябвало да са ДЛС(от тези с насочваща се пищялка)-струва ми се че ще свирнат една идея по вярно от херцовете, от друга стръна пък са малко по скъпи, а това би могло да е фактор в случая. Иначе идеята с игличката е правилна, и аз съм го правил на времето и даваше добър ефект, виж вече ако се заиграеш със бургия 1,5-2мм ще е още по осезаемо, но както казваш е игра на нерви.

Потребителски аватар
Limit3d_Edi7ioN

Мнениеот Limit3d_Edi7ioN » Съб 04 май 2013 19:23

Кои са тези ДЛС които са насочваща пищялка? :rolleyes
Че с тая марка не съм много запознат.
Готов съм да дам малко отгоре, но да знам че ще се получи приятно звучене.
Само ми е чудно, ако предните са Хертз, а задните ДЛС няма ли да се получи малко странно звучене.Казвам това защото по принцип ДЛС са SQ говорители , а Хертз повече сякаш ми звучи като СПЛ.

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mario951 » Съб 04 май 2013 20:22

Limit3d_Edi7ioN написа:Кои са тези ДЛС които са насочваща пищялка? :rolleyes
Че с тая марка не съм много запознат.
Готов съм да дам малко отгоре, но да знам че ще се получи приятно звучене.
Само ми е чудно, ако предните са Хертз, а задните ДЛС няма ли да се получи малко странно звучене.Казвам това защото по принцип ДЛС са SQ говорители , а Хертз повече сякаш ми звучи като СПЛ.

Абе според мене аз и ти примерно няма да направим много голяма разлика между колоните. DLC са качествена марка шведска мисля че, но съответно си е малко по-скъпа от Хертз. То аз се бях нахъсал ууу качествено аудио ще си правя ще се ръся много пари ама в крайна сметка имах работа в Зора там момчето го помолих да направи малка демонстрация на 1 Pioneer който беше свързан към елипси Сони и да ти кажа звука беше наистина страхотен. Разбира се ако някой професионално се занимава с музика може и да не му хареса ама за обикновенния човек "прости" Сонита свирят супер според мене. Пък и струват 90 лв и са 60W rms мисля че което си е просто перфектно за без усилвател.
http://zora.bg/sony/xsf-6926se/11204

В крайна сметка разходи се, чуй....ако няма да вземаш усилвател повече от елипси като Hertz DCX 690 не се изсилвай според мене много се мятат на ЕСХ сериите ама то като няма да ползва усилвател човек не може да им развие възможностите според мене.

Потребителски аватар
wishsalor
Контакти:

Мнениеот wishsalor » Съб 04 май 2013 21:11

DLS 962
Стар модел, но много известен с качествата си.
Принципно разликата не е толкоз потресаваща, но като се заслуша човек(повече от една песен), тогава е колосална.
Веднага се усеща балансираното присъствие баса, и точните и ясни високи. Средите са мощни и отчетливи, без това да омазва картината. И всичкото разлики е без усилвател, на обикновен, стар и добър Pioneer...
Естествено пионерчето е 4х27, а не 4х18-както повечето недоклатени сонита и прочее...
Разликата, качеството и истината са субективни понятия, необятни за "масовият" потребител, а всъщност са простички и лесносмилаеми, когато човек свикне с тях и себеуважението. Не целя да обиждам на масови и знаещи, но както каза колегата над мен-въпрос на вкус. Но когато свикнеш на себеуважението да имаш качествени неща, вкусът ти се променя.
Питайте колегата Vucata, и той си мислеше че говорителят му е гаден, и че истинската каса е утопия-оказа се обаче че никак не е трудно да си направи истинска кутия и да чуе зверската сила на това което е имал.
В аудито най добре ще свирят тези ДЛС-и, казвам го защото съм пробвал и на венто и на Б4ауди-в голф май повече клоня към едни Пайнер, но това е друга бира.....
Това е за без усилвател, иначе става дълга и широка.....

Потребителски аватар
Limit3d_Edi7ioN

Мнениеот Limit3d_Edi7ioN » Съб 04 май 2013 21:21

Напълно съм съгласен с вас колеги!
Има хора, които Мегавокс им звучи по добре от Bose! :mhihi
Наистина след кратко търсене чрез гугъл виждам само + за тези ДЛС-ки.
В този случай мисля че ще е добре и предните да са от тази марка. :rolleyes
Крайната ми цел е примерно като си усиля музиката да не се получи така че баса да се чува повече от средите и високите. :icon_razz
Надявам се ме разбрахте. :th_up
Благодаря ви за насоките! :th_up
:love.vwclub

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 04 май 2013 21:29

Дай бюджет за 10 см в таблото ти?
Аз ще ти препоръчам, няма проблеми, ще останеш повече от възхитен и високите и средата ще са ти колкото или повече от баса.
Morel Hybrid Integra 402. Повече от страхотни са, дори и да свирят off-axis,т.е ненасочени, дори и да се слушат отразени в предното стъкло. Пак са изключително добри.
Въпросът е в парите, даже по-скоро в желанието. Пари се изкарват. :)

Потребителски аватар
Limit3d_Edi7ioN

Мнениеот Limit3d_Edi7ioN » Съб 04 май 2013 21:49

Максимума е 120 лв за тези отпред.
Предложението ти е страхотно колега , но далеч от моите възможности.
560 лв е непосилно за мен. :screwy

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 04 май 2013 21:52

Взимай херцовете.
Не, не съм откачен. Няма нужда от силни емотикони.
Просто доста неща съм сменил в кар-аудиото и по трудния път научавам кое става и кое не.
Скъпото излиза по-евтино.
Но естествено,всичко зависи от субективните изисквания.

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mario951 » Съб 04 май 2013 22:04

wishsalor написа:Не целя да обиждам на масови и знаещи, но както каза колегата над мен-въпрос на вкус. Но когато свикнеш на себеуважението да имаш качествени неща, вкусът ти се променя.

Мда знам какво имаш предивид ти се изрази по-точно от мен. Дефакто на мен тези сони ми звучат страхотно, защото домашното ми кино е JVC, на PC колонките са ми неизвестни китайци... и чак последно време започвам да разбирам че не стават конкретно JVC-то е много плачевна работа китайчетата по-добре се справят... Единствения ми източник на що горе по-качественото аудио са ми слушалките Razer Orca за които отново до някъде съжелявам, защото вярвам че може и по-добре за тези пари (120 лв), но въпреки това разликата е много много голяма в сравнение с предишните ми Philips ала бала ала бала масов потребител няма и 20 лв.

Та мисълта ми е че всичко е строго индивидуално...ако не си в средата на високо качествени продукти вероятно и прости Сонита ще ти се сторят страхотни. Гледам готов си да отделиш 120 лв за 10 см говорители така че явно си се навил да направиш нещо доста качествено. Успех ти пожелавам :drunk

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 04 май 2013 23:24

Потребителски аватар
wishsalor
Контакти:

Мнениеот wishsalor » Нед 05 май 2013 0:05

Яяяяя, ГЗ са се опитали да си оправдаят цената....еми аз пък ще отбележа че точно тези десятки ми се видяха интересни, но за тази цена човек може да си намери нещо доста по стойностно.
Да не забравяме че основната функция на говорителите в таблото е среди и високи, така да се каже хай-пас ориентация.
А интересното е че бих заложил каса бира че повечето обертонки от този ценови диапазон ще превъзходят зеротата неколко кратно....
http://www.bassbg.net/visoki.htm
Това от личен опит, който въпреки всичко е моя субективна преценка, преекспонирана през призмата на предпочитанията ми..

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Нед 05 май 2013 0:25

Limit3d_Edi7ioN Слушай какво ти говори wishsalor , тоя пич накара един Бошмен доста стара версия да свири като невиждал във самоделна кутия.... :11 :a045
Наистина някои компоненти не трябва да са баш най-скъпите на пазара....Всичко си е въпрос на вкус и ти както си го направиш....не да нахвърляш 10 компонента за една торба пари където ти падне в колата :mhihi
Питай wishsalor и за кутия на суб-а....ще останеш доволен :19a

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”