Отново за моторно масло в Кауфланд
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Re: Отново за моторно масло в Кауфланд
Това за надценките е напълно вярно. Един приятел донесе от Германия Лики-Моли 10W 40 - 14евра туба 5л. Купил го от супермаркет. Тотала дето го продават за 50лв, колко мислите че го взема търговеца.
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Съгласен съм с вас, но може ли да знаеш, какво е маслото?
Ако пише отзат ИГАТ/Тотал - няма лошо
Мисълта ми е точно, че са някви куче марки

Ако пише отзат ИГАТ/Тотал - няма лошо

Мисълта ми е точно, че са някви куче марки

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Един колега беше писал ,че при проверка на бар кода излиза Тотал ,Есо-Франция.
- zloby3400
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Контакти:
Ще взема една туба, ама ще го сменям чак към есента. 

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Не ви ли идва на ум, че като се прави къстъм поръчка се уточнява и качеството така да се каже? Това че било произведено от Тотал, не значи автоматично че е 1:1 с истинския Тотал.. Все пак и Кауфланд искат да печелят и щом на цени, които дори на вас ви изглеждат изгодни те имат печалба, правете сметката колко е качествено маслото... казали са "искаме масло от 7 евра тубата", такова са им и "зготвили"... (примерно)...
Sent from my Nook HD+ using Tapatalk HD
Sent from my Nook HD+ using Tapatalk HD
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
30 хиляди километра карах колата с м10д, вярно сменявах го на 5 хиляди километра, после изтече масълцето и 5-6 км карах без масло в двигателя, нямах пари и налях масло останало от кой знае кои смени, три различни марки, в момента мотора си е пушка.
Та каквото и да е маслото, като минеш първите хиляда километра ще си проличи дали струва или не, на 5 хиляди ще е повече от ясно дали е за смяна и няма как да си прецакаш мотора освен ако не излезе някое люто менте и да е пълна тубата с вода и антифриз да мани!
Сенд фром май паве + юзинг пентиум 4
Та каквото и да е маслото, като минеш първите хиляда километра ще си проличи дали струва или не, на 5 хиляди ще е повече от ясно дали е за смяна и няма как да си прецакаш мотора освен ако не излезе някое люто менте и да е пълна тубата с вода и антифриз да мани!
Сенд фром май паве + юзинг пентиум 4

Колеги Кауфланд са голяма международна верига с изградено име. Мога да ви кажа, че си държат на качеството. Преди време бях в хладилния бизнес и лично аз съм монтирал хладилните витрини в някои от магазините тука в България. Виждал съм как се строй тоя магазин от първата копка. Казвам го това, защото знам, че не се пести от нищо, само за да е точно всичко. Тяхната си марка съм заглеждал етикетите на доста продукти и винаги ползват читав производител, така че не виждам защо с маслото да е по-различно. В най-лошия случай ще е с качеството на обикновенно масло на средна по качество фирма... Всеки който е учил малко икономика и знае нещо за производствения, процес на големите фабрики (за каквото и да е било), знае много добре защо и как един и същ продукт, може да се продава под 2 различни имена, с 2 различни цени (запълване на производствени мощности и т.н.)...
А ако Фантастико пуснат моторно масло с тяхната марка
А ако Фантастико пуснат моторно масло с тяхната марка

-
- Автомобил: VW T3
- Двигател: DJ 2100
лично за мен това е ниско качествено ма сло произведено и бутилирано за тях както и някой масла в метро
това са масла с много ниски експлоатационни качества
това са масла с много ниски експлоатационни качества

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Eстествено,ползват читав производител но и евтини суровини.Като се сетя саламите с тяхната марка на какво докарваха....
Малко встрани .....работя в MY DAY млечната фирма.Та ние правим за тях прясното мляко 3.0% във сините бутилки.Цената е 1.49лв при тях продажна.Качеството почти не се различава от обикновената бутилка наше мляко което е 2.00лв по другите вериги.Но пък оборота във тази верига предразполага към по ниска цена компенсираща се от продажбите и съответните допълнителни продукта които вкарваме със супер условия.Така че има и доста добри работи там.Ако тази фирма обслужва камионите им със масла и други материали смазочни тя работата се намества.....
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ей голями сте специалисти всички. Всички сте карали една и съща кола примерно 200 хиляди км със скъпо масло и същата 200хиляди с това етиното и после сте отворили двигателя и сте видяли че единия е префектен ,а другия е боклук. Направо нямам думи. Аз няма да се изказвам понеже не претендирам да разбирам, само ще кажа няколко неща. Първо аз лично винаги съм карал сравнително стари и прости коли, сега карам рено 19 и голф 2. Винаги съм си гледал колите и съм ги карал с не лоши масла от рода на repsol,castrol,Liqui Moly,motul и така нататъка. В един момент обаче примерно Liqui Moly взе че мина 15лв литъра за 15 на 40, към днешна дата да не близо 20лв литъра и си мисля добре сега тази кочина какво ще и стане толкова ако я карам с нещо по-евтино.Нали отделно че съм сменял маслото винаги на 8-10 хиляди, нищо че на тубата пише 15. Първо почнах да го сменям на 15-20 хиляди след това съвсем се ядосах и почти две години карам с приста за 30лв 4литра. Наливал съм и някакви Vaico и Cepsa които са на цента на пристата почти. И какво стана можете ли да познаете? Еми нищо колата си работи,нито е по-шумна нито харчи повече масло нито нищо.А си карам едно 30-50хиляди на година.В момента имам сигурно 10литра приста,но ако нямах бих го пробвал това от кауфланда. Нали осъзнавам че карам стари и непретенциозни двигатели това е факт.Но чак пък толкова. Сега някой си купил примерно 5-6 годишно голфче на 400хиляди км и сложил някакво масло и го горяло,а че тоя голф е препускал Италия като млада булка и са му видяли сметката евтиното масло в България не му е виновно. Не искам да поучавам никой парите са си ваши колите също,просто за мен това е истината. Купувам хубави гуми,хубави накладки там не пестя няма защо,това съм се убедил, но това масло или незнам какво да пълня гушите на 5 прекупвача по веригата и на незнам си кой,няма да стане. Който иска да го прави. От гуми и сприачки скъпи ползва има хем за мен ,хем за тия около мен за всичко останало дори от най-евтиното не мисля че съм си изпатил.Не за всичко разбира се,но за 90% от неащата просто се лъжем че като дадем пари купуваме нещо по-хубаво.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Купих си и 2 фланелки в опаковка за 7лв...Едно че се оказаха нещо по феерични,а и се пробиха на бримки прекалено бързо...Толкова по въпроса за цена/качество.
Що се отнася до маслата,ако си мислите че сменяйки ги на половината пробег си правите улуга,то сте в голяма грешка!
Що се отнася до маслата,ако си мислите че сменяйки ги на половината пробег си правите улуга,то сте в голяма грешка!
Аз пак никога няма да експерементирам с евтино масло,не го сменям всеки ден и няма да стигна до Кауфланд.Карам си 12 годишно POLO само с Кастрол. Като купих тази кола ,оказасе с прецакан мотор,дадох 1000лв. за основен ремонт и видях със свойте очи редултати от това че никой не се грижил за тая кола,а и имайки предвид че внесена от Италия.Няма да перечислявам какво смених в нея,ще прозвучи глупово ,но 2500 за 2 години и половина не ми звучи малко.Мъжит ми казал че не съм добре,че тея пари се хвърлени на вятър.Но аз не съм на неговото мнение и обичам свойта количка,затова ще се грижа за нея и ще сипвам само от найдоброто.А и всичко което смених в тая кола,смених на ново.Дано и тя да ме обича като аз нея.,или мъжит ще се окаже прав? Той ме карал да купя нова,но свекър ми каза ,че като поддържаш стара ,тя ще ми служи не полошо от нова.
Накратко ,аз съм за гарантирано качество на масло и антифриз, сообразявамсе със мнение на майстори ,които познавам ,включително и от оторизиран сервиз на WV.
Накратко ,аз съм за гарантирано качество на масло и антифриз, сообразявамсе със мнение на майстори ,които познавам ,включително и от оторизиран сервиз на WV.
Аз карам с 5w40 от Кауфланд, но го взех на мноооого добра цена. Не намирам разлика с yacco , което ми излезна 80 лв за 4 литра.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Много интерес спор се заформи. Виждал съм маслата в Кауфланд, но не съм ги ползвал. Видях само, че на етикета ясно и четливо е написано маслото на какви показатели отговаря. Това не е ли достатъчно условие на който му от6говарят показателите спокойно да си го ползва. Дали големите вериги могат да си позволят лукса да продават нещо, което не отговаря на описанието на етикета. Един приятел казва, че проблемите идват не от вида и марката на маслото, а от нередовната му смяна и не достатъчно количество в картера. Изобщо не защитавам тези масло, но поне са официално внесени, предполагам от голяма рафинерия с фактури и сертификати за качество. По нароилите се напоследък магазини за масла май никой не може да каже какви са. В България цената в някои случаи изобщо не е критерий за качество. Най-добре е според мен да се вземат масла от официален и оторизиран вносител.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”