Има ли някой с Golf4 с coilover окачване от нисък клас?
-
- Автомобил:
- Двигател: 1.9 TDI ARL
Има ли някой с Golf4 с coilover окачване от нисък клас?
Интересува ме дали има някой с голф4, който да сложил регулируемо окачване от ниските класове - Jom, TA-Technix, Raceland.(без Koni, KW, H&R, Eibach, etc.)?
- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
Re: Има ли някой с Golf4 с coilover окачване от нисък клас?
Kaжи по-точно какво те интересува 

-
- Автомобил:
Ами карам със сток амортесьори и червени OMP пружини, и е адски твърдо. Така съм от 1 месец и колата започна адски да се разбива. Искам да видя дали с окачване от този тип няма да е по-меко. Просто искам да се кача някой да ме повози 3,4 минути в голф4 с такова окачване. Преди съм карал със сток амортесьорите и Eibach Pro пружини 1 година и нямах никакви ядове. Не беше така твърдо. Имам си и сток пружини, обаче с тях колата е отвратително висока и ме дразни 
Да обобщя:
Искам да реша дали да си взема едно нискобюджетно регулируемо окачване от типа JOM, TA-Technix, Raceland...
или да се насоча към пружини Eibach Pro отново на мойте амортесьори, ако не ми хареса coilover-a.

Да обобщя:
Искам да реша дали да си взема едно нискобюджетно регулируемо окачване от типа JOM, TA-Technix, Raceland...
или да се насоча към пружини Eibach Pro отново на мойте амортесьори, ако не ми хареса coilover-a.
Аз карах TA-техникс на 3-ката си 3 години, сега смятам да слагам и на 5-цата си. Общо взето за цената си е повече от доволно, не е от най-твърдите, но все пак си е доста твърдичко сиреч има си донякъде и комфорт возията. За 3-ката си взех от guru , скоро пак ще му поръчвам.
-
- Автомобил:
То че е твърдо, твърдо ще е... въпроса е колко :) дали повече или по-малко в сравнение с тея пружини дето карам сега, защото започва да ме боли сърцето как се разбива сега колата..
Ще ми се ако има някой колега с голф4 да видя на живо как е.
ve55ko написа:То че е твърдо, твърдо ще е... въпроса е колко :) дали повече или по-малко в сравнение с тея пружини дето карам сега, защото започва да ме боли сърцето как се разбива сега колата..
При теб е много по-различно колега. Нормален амортисьор+спортни по-ниски пружини е много глупава комбинация, която не постига нищо друго освен визия и яко друсане. Това е все едно да сипеш на Ферари бензин А92 и да искаш да върви. Когато окачването е спортно дори да е фиксирано сиреч нерегулируемо и пружините и амортисьорите трябва да са спортни за да стане работата, спортните амортисьори са късоходови, когато амортисьора е нормален а пружината по-ниска (по-къса) той е постоянно в 30-40% работен (свит) режим ...
- microelement
- Автомобил: Audi B5
- Двигател: AFN
- Контакти:
Ами ако напишеш и откъде си може и някой да ти помогне
щото така трябва да идем на врачка 

- iliankocov
- Автомобил: Golf 2 Edition One
- Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007
Бил съм с окачване на FK а моделът беше AK Street ако не се лъжа. Колата беше като лагерница. На моменти имах чувството, че усещам грайферите на гумите 

- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Да хубаво е да споделиш от къде си. Ако си от Пловдив, аз също мога да ти предложа едно кръгче с ФК 

-
- Автомобил:
За София става въпрос, забравил :)
- ivostefanov
- Автомобил: Audi A4
- Двигател:
За Голф 4 точно не мога да кажа,но според мен дали ще е 3-ка или 4-ка усещането ще е еднакво.
Аз на тройката преди бях със стоковите амортесьори и сини пружини и освен визията на колата и малко по-добрата возия друго предимство нямаше,за 15к клилометра градско изхвърлих предните и после задните амортесьори другото което беше и най-важното е,че колата отлиташе по неравностите а да не говориме за комбинацията завой и неравност.
Сега съм с TA-Technix и съм си като топче от пинпок по пътя.А на последната месечна се возих при един колега на който не му знам за съжаление ника но кара МК3 кабрио и колата му беше в залите на феста миналата година,та той е сложил Jom и возията му е в пъти по добра.
Ако желаеш да усетиш TA-Technix-са на МК3 аз съм от Люлин и нямаш проблеми ще те повозя.
Аз на тройката преди бях със стоковите амортесьори и сини пружини и освен визията на колата и малко по-добрата возия друго предимство нямаше,за 15к клилометра градско изхвърлих предните и после задните амортесьори другото което беше и най-важното е,че колата отлиташе по неравностите а да не говориме за комбинацията завой и неравност.
Сега съм с TA-Technix и съм си като топче от пинпок по пътя.А на последната месечна се возих при един колега на който не му знам за съжаление ника но кара МК3 кабрио и колата му беше в залите на феста миналата година,та той е сложил Jom и возията му е в пъти по добра.
Ако желаеш да усетиш TA-Technix-са на МК3 аз съм от Люлин и нямаш проблеми ще те повозя.
ivostefanov написа:За Голф 4 точно не мога да кажа,но според мен дали ще е 3-ка или 4-ка усещането ще е еднакво.
Кабриото е с поне 200 килограма по-тежко от нормалната 3-ка , нормално е да не подскача.
При неравност колата хлътва и заковава, ако е по-вдиганто окачването хлътването е ограничено и в момента в който колата достигне до най-ниската точка която позволяват пружината и амортисьора заковава и на това най-вероятно му казваш "като топче от пинпок по пътя" защото усещането на седалката е все едно че колата подскача, но в действителност си е здраво закована на пътя, и при мен на 3-ката се усещаше по този начин.
- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
JOM е едно от най-меко возещите от евтините окачвания.Аз съм с такова на 2ка,поръчах на няколко колеги на 3ка и една 4ка и вози доста приятно,една-две идеи по-твърдо е от оригиналното,като се има в предвид,че съм с гуми 195/45/15 и колата е свалена доста,гумите са в калниците.Ако искаш по-меко,препоръчвам JOM,излиза около 400лв за Golf 4.TA Technix е най-твърдото до колкото знам.
- ivostefanov
- Автомобил: Audi A4
- Двигател:
stoilvw написа:Кабриото е с поне 200 килограма по-тежко от нормалната 3-ка
Кабрио 2.0 115hp - 1280кг.
VR6 2.8 174hp - 1285кг.
Ето и линк http://testdrive.bg/model/golf-3-1hx.html
Ето и за кабриото http://testdrive.bg/model/golf-3-cabrio-1e.html
Виж ако си говориме за баланс на купето между тези два автомобила за които говоря в предния си пост е друга тема

п.с. Прочети тая темичка- Относно цитатите ...

- golf_1
- Автомобил: Audi Q7
- Двигател: CJWE
От кола до кола винаги има разлика, гуми, зависи на колко е навито също.
На мене Кабриото 2.0 115hp и Голфа 2.0 115hp са ми с едно и също окачване, и двете купувани чисто нови.
Кабриото е с една идея по високо, с гуми на 40 и вози по-меко от Голфа които пък е с гуми на 50. Също голфа подскача малко повечко от кабриото.
На мене Кабриото 2.0 115hp и Голфа 2.0 115hp са ми с едно и също окачване, и двете купувани чисто нови.
Кабриото е с една идея по високо, с гуми на 40 и вози по-меко от Голфа които пък е с гуми на 50. Също голфа подскача малко повечко от кабриото.