Намерих я обаче не е като на Опелите , ами била скрита в оста на чистачката
Пръскалка за задното стъкло?-Справих се!
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
Пръскалка за задното стъкло?-Справих се!
Въпроса ми е има ли комбита с такава пръскалка за задното стъкло и възможно ли е -какво е необходимо да си я поставя сам?
Последна промяна от K22 на Пет 01 дек 2006 8:37, променено общо 1 път.
- WDW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Нямам пръскалка за задното стъкло?
kaloyan22 написа:Въпроса ми е има ли комбита с такава пръскалка за задното стъкло и възможно ли е -какво е необходимо да си я поставя сам?
Че всички си имат за задното стъкло !!!
- blagoykata
- Автомобил: Пасат
- Двигател: АФТ 1996
Re: Нямам пръскалка за задното стъкло?
kaloyan22 написа:Въпроса ми е има ли комбита с такава пръскалка за задното стъкло и възможно ли е -какво е необходимо да си я поставя сам?
Моята е със задна пръскалка. Представям си ако няма /моята се беше счупила за известно време/ чистачката само ще размазва пръските кал от завихрянето при пътуване!
А какво е необходимо - вероятно рамо на чистачка с пръскалка и маркуч стигащ до помпата.
-
psstv18rp
- Автомобил:
- Двигател:
Аха, значи VAG имат специална версия без пръскалка за провинцията в БГ.
Сериозно - сигурно са ти я откраднали. Не е евтина, над 10 кинта е само църкалката, която е просто пластмасова тръбичка със сачмичка накрая и се вади лесно с дърпане.
Пръскалката е в средата на оста на чистачката, като странично има пробита сачмичка през която пръска, а с въртене на сачмичката и на пръскалката се регулира посоката. Всичко това може да е закрито с пластмасова капачка, която е декорация и може и да липсва.
Виж как е при теб, може пък да си имаш всичко?
Ако липсва в средата на оста ще има дупка, и като натиснеш лоста ще разстрелваш всичко зад колата.
Голяма веселба е, забавлявах се доста докато ми беше счупена. 
Сериозно - сигурно са ти я откраднали. Не е евтина, над 10 кинта е само църкалката, която е просто пластмасова тръбичка със сачмичка накрая и се вади лесно с дърпане.
Пръскалката е в средата на оста на чистачката, като странично има пробита сачмичка през която пръска, а с въртене на сачмичката и на пръскалката се регулира посоката. Всичко това може да е закрито с пластмасова капачка, която е декорация и може и да липсва.
Виж как е при теб, може пък да си имаш всичко?
Ако липсва в средата на оста ще има дупка, и като натиснеш лоста ще разстрелваш всичко зад колата.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
kaloyan22, щом си свалил кората, значи вече трябва да виждаш маркучле, закрепено за Г образен щуцер на оста на чистачката. Има ли го там? Ако не-може да се е счупило щуцерчето и да е паднал маркуча някъде си!
За да свалиш целия механизъм, мисля, че трябва да отвиеш и голямата гайка от външната страна на чистачката, но в момента ми е трудно да проверя и кажа точно.
Бе аз като им разправям на приятелчетата-софиянци, че Пловдив е столицата на България... не, та не!
Що'т аз имам пръскалка, де!
За да свалиш целия механизъм, мисля, че трябва да отвиеш и голямата гайка от външната страна на чистачката, но в момента ми е трудно да проверя и кажа точно.
kaloyan22 написа:В провинцията нямат.
Бе аз като им разправям на приятелчетата-софиянци, че Пловдив е столицата на България... не, та не!
Що'т аз имам пръскалка, де!radotom написа:....За да свалиш целия механизъм, мисля, че трябва да отвиеш и голямата гайка от външната страна на чистачката, но в момента ми е трудно да проверя и кажа точно....
И развиеш още 2-3 болта (с ключ 10 ако не се лъжа) които придържат целия механизъм към нещо като метална стойка която е от вътрешната страна на капака.
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
Намерих я и вече действа- хвърля чак на предното стъкло
Технологията:
Кората на вратата е на пластмасови щипки които се заклинват с пластмасов щифт-вадят се лесно с 2 отвертки, имаи три винта.Отпред след помпата до казанченчето, маркучето беше прегънато и нямаше налягане на водата до пръскалката.Отзад до самата пръскалка махнах едно Г образно маркуче и го почистих от мръсотията.След това изръчках мръсотията от отвора на самата сачма с тънка игла/топлийка.Поиграх си с регулировката на сачмата и всичко е ОК
Ако някой е сменял цялата дюза нека допише технологията.
Благодаря на всички които ми помогнаха в разследването и ремонта
Технологията:
Кората на вратата е на пластмасови щипки които се заклинват с пластмасов щифт-вадят се лесно с 2 отвертки, имаи три винта.Отпред след помпата до казанченчето, маркучето беше прегънато и нямаше налягане на водата до пръскалката.Отзад до самата пръскалка махнах едно Г образно маркуче и го почистих от мръсотията.След това изръчках мръсотията от отвора на самата сачма с тънка игла/топлийка.Поиграх си с регулировката на сачмата и всичко е ОК
Ако някой е сменял цялата дюза нека допише технологията.
Благодаря на всички които ми помогнаха в разследването и ремонта