Колеги, наскоро станах собственик на този голф проблема ми е свързан с оборотите. Когато колата работи на място няма никакъв проблем при подаване на малко газ около 1500/2000об. започва едно играене на педала и оборотите без дори да съм мърдал кракът. Същотото се получава и при движение пак около тези обороти, след 3000об проблем няма. Смених кабели, свещи, температурен датчик на водата. При диагностика с Ваг-а излезнаха следните грешки:
00635 - Oxygen (Lambda) Sensor Heating; Before CAT
37-00 - Faulty
00533 - Idle Speed Regulation
19-10 - Lower Limit - Intermittent
00537 - Lambda (Oxygen Sensor) Regulation
18-10 - Upper Limit - Intermittent
00525 - Oxygen (Lambda) Sensor (G39)
27-00 - Implausible Signal
Което ме накара да проверя на канал и видях следното липсва едната ламда сонда заедно с катализатора. Дроселна клапа почистена. Нямам идеи какво да направя затова се обръщам към вас. Дано имате някакви идеи.
Голф 4 - 1.6 SR AKL проблем с оборотите.
- golfmaniak666
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHL
Re: Голф 4 - 1.6 SR AKL проблем с оборотите.
Обучаваш дроселовата клапа с wag com ако и това не помогне откачи ламда сондата от буксата и това може да помогне ако ли не почистване или смяна на дебитомер.Съветвам те да ги пробваш по реда който съм ти написъл. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
с обучаването ефект няма, с откачването на единствената останала ланда сонда също няма ефект. Почистих дебитомера, но проблема с самостоятелното подскачане /играене/ на педала на газта си остава. Почвам да си мисля че проблема е единствено в дроселната клапа или по точно в електрониката отстрани на нея.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, не виждаш ли, че нямаш сонда. Нито подгряване, ни подаване на сигнал към ECU-то.
Размърдай буксата и ако не се оправи - нова.
Размърдай буксата и ако не се оправи - нова.
- golfmaniak666
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHL
Коя букса да разклатя колега?
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Буксата с която ламбда сондата се свързва с инсталацията на колата.
Тя сондата друга букса няма.
Тя сондата друга букса няма.
- alex_7656
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AUM
И аз ти предлагам да обърнеш внимание,
на ламбдата!
Много вероятно от там да е всичко.
А и щом го хваща диагностиката
на ламбдата!
Много вероятно от там да е всичко.
А и щом го хваща диагностиката

-
- Автомобил:
- Двигател:
Целият проблем колеги е от дроселната клапа или по точно от електрониката й от страни. Подмених я с един приятел за проба колата заспа няма никакви проблеми грешката за ланда сондата излиза, защото ланда-та е отрязана заедно с катализатора и липсва поне според мен е заради това. С подмяната на дросела всичко си доиде на място. Сега идва другият проблем ... финансовият 

Здравейте и аз имам проблем с моя голф 1.6 ср.При мен проблема е че когато я запаля студена колата клатушка оборотите някой път нагоре някой път надолу предимно надоло когато поработи 1,2 мин. се оправа после като загрее нормалната температура понякои път на свободна пак играят оборотите но под 900.Закачах я на елкон имасше грешки за 00537-за сондата и друга грешка за датчика на хидравликата майстора ми каза че трябва да се смени този датчик и да се почисти дросела и ще се оправи просто искам да ви попитам и за вашето мнение.Благодаря ви предварително 

-
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател: AKL
Аз имах същия проблем. Почистих дросела, адаптирах го и откачих датчика на хидравликата, защото не ми се купува нов и всичко заспа.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”