Поло 6N1 AEF, 1999 година не пали когато е загряла

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
10 Cent
Автомобил: Polo 9N 1.4 TDI
Двигател: AMF 75hp

Re: Поло 6N1 AEF, 1999 година не пали когато е загряла

Мнениеот 10 Cent » Съб 27 апр 2013 23:22

Има и друг вариант. Ще ти обясня цялата ситуация. Когато си карах моята кола на диагностика преди 1-2 седмици в един сервиз там имаше един много запазен (абе направо като чисто нов) VW Touran TDI който даваше назад и щеше да си тръгва човекът. От любопитство просто попитах механикът:
-"Какво му правихте на този Touran ,той е като чисто нов."
А той ми каза ,че има същият проблем като теб.Студен пали от четвърт но като загрее с 1001 мъки .Проблемът го бил отклил в стартерът.Като се смени щял да се оправи. Та затова просто предполагам че може и при теб да е нещо от този сорт.

Поздрави.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Нед 28 апр 2013 16:47

Последните тестове: колата е карана около час. След спирането охлаждаме принудително нафтовата помпа за около 2 мин и си пали без проблеми... Ще се купува нова...

Потребителски аватар
ilkosi
Автомобил: Polo
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ilkosi » Нед 28 апр 2013 23:35

При мен стартера миналото лято мина през ремонтни дейности,смениха му се: бендикса,втулката и четкодържача.Като завъртя ключа стартера започва да върти,откачил съм тръбите където отиват на дюзите,но помпата изобщо не изхвърля гориво,проверихме клапата дали си цъка и всичко си е в ред,също и при мен помпата е на Лукас.Чакам сега един човек да се прибере към 1-2ри Май и да погледне наистина ли е от имобилайзера,ако е така то направо ще се шунтира,ако ли не ще се разбере.Ще пиша след 2-ри да кажа какво става при мен.

Потребителски аватар
ilkosi
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ilkosi » Съб 04 май 2013 18:16

Здравейте,
оказа се,че имото не е проблемно,нито пък нещо по електрониката.Цялата мизерия ми е от помпата.Днес малко я поразрових дадох и малко налягане на входа и взе,че почна да пуска гориво към дюзите,но пък акумулатора ми падна след много опити преди това.Явно ще трябва да слагам някаква друга помпичка преди тази да може да сработва нормално,но ще видя.Само да я запаля и ще се тестува как се държи и тогава ще се взимат решения.

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Вто 07 май 2013 9:56

Kak си и дал малко налягане на входа? Според мен ми се струва че имаш проблем с лопадките в помпата, който засмукват горивото.

Потребителски аватар
ilkosi
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ilkosi » Чет 09 май 2013 23:28

След много ядове и време я запалих,днес мина за стягане на ремъка,който задвижва помпата,но проблема със загрелия двигател си остава.Казаха ми днес да съм си търсил човек,който да ми центрова нещо по помпата.Най-вероятно ще си правя за пускане на свещите за подгрявка ръчно да ми е.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”