Климатици конвенционални - кои, откъде?
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
Климатици конвенционални - кои, откъде?
Откъде да си взема 2 климатика, но без тези измислени годишни профилактики за по 40-50лв.? За София става въпрос.
Последна промяна от xploda на Пет 10 май 2013 13:58, променено общо 1 път.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Климатици без задължителни годишни профилактики?
До колкото съм запознат не е до място на купуване, а до марка климатик.
Дайкина от където и да го вземеш не се обслужва профилактично по време на гаранцията.
Дайкина от където и да го вземеш не се обслужва профилактично по време на гаранцията.
- everlastt
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля ,че и Тошиба нямат такива условия.
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Andonov написа:До колкото съм запознат не е до място на купуване, а до марка климатик.

- xploda
- Двигател:
В такъв случай - кои марки не изискват нормална годишна профилактика? За конвенционални сплитове питам, не за инвертори.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
и аз знам само за Дайкин

- xploda
- Двигател:
Re: Климатици конвенционални - кои, откъде?
Така. Днес въртя телефони на различни фирми за климатици и се сблъсквам с допълнителни неизвестни
По принцип се бях насочил към конвенционална Мидеа. На едното място ми казаха, че има затруднено и забавено снабдяване с части за мидеите. На другото място ми казаха, че по принцип конвенционалните климатици били забранени за внос от 1-ви януари тази година
На третото място ми казаха, че осигуряват 2г. пълна търговска гаранция за всички климатици предлагани от тях, без значение от марката и ми пожелаха успех с всички друго търговци предлагащи 3, 5 и повече години гаранция
На последното място ми казаха, че те, като фирма не изискват профилактика. Самата профилактика се изисквала от вносителите. Да не съм вярвал ако от дадена фирма ми кажат, че няма профилактики при тях, защото при евентуален проблем трудно щели да се разберат с вносителя
Буквално съм в тъч. Ще помоля, ако има някой колега запознат къде с мидеите, къде със споменатата "забрана" за внос на конвенционални сплитове или което и да е от твърденията на фирмите да сподели има ли нещо вярно от цялата история или всеки си прави гимнастика на устата
Един друг въпрос. Осака-та как са, като марки? Все още ли са здрави, като едно време или....?
Кое е по-доброто измежду мидеата, осаката и нипона?

По принцип се бях насочил към конвенционална Мидеа. На едното място ми казаха, че има затруднено и забавено снабдяване с части за мидеите. На другото място ми казаха, че по принцип конвенционалните климатици били забранени за внос от 1-ви януари тази година

Буквално съм в тъч. Ще помоля, ако има някой колега запознат къде с мидеите, къде със споменатата "забрана" за внос на конвенционални сплитове или което и да е от твърденията на фирмите да сподели има ли нещо вярно от цялата история или всеки си прави гимнастика на устата

Един друг въпрос. Осака-та как са, като марки? Все още ли са здрави, като едно време или....?
Кое е по-доброто измежду мидеата, осаката и нипона?
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
В този клас по-скоро обърни внимание на Beko и Sang. И на двете машини слагат компресори на Gree.
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Марките без изискване за годишна профилактика, т.е. с безусловна гаранция са Fujitsu, Daikin и Mitsubishi - и при трите отдавна няма конвенционални сплитове, въпреки че може да се огледаш за залежал някъде модел "U" или "USB" на Fujitsu - при мен имам 1 бр. 18ка (мога да те уредя и с 1 бр. 9-ка, но нищо друго не виждам налично)
Вносителите на всички останали марки са описали в гаранционните си карти, че се изисква годишна профилактика, която е платена услуга. При липса на годишна профилактика се смята, че не са спазени условията за експлоатация на машината (неправилна експлоатация) въз основа на което се отказва по-нататъшната гаранция.
Вносителите на всички останали марки са описали в гаранционните си карти, че се изисква годишна профилактика, която е платена услуга. При липса на годишна профилактика се смята, че не са спазени условията за експлоатация на машината (неправилна експлоатация) въз основа на което се отказва по-нататъшната гаранция.
- xploda
- Двигател:
nurv написа:В този клас по-скоро обърни внимание на Beko и Sang. И на двете машини слагат компресори на Gree.
A самите Gree как са, имаш ли представа?
Sunny написа:...

- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
В ниския ценови клас Мидеа са "най"
По българските закони имаш безусловна 2 годишна гаранция
По българските закони имаш безусловна 2 годишна гаранция
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
@xploda нямам информация за тях. Като ти препоръчвам горните две марки визирам и сервизното обслужване, което евентуално ще ползваш. И двете марки се обслужват в много кратки срокове и на ниски цени.
Е друго си е да си купиш Mitsubishi, да си изтеглил късата клечка и да ти даде фира точно посредата на лятото и да ти кажат 700 лева за компресор и чакане месец и половина.
Е друго си е да си купиш Mitsubishi, да си изтеглил късата клечка и да ти даде фира точно посредата на лятото и да ти кажат 700 лева за компресор и чакане месец и половина.
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
xploda написа:Откъде да си взема 2 климатика, но без тези измислени годишни профилактики за по 40-50лв.?...
Това ми изгледа по този начин:
"От къде да си купя 2 коли, но без измислени годишни "смяна на маслото" ...
- xploda
- Двигател:
Vasseto написа:xploda написа:Откъде да си взема 2 климатика, но без тези измислени годишни профилактики за по 40-50лв.?...
Това ми изгледа по този начин:
"От къде да си купя 2 коли, но без измислени годишни "смяна на маслото" ...
И? Боли ме фара мене как ти изглежда. Да съм те питал как ти изглежда? Аман от пишман разбирачи значи, не се научихте, че не е нужно да си отваряте устите, като нямате кво да кажете

По темата - купих си инвертори днес, затова моля за ключ преди да съм си изпросил банана

Последна промяна от Pichaga на Нед 12 май 2013 16:28, променено общо 1 път.
Причина: е тука вече капката преля! Ще се научиш да се държиш прилично и да приемаш и мненията на другите!
Причина: е тука вече капката преля! Ще се научиш да се държиш прилично и да приемаш и мненията на другите!
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Не се заяждам колега!
Приемай го както искаш. Аз си почиствам климатиците 2 пъти в годината.
Приемай го както искаш. Аз си почиствам климатиците 2 пъти в годината.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”