Здравейте!
На скоро купих Polo 1.4 TDI 2001г. След известно време се появи страшно стържене при завиване, и забелязах теч на масло под двигателя. В сервиза установиха скъсан маншон на кормилната рейка, и теч на масло от нея. Казаха ми да не се занимавам с рециклиране или втора употреба, понеже рециклираните не изкарвали дълго, а при употребяваните нямало как да разбереш какво вземаш. Новата е около 500лв. (не съвсем оригинална (оригиналната била над 1000)).
Някой може ли да каже къде се занимават с рециклиране, и вършат ли работа, и има ли начин да разбера употребявана рейка дали е читава?

Кормилна рейка Polo 6N2
- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
Re: Кормилна рейка Polo 6N2
до сега съм пращал за рециклиране доста рейки и до ден днешен никой не се е оплакал. Дават и гаранция от 6 месеца. Сервиза се намира в София, но точно къде трябва да проверя!
- mitko85
- Автомобил: E91
- Двигател: M47
Рециклирана рейка за примерно 300 лева, ако е направена от човек, който знае какво прави, може да изкара доста повече от нова китайска за 500. Рейка втора употреба няма как да разбереш дали е читава само с гледане. Намери къде рециклират рейки и действай смело, вече повечето сервизи, които се занимават с това директно ще ти дадат готова рейка и оставяш старата с доплащане, няма да чакаш.
- Cheffy
- Автомобил: Vw Polo 6n2
- Двигател: 1.4 16v
Преди известно време около 2 месеца имах същия проблем на моето поло, взехме 2 ръка рейка и няма никакъв проблем :) Просто ако взимаш втора ръка гледай да е пробваш и ако има проблем да имаш възможност да е върнеш :)
Ако стеблото е корозирало не се занимаваи с рециклиране то се съмнявам някои да я рециклира и да ти даде гаранция.Вземи си втора ръка от проверен човек дето ако има проблем можеш да я върнеш или ако не е свалена то си личи дали е текло.За нова няма да коментирам то това е 1/3 от цената на колата.
-
- Автомобил: VW Polo 1.4TDI
- Двигател: 6N2 - 2001
Накрайниците на тази рейка от какво може да са се изкривили така?

- teddy
- Двигател:
това са кормилните щанги и се свалят от рейката. Тези кривини най-вероятно са от удар.
-
Точно това ме притеснява. Не знам вътре какво има, но след като е поело удар който да огъне щанка фи 10 (на око), едва ли е добра сделка.
А от къде мога да разбера, от кои други модели рейките стават за мене?
А от къде мога да разбера, от кои други модели рейките стават за мене?
- teddy
- Двигател:
Фабиа и Ибиза, от Лупо не съм сигурен.
-
Значи, тъкмо взех колата от сервиза. Намерих рейка от една морга (ОФФ: А едни мили хора току що ми донесоха една ледена ариана ратлер
). Беше за поло 98-ма, даже не знам точно кое, но на външен вид ми изглеждаше същата, и я взех. Оказа се че наистина е същата, само щангите са различни и ползваха старите. За сега всичко е ОК, дано да не тече (или да тече по-малко от литър на седмица
).

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”