Радвам се, че още се виждат такива по улиците.
По тези празници работата по калниците се застоя ,но като ги направя ще кача снимки. През това време замислих нещичко по мотора.Той си върви доста добре като за конете и кубатурата си ,но ми се ще малко да го засиля.Мислил съм си за турбина но там работата е много сериозна от към финанси и засилени части по мотора които не съществуват за моя модел,така че реших да е атмосферка. От начало мислих за карборатори и дуработки по главата,обаче после мисълта за разхода на гориво ме уплаши ,по принцип не го гледам и така и трябва щом съм тръгнал по този път ,но аз не целя да изцеждам мотора и да го правя самолет. Целта ми е мотора(сърцето) на колата да си остане същия ,защото все пак това е едно от редките неща по колата и да го засиля малко ,колкото да не се нуждае от подсилени лагери и съединител и др. такива защото едва ли ще намеря.
Та след дълго мислене има два варианта сравнително идентични :
1.Преправяне на смукателния колектор , за да има максимално къс път на въздуха до главата и с по голям дросел ,например от АБФ ,там ще трябва и дебитомер с диаметър равен на този на дросела. След това помпа с по високо налягане ако тази дойде малка с дюзи с по голям дебит , горивен регулатор и чип за компютъра.Изпускателен колектор 4-2-1(Моя в момента е такъв но искам да е "спортен").Разпределителен вал от нещо си ,ако намеря от какво да стане(тук е момента и за един въпрос , на моя вал пише от ляво нещо като VR6 ,по средата пише SEAT и в дясно 272-това градусите ли са ??? И за последно малко повишаване на степента на сгъстяване ,моята е 10,5 искам да стане към 12,5 .
2.Преправяне на оригиналния ми смукател като отново го скъся максимално с оригиналния ми дросел и дебитомер ,просто максимално къс път за въздуха.Оригиналните дюзи и помпа които да ползвам оптимално .Отново изпускателния колектор ще се смени .Чип за компютъра и повишаване на компресията пак до 12,5 .Тук вече ще си помисля за вал ,но евентуално ако намеря пак ще сложа.
Знам ,че евентуално ако се осъществи първия начин ще има по голям резултат ,но пак казвам целта ми не е да летя просто още по пъргав мотор и да държи с оригиналните си карантии(които разбира се ще са ревизирани,от сорта на нови биелни ,основни лагери ,съединител , сегменти , главата също ще се ревизира).И една информация, до колкото съм запознат мотора има пръскалки за маслото ,мисля че това ще има значение.
Разбира се има доста неща които са ми неясни ,например може ли да се сложи чип на компютъра ми.
Приемам всякакви съвети по модифицирането на мотора по този начин ,без съвети за турбини и от сорта на " хвърли мотора в мазата и пускай някакъв голям ".Аз лично мисля че втория начин които е по простичък ще ми е достатъчен.