Здравейте, вчера оставих колата на майстор газаджия да ми монтира ГИ, обади ми се че мотора почнал да трака много силно и да отида да го чуя. Отивам, гледам при запален мотор капака на ангренажа яко се тресе

Щях да полудея, веднага им казах да я гасят. Свалих горния капак на ангренажа и веднага разбрах от къде е шума - амортисьорчето се е откачило от обтяжната ролка. Закачих го и запалих - мотора мърка. Прибрах я много внимателно до нас и точно пред гаража включих задна и пак се чу тракането - веднага загасих. Амортисьорчето пак беше се разкачило от ябълката на ролката. Ремъка и ролките са на 300км! Ролките са ruville, ремъка GATES, бяха проверени преди монтажа за луфт и шумове - естествено нямаха. Амортисьорчето е оригиналното - с пружина...изглеждаше ОК при смяната на консумативите, при опъване на главичката създава усилие. Днес звъня да го поръчам и ме изненадаха че ако сменя амортисьорчето ще трябва нови ролки и ремък. Този модел амортисьорче не се произвеждали, новите били хидравлични и за да сложа от тях трябва да сложа ремък с 1 зъб повече/по-малко ( не помня точно ) и друг модел обтяжна ролка. Следователно едни 350лв отново за 300км

На някой случвало ли се е подобно нещо ( в следствие на какво? ) и как да постъпя? Да рискувам ли с амортисьорче 2 ръка от някой колега от форума или да си плащам като поп? На това амортисьорче нещо може ли да се преправи да не изкача от ябълката? На ръка влиза и излиза лесно от нея. Евентуално някой ако търси ролката с ремъка ( нови са реално ) да му ги продам, хем аз да не съм тотално вътре, хем да спести някой лев от частите.