Неравномерна работа на двигателя на Голф 3 АБФ
-
- Автомобил: VW TOUAREG
- Двигател: AZZ
Неравномерна работа на двигателя на Голф 3 АБФ
Здравейте колеги направо към въпроса... Имам голф 3 Gti Абф с обикновена газова уредба...Колата си върви много добре но на място работи неравномерно нз дали си внушавам като застана зад ауспуха по него съдя се чува едно менене на звука все едно играят оборотите и от време на време много леко припуква и все едно прекъсва за няколко стотни... Смених дистрибуторната капачка с нова ... вчера смених свещите с NGK триполюсни гледах кабелите не изглеждат зле не бие ток от тях вечерта не се виждат някакви искри(четох че така също се проверяват),но забелязох нещо друго маркуча от възд. филтър който излиза и влиза в дросела е пречупен малко другите места от който ме съмнява,че го прави ще ги оградя
(тук заради газовата е махнат маркуча който влиза във филтъра нз защо?!?!)
2. този маркуч е спукан това е началото на горният който както написах не влиза във филтъра
3. а това е прегънатият маркуч към дросела който не е като на другите АБФ-та който съм гледал по дълъг е съответно и за това е прегънат искам да го сменя с нормален но пък към него влизат някакви други измислени маркучи от газовата
(тук заради газовата е махнат маркуча който влиза във филтъра нз защо?!?!)
2. този маркуч е спукан това е началото на горният който както написах не влиза във филтъра
3. а това е прегънатият маркуч към дросела който не е като на другите АБФ-та който съм гледал по дълъг е съответно и за това е прегънат искам да го сменя с нормален но пък към него влизат някакви други измислени маркучи от газовата
- svrusev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Неравномерна работа на двигателя на Голф 3 АБФ
Това е някой вакум!!! Има един маркуч който излиза от хидравликата и отива в главата май прави вакум в цилиндрите. по самия маркуч има една клапа може да има пробито някъде! Запали колата и разбутаи тоя маркуч ако издиша значи е спукан някаде. Мойта кола беше така и работеше като трактор...
- TheExorcist
- Автомобил: Golf 3 94
- Двигател: ABF
Да се абонирам за темата
Колега, да не би случайно да искаш да кажеш, че колата се реже прилично, набира си доволно, когато поддържаш примерно някакви обороти с педала и няма никакви проблеми от сорта на неравномерно работене на двигателя, НО! Но когато е изключена от скорост стрелката на таблото за оборотите НЕ помръдва и в крайна сметка се усеща неравномерен ход на двигателя и съвсем леко като че ли притриса цялото купе на колата (не като че ли а си го има поне при мене... тествано с чаша вода и съвсем ясно си личеше на моменти как за части от секундата водата става "неспокойна") Ако е това... ще се радвам и аз да узная евентуалната причина. Вакуумите при мен са сменяни поради тази причина но за съжаление промяна нямаше. В един сервиз ми набиха филма, че не е зацепен както трябва двигателя, но в крайна сметка се оказа, че е перфектно зацепен... :)

Колега, да не би случайно да искаш да кажеш, че колата се реже прилично, набира си доволно, когато поддържаш примерно някакви обороти с педала и няма никакви проблеми от сорта на неравномерно работене на двигателя, НО! Но когато е изключена от скорост стрелката на таблото за оборотите НЕ помръдва и в крайна сметка се усеща неравномерен ход на двигателя и съвсем леко като че ли притриса цялото купе на колата (не като че ли а си го има поне при мене... тествано с чаша вода и съвсем ясно си личеше на моменти как за части от секундата водата става "неспокойна") Ако е това... ще се радвам и аз да узная евентуалната причина. Вакуумите при мен са сменяни поради тази причина но за съжаление промяна нямаше. В един сервиз ми набиха филма, че не е зацепен както трябва двигателя, но в крайна сметка се оказа, че е перфектно зацепен... :)
-
TheExorcist написа:Да се абонирам за темата![]()
Ааабсолютно точно това си прави стрелката не помръдва но има едно притрисане на място което ме дразни... да спомена че и понякога пали след 3-4 секунди а някой път от раз...
- if4oo
- Автомобил: GOLF 4 VR6T
- Двигател: AUE
А на газ как се държи двигателя?Първо бъди сигурен,че ти е изрядна запалителната система;свещи(по спецификация на двигател)капачка,палец,кабели(така на ''око''трудно ще ги хванеш).А това с въртенето...АБФ-а си пали с повечко въртене.
- Vonox_abd
- Автомобил: MK4
- Двигател: AGU
И аз влизам в групата със същият проблем.Стрелката не мърда на оборотомера обаче при ауспуха като клекна и има за части от секундите леко прекъсване и разбира се някой път при тръгване.Сменил съм всичко без кабели по запалителната система и няма промяна.Накрая и тях ще ги сменя и да видя дали няма да се случи нещо...
-
На газ си пали от четвърт оборот и работи добре няма пукания при потегляне...Случвало ми се е зимата между другото да въртя както казах по рано по 5-6 сек даже (на бензин) и преди да запали гръмва и вади черен дим все едно се е задавила някой път пали лесно друг път трудно...Почвам да се съмнявам за центровка?Вие как мислите?Мисля да сменя палеца днес,че не съм го сменял и ако не се оправи отивам в някой сервиз да ми видят ремъка дали е зацепен правилно и как е центровката...Идеи за такъв сервиз ако имате в който сте ходили и са ви извършвали такъв преглед казвайте :)
- boraks
- Автомобил: VW MK 3
- Двигател: ABF 1994
Това държене на еднакви обороти и същевременно притрисане може да е от : кабели, свещи, капачка, тампони на двигател. При мен е същото, аз имам пробита капачка. Запали колата вечер да видиш дали има някъде искра.
-
boraks написа:Това държене на еднакви обороти и същевременно притрисане може да е от : кабели, свещи, капачка, тампони на двигател. При мен е същото, аз имам пробита капачка. Запали колата вечер да видиш дали има някъде искра.
Свещите са нови NGK Iridium капачката също утре ще ми донесат и палец кабелите също са почти нови...Днес съм зает но утре съм в сервиз да ми видят центровката
- TheExorcist
Колега,на профила ти пише, че си от София... направо бих те насочил към Ники - Герман...
И това за паленето ту от раз, ту след няколко завъртания... ами мисля, че е нормално, защото от мноооого време следя всяка една тема за АБФ и съм забелязал, че на всички са им така колите - да не те притеснява ;)
Едит. Нещо ме кара да си мисля, я за някой датчик, я за някой тампон някъде... ама за съжаление е само гадаене :(
И това за паленето ту от раз, ту след няколко завъртания... ами мисля, че е нормално, защото от мноооого време следя всяка една тема за АБФ и съм забелязал, че на всички са им така колите - да не те притеснява ;)
Едит. Нещо ме кара да си мисля, я за някой датчик, я за някой тампон някъде... ама за съжаление е само гадаене :(
-
TheExorcist написа:Колега,на профила ти пише, че си от София... направо бих те насочил към Ники - Герман...
Да колега,но от тампон няма как да върти по 5-6 сек и да препука като запали и да изкарва черен дим :) а за сервиза как да го издиря някакъв телефон нещо да ме упатиш
-
Днес по-рано свалях и капачката да я видя нормално ли е палеца да има лек луфт не на делкото а самия палец около милиметър примерно фактически като го разклатя по часовниковата и обратно
- TheExorcist
pavel_mihow написа:Да колега,но от тампон няма как да върти по 5-6 сек и да препука като запали и да изкарва черен дим :) а за сервиза как да го издиря някакъв телефон нещо да ме упатиш
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=7096
pavel_mihow написа:Днес по-рано свалях и капачката да я видя нормално ли е палеца да има лек луфт не на делкото а самия палец около милиметър примерно фактически като го разклатя по часовниковата и обратно
Ако говориш за луфт по посока на въртене на самия палец (и обратно разбира се) и при мен мисля, че го има

-
TheExorcist написа:pavel_mihow написа:Да колега,но от тампон няма как да върти по 5-6 сек и да препука като запали и да изкарва черен дим :) а за сервиза как да го издиря някакъв телефон нещо да ме упатиш
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=7096pavel_mihow написа:Днес по-рано свалях и капачката да я видя нормално ли е палеца да има лек луфт не на делкото а самия палец около милиметър примерно фактически като го разклатя по часовниковата и обратно
Ако говориш за луфт по посока на въртене на самия палец (и обратно разбира се) и при мен мисля, че го има
да за такъв луфт говоря утре ще ти кажа дали се е оправила с новия ще действам по сервизите :)
-
Сложих новия палец и изчезнаха тези проблеми,а и като цяло старите ми свещи бяха много зле и като сложих новите и я покарах два дни само с мръсна газ се пооправи явно е имала някакъв нагар от свещите нз ,но като сложих и палеца всичко си е ок пак си ли лети АБФ-чето :). Благодаря много на отзовалите се по темата :)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”