Проблем с оборотите на Голф 4 1.6 16V!
-
- Автомобил: Volkswagen Golf 4
- Двигател: 1.6 16V 2002 105 hp
Проблем с оборотите на Голф 4 1.6 16V!
Имам проблем с оборотите.Постоянно стрелката на оборотомера играе докато чакам на светофар,примерно,а вечер от постоянното падане и качване на оборотите фаровете ми отслабват и се усилват.При първо палене сутрин гасне,а при повторните бавно зацепва и няма мощност.На всичкото отгоре,отскоро стрелката на километража показва 0 км,демек не мърда,а и тази за бензина се променя,когато влизам в завой дори ми показва 0 за момент!Имам счупена щипка на стъпковия мотор.Всичко опитах,почистен е от монтъорите и проверен за грешки и нищо!Излизам от сервиза и пак се почва...стрелката се движи около 900 оборота,но е адски изнервящо особено,докато паркирам!Проблема се засили след слагането на Ловато-то.Колата е 2002 г.бензин.Благодаря предварително :)
- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
Re: Проблем с оборотите на Голф 4 1.6 16V!
не разбрах преди Ловатото дали си бил на газ? Трябва да се провери режима на работа на дросела и най-вероятно да се направи адаптация.
- генгер
- Автомобил: GOLF_IV_1600_SR
- Двигател: AKL_101кс
на компа тест мина ли .... ще покаже къде дава грешка
-
teddy написа:не разбрах преди Ловатото дали си бил на газ? Трябва да се провери режима на работа на дросела и най-вероятно да се направи адаптация.
Не,на бензинче бях.Пичове ходих къде ли не.Повярвайте ми на диагностика минах и адаптация... само при папата не съм ходил.Нищо нередно,освен счупената щипчица на стъпквия мотор друго нередно няма,но ми казват,че не е възможно да е от това.При тия дупки и това клатене,обаче аз смятам,че там е проблема.Дано да имате други предложения.Повтарям на компютъра показва,че всичко е наред!Питаите ме мен обаче дали е наред,особено като трябва да паркирам и ми гасне колата,а зад мен 10 коли ме чакат :( Направо в чудо съм се видял с тая кола,но си я обичам де...
- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
аз съм имал такъв проблем с Поло. Нищо не показа на диагностика дори и грешка нямаше. Проблема както предполагах беше в дросела и така се оказа. След смаяна с друг втора ръка проблеми с оборотите нямаше. Предполагам, че и при теб може да е от същото, но няма нищо 100%-во.
-
- Автомобил: Seat Leon ST
- Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC
Напиши кода на двигателя и снимай счупеното, така е по-вероятно да получиш съвет.
Нямаш стъпков мотор отделно, всичко е в дросел клапата.
Нямаш стъпков мотор отделно, всичко е в дросел клапата.
-
Ок пичове,примирих се.Ще сменя всичко.Да,знам,че моторчето и др неща са 1 нещо.Веднага щом оправя проблема ще пиша за да помогна и на други с такъв проблем :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с оборотите на Голф 4 1.4 16V
и аз имам същия проблем само че 1.4 16v
- генгер
- Автомобил: GOLF_IV_1600_SR
- Двигател: AKL_101кс
Tsetso18 написа:Ок пичове,примирих се.Ще сменя всичко.Да,знам,че моторчето и др неща са 1 нещо.Веднага щом оправя проблема ще пиша за да помогна и на други с такъв проблем :)
Е какво стана .... дросела чисти ли... Оборотите само като паркираш ли, а на заден ход- вероятно също..
-
Това си е проблема.Тъпата клапа
Като събера парички ще го оправя. :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”