Какво е LIN Version ? Tempomat и Борд.комп за Леон 2006

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
bmwww
Автомобил:
Двигател:

Какво е LIN Version ? Tempomat и Борд.комп за Леон 2006

Мнениеот bmwww » Чет 02 май 2013 15:54

Значи решил съм да си сменя контролния модул на волана за да имам Борд.комп. Ето тук гледам ,че за автопилот не е задължително да се сменя понеже моя е 1K0-953-549-AE а доколкото разбирам от тая таблица щом на последното поле няма 1 или 2 значи няма проблем да се сложи темпомат,но аз искам и борд.комп обаче като ще е гарга да е рошава та направо мисля да си взема Highline със темпомат,борд и мулти-волан ,но гледам в таблицата пише някаква Lin Version 1.3 докато при Lowline какъвто е и моя и Midline т.е. средно ниво ги няма тези цифри .Та ако си купя направо Highline дали ще имам проблем ? Колата е с Can-Bus !

П.С. Забравих да дам таблицата :biggrin :biggrin :biggrin http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Steering_Wheel_Control_Module_Versions

Последна промяна от bmwww на Чет 11 юли 2013 20:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
instantaccess
Автомобил:
Двигател:

Re: Какво е LIN Version !?!?!?!

Мнениеот instantaccess » Нед 12 май 2013 21:14

LIN e Local Interconnect Network, т.е. различен от CAN начин за пренос на данни. Не мога обаче да ти кажа длиа може да се "преправи" за твоята кола.

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Нед 12 май 2013 21:20

Това да не е потдиректория на Can-bus :rolleyes

Потребителски аватар
instantaccess
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот instantaccess » Вто 14 май 2013 11:06

Ето най-точно описание:
http://en.wikipedia.org/wiki/Local_Interconnect_Network

Да, това е мрежа за пренос на данни, но работи по различен начин - съобщенията са други, начинът на свързване е различен, работи на 12в напрежение и т.н.

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Чет 11 юли 2013 20:05

А какво ще рече в тази таблица http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Steering_Wheel_Control_Module_Versions software level понеже мисля да слагам темпомат и лоста за борд комп. ама аз съм с модул 1K0-953-549-AE и ме бърка това,че ако ще взимам ще взимам Hightline само,че там има и некъв software level иначе така и не разбрах дали тоя модул 1K0-953-549-AG ще стане на колата ми щото ме бърка тая LIN Version където се изисква 1.3 . И само да питам ако сменя контролния модул и лоста з ачистачките ще имам ли бордови компютър ! Или още нещо требва да се провери знам ли таблото може би дали го потдържа кажете вие какво да видя ! :confused

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”