Golf MK2 Tornado Red

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Re: Golf MK2 Tornado Red Оriginal

Мнениеот toshara » Вто 23 апр 2013 11:18

Днес я центровах на ново,запалих я и оп-мъркаааа :biggrin Явно снощи от умората не съм я центровал добре,сега работи перфектно.В момента чакам маслото докато се изтече и наливам новото,и ще видим има ли разлика с тоя вал от 2Е или не :icon_lol :twisted

Потребителски аватар
chiki-riki
Автомобил: Golf 2
Двигател: 1.8

Мнениеот chiki-riki » Вто 23 апр 2013 11:20

и да кажеш как е с вала :a045

Потребителски аватар
toshara

Мнениеот toshara » Вто 23 апр 2013 13:12

Казвам - струва си - от тази гледна точка,че взех вала с колелото за 20лв :Mr Green Fun Като цяло колата става друга след 3000оборота-между 3 и 5 ги вдига за отрицателно време на 2тора,а на около 3000-3500 на втора върти гуми,при положение че над 5000 не съм я пробвал.Стига ми толкова,за да разбера че съм доволен от 20 левовата инвестиция.И то много.По-късно ще дам инфо и за разхода - след няколко дни най-вероятно.
Сега мотора мърка,извади съвсем друг звук(то звук даже няма,не се чува)
И между другото - с някои колеги приказвахме по този въпрос с тракането - оказа се ролката,била е опъната повече от колкото трябва,отпуснах малко и всичко заспа.
:love.vwclub :love.vwclub :beer :beer :beer

Потребителски аватар
toshara

Мнениеот toshara » Съб 27 апр 2013 18:19

Oще някоя друга снимка от колегата Калоян Крумов(kokobraiz),за което му благодаря много :smile
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
toshara

Мнениеот toshara » Пон 13 май 2013 0:10

Последните няколко дни не са много благополучни - преди няколко дена стартера почна странно да стърже,с всяко завъртане все повече,днес тотално отказа-като завартя ключа направо все едно има камъни вътре,не върти изобщо мотора...Утре ще го отворя,ама като имам в предвид какви звуци издава,нямам особена надежда,пък и втора ръка не са толкова скъпи.Е,това ще ми е 3тия стартер,ама кво да го правя :icon_lol
Дайте съвет,дали би било по-добре да ремонтирам стария(ако става),или да купя друг втора ръка?До колкото знам бендикс върви колкото горе-долу стар стартер,ама дали ще е само от него :rolleyes Утре ще го разглобя и ще пусна снимки

Потребителски аватар
iliankocov
Автомобил: Golf 2 Edition One
Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007

Мнениеот iliankocov » Пон 13 май 2013 17:32

toshara написа:Последните няколко дни не са много благополучни - преди няколко дена стартера почна странно да стърже,с всяко завъртане все повече,днес тотално отказа-като завартя ключа направо все едно има камъни вътре,не върти изобщо мотора...Утре ще го отворя,ама като имам в предвид какви звуци издава,нямам особена надежда,пък и втора ръка не са толкова скъпи.Е,това ще ми е 3тия стартер,ама кво да го правя :icon_lol
Дайте съвет,дали би било по-добре да ремонтирам стария(ако става),или да купя друг втора ръка?До колкото знам бендикс върви колкото горе-долу стар стартер,ама дали ще е само от него :rolleyes Утре ще го разглобя и ще пусна снимки

Разглоби го, смени му втулките, провери бендикса в какво състояние е, виж четките и така... Все си мисля, че за парите, които ще го обслужиш, ще си вземеш друг, който не се знае колко ще изкара :a045

Потребителски аватар
passat_for_life
Автомобил: Vw Passat B3 GT
Двигател: 9A 1992

Мнениеот passat_for_life » Пон 13 май 2013 21:25

Здравей колега като сменяш за 3 път стартер провери и втулката която е на блока на мотора как е,мисля че трябва да имаш една там,може и да бъркам,но все пак провери. Поздрави :)

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Пон 13 май 2013 21:34

Най-често точно тази втулка е главния виновник icon_idea Вади се с подходящ медчик.Самата втулка е 11мм.Хубаво е да се набие с дорник за да не се подбие :wink

Последна промяна от golfmk1 на Вто 14 май 2013 8:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Пон 13 май 2013 22:31

golfmk1 написа:Най-често точно тази втулка е главния виновник icon_idea Вади се с подходящ медчик.Самата втулка е 11мм.Хуваво е да се набие с дорник за да не се подбие :wink

а дорника се прави от болт 10мм и гайка навита на него :)

Потребителски аватар
toshara

Мнениеот toshara » Вто 14 май 2013 13:26

Хм,това за пръв път го чувам.Сега при изкаран стартер,забелязвам,че зъбното колело си се върти свободно по оста на стартера,което не ми изглежда нормално(до сега само с това не бях се занимавал) :icon_lol ...След малко ще скоча до гаража да я видя тази втулка-някой може ли да ми покаже как изглежда горе-долу?И тая работа с тея метчици не ми харесва,защото нямма никакви....
Подскажете за цялата операция,че нещо не ми е ясно.... :rolleyes :redface

Потребителски аватар
toshara

Мнениеот toshara » Чет 16 май 2013 18:06

Благодарение на колегата golfmk1 ,сума ти ЛС,напътствия по телефона смених(сложих) въпросната втулка,предния "майстор" изобщо не беше я сложил и колата палеше така 2 години :eek .Струва 1.20лв и сега със "новия" втора употреба стартер за пръв път усещам колко меко може да върти.
Благодаря,Илияне,ГОЛЯМ си :beer

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Чет 16 май 2013 18:49

И аз когато обслужвах моя стартер, тази втулка изобщо я нямаше :eek

Потребителски аватар
iliankocov
Автомобил: Golf 2 Edition One
Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007

Мнениеот iliankocov » Чет 16 май 2013 20:09

Мисля и аз да сваля и да обслужа моя след някой ден. Не, че нещо му има, но мисля да го боядисам и така и така е на земята, направо да му направя "основен ремонт". Можеш ли да дадеш малко информация(ако може и снимки) къде точно се намира тази втулка и направо да я сменя, когато разглабям? :beer

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Чет 16 май 2013 20:46

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Пет 17 май 2013 1:34

Stefan написа:И аз когато обслужвах моя стартер, тази втулка изобщо я нямаше :eek

Тя се изяда до такава степен....че просто си се разпада нейде из кожуха на маховика
кофтито е ако стартера разбие отвора за тая втулка....там става по-сложничко вече :)
"Майсторите" масово не я сменят......същите и масово като има проблем със стартера направо сменят стартера, както направиха при мене...заради един бендикс и сега си имам два стартера и не ходя по майстори от тогава.
Реално погледнато стартера ако не изгори....нема кво да му стане, всичко което се троши вътре се продава ново по магазините......и не е на света парите.

Върни се в “Моят Volkswagen”