Проблем с двигателя на VW Polo 1.4 60hp
- nevelin_90
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с двигателя на VW Polo 1.4 60hp
Наскоро си взех Поло 1.4 60hp,мени си оборотите и освен че ги мени ги държи и малко високи,дава ми разход 7.6 смесено и не може да вдигне повече от 150 км. без значение дали съм сам или колата е пълна,а като гледам техническите и данни разхода е доста по нисък и максималната скорост е доста по-голяма.Закарая я на елком и ми казаха че всичко е нормално,но аз не смятам така.Ако някой знае каква е причината моля да ми каже.Благодаря предварително! 

Re: Проблем с двигателя на VW Polo 1.4 60hp
Още малко инфо за двигателя и колата може да дадеш... 6Н2 ли е? Не съм сигурен дали има друг вариант 1.4 60 коня, но все пак доуточни...
7.6 смесен разход в кой град е това и как го засичаш?
И какво като вдигнеш 150 как ти се струва колата стабилна ли е на пътя и за какво ти е по-висока скорост? :)
Защото аз също не съм карал с повече от 150-160, но и не съм опитвал повече, защото колата става нестабилна, все пак знаем какви са пътищата в БГ...
7.6 смесен разход в кой град е това и как го засичаш?
И какво като вдигнеш 150 как ти се струва колата стабилна ли е на пътя и за какво ти е по-висока скорост? :)
Защото аз също не съм карал с повече от 150-160, но и не съм опитвал повече, защото колата става нестабилна, все пак знаем какви са пътищата в БГ...
- nevelin_90
- Автомобил:
- Двигател:
Двигателят е 6n1.От Стара Загора съм,но по често карам извън градско.Зареждам догоре,минавам 100км и пак догоре,така го засичам.Когато вдигна 150 колата е стабилна въпреки че е с изтървали амортисьори.Не ми трябват по принцип повече от 150,но щом не може да развие повече значи нещо с колата не е наред.
-
- Автомобил: vw polo 1.4mpi
- Двигател: AUD 2000
А качеството на бензина как е ? Калпавият бензин прави много проблеми !!!
- nevelin_90
- Автомобил:
- Двигател:
Зареждам от ОМВ или Лукойл рядко от другаде.
m135 написа:А качеството на бензина как е ? Калпавият бензин прави много проблеми !!!
Прав е колегата!!! Има много калпави горива.
По празниците пътувах и на Ямбол заредих някакво подобие на газ та ми скъса нервите докато изхабих бутилката. Та с тази газ повече от 120 не успях да направя...
Ако има катализатор режи и резонансно може и задното гърне да е запушено от вата изпробвано.Ако искаш след махане на катализатора не закачай задното и тествай след това го закачи ще си проличи дали е имало разлика.
- GoLfF GTi
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имах подобен проблем менеши ми оборотите и гореше много аз сам с Голф 3 1.4 ABU тои е почти същият и проблема ми беше в датчика за температурата над термостата показваше си градосите но не даваше правилна информация на компиутара и на студена работеше добре а като позагрее малко и почваха проблемите
- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
nevelin_90 написа:Когато вдигна 150 колата е стабилна въпреки че е с изтървали амортисьори.
GoLfF GTi написа:Аз имах подобен проблем менеши ми оборотите и гореше много аз сам с Голф 3 1.4 ABU
Еййййй богу.
Почти сте сте оправили проблема(датчика е виновен)
И ABU-то е 1.6
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
1. Тая кола 150 км/ч са й пределът на силите според мен.
2. С изтървали амортисьори как имаш смелостта да развиваш такава скорост?
3. 7.6 ако е градско не виждам повод за притеснение.
2. С изтървали амортисьори как имаш смелостта да развиваш такава скорост?
3. 7.6 ако е градско не виждам повод за притеснение.
- nevelin_90
- Автомобил:
- Двигател:
гледал съм много клипове с такива полота вдигат по 170-180 със 150 си е доста стабилна въпреки изтървалите амортисьори и разхода ми е горе долу 50 на 50 градско извънградско
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
С хубаво надолнище може и 200 да хване
Иначе разходът ти като за смесено не е лош, според мен. Ако кола с изтървали амортисьори ти се вижда доста стабилна, не знам ако й сложиш нови как точно ще опишеш усещането
Не знам кои технически данни гледаш, ама тия, дето гледам аз пише 160 км/ч, при твоите 150 не е чак болка за умиране
За 10 километра ли си, б@си 

Иначе разходът ти като за смесено не е лош, според мен. Ако кола с изтървали амортисьори ти се вижда доста стабилна, не знам ако й сложиш нови как точно ще опишеш усещането

Не знам кои технически данни гледаш, ама тия, дето гледам аз пише 160 км/ч, при твоите 150 не е чак болка за умиране

- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Колега, закарай колата при някой да премери компресията на цилиндрите.
Ако двигателя е издухан, няма какво да се чудиш на разхода и максималната скорост.
Ако двигателя е издухан, няма какво да се чудиш на разхода и максималната скорост.
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
За мен и разхода и вървежа е ОК за толкова годишна кола. Колата ти е АЕХ предполагам. Нищо и няма. Карай по-полека и ще свали разхода. Извън града си на 6 - 6,5 със 100 - 110 км/ч. В града под 7,5 е трудно постижимо ...
Поздрави!
Поздрави!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”