Мнениеот ionkom » Сря 07 сеп 2011 19:39
Вече го сложих и три месеца карам дизела с нафта и газ. Цена на цялата операция 70лв.-50 лв.АГУ на старо,10лв. монтаж на АГУ и 10лв.- стоп машинка,кабели,едно ЦК ключе,вентил за колело с гайка и яко каране ! По-скъпо ми излезе да напълня резервоара и бутилката с гориво за да засека разхода. Резултата е: преди да поставя АГУ- разход 7,5-8,5литра на сто нафта , сега разход 3,5-4 литра нафта и 1,5 газ пропан-бутан. Който не вярва идва,пълни резервоара и бутилката засичаме и ако не лъжа плаща горивото, ако пък не излезе по мойте думи аз плащам. Като изпълнение нищо сложно, ще сложа и снимки,но трябва малко време да ми остане. Единственото изискване е да е изпарителя на АГУ електрически-в никакъв случай вакумен и да се постави една стоп машинка,която се връзва с саморъчнонаправена на место и заварена метална планка служеща за стойка на стоп-машинката-зависи какъв модел е машинката-става всякаква,която е от мотор над 80кубика,а и още един куп други . АГУ се монтира като на бензинов автомобил,връзва се бутилката,изпарителя,газовият клапан- всичко си е стандартна процедура за връзване на АГУ. След това се прави тази планка върху която се закрепва стоп машинката-трябва да се постави отпред до жилото на нафтовата помпа, стоп машинката се връзва с пужинка за жилото на помпата,на око се натяга пружинката така,че при работа на двигателя стоп машинката да се задейства около 1100 -1200 оборота.Върху капака на въздушният филтър- след филтъра-към двигателя в пластмасата се пробива дупка с диаметър колкото е диаметърът на вентила от велосипедна гума- той трябва задържително да е с гайка. От изпарителя с маркуче- обикновено прозрачно- имаги във всяка мототехника се вкарва газта и се връзва за този вентил-предваретилно му се маха игличката. Газта се пуска в минимално количество- тя служи за обогатител за пълно изгаряне на дизела-не за основно гориво-оттам идва икономията от пълното изгаряне,а ако пуснеш много започва да трака двигатела.Връзването на ел системата задължителноминава през ннякои от предпазителите. В купето се монтира ЦК ключе. То служи за вкючване на газта след като загрее поне малко автомобила и за спиране когато спре и е в покой автомобила. Ако при регулирането на газта се подаде повече пропан бутан- двигателя трака и ще загрява.Когато се запалидвигателя и се задейства стоп машинката-колата естествено да е в покой-оборотомера трябва да отчете увеличение с около 250-300оборота.Няма икономия на пари защото след като заработи започва голямото возене-пътуване в безкрайността-за мощността да не говорим,включи ли газта и се подаде към двигателя просто рязко се увеличава мощността и двигателя запява нова песен. До сега съм минал поне 4-5 хил. километра- ядове никакви.