технически смущения от усилватела
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
технически смущения от усилватела
Привет.Става дума за Б4 комби.Поради мои си причини съм свързал стандартните колони по вратите на един усилвател JBL.Много кофти ситуация се получава като се пуснат аварийните светлини или пък като се покачват оборотите на двигатела от голоните се чува шун.Захранващите кабели са си 8кв(ако не се лъжа).Пляюсовия кабел идва директно от акумулатора с предпазител 25А.Масата е закачена ма купето (в левия джоб на 50см от стопа).Чинчовите кабели не са някакви скъпи/маркови,но на предишната ми кола нямаше проблеми.Бях се притеснил,че е проблема в усилватела,смених го с някакъв американски - същата работа.Чинчовите кабели вървят заедно с целия сноп кабели за задната част на автомобила около 50см.През останалото са успоредни на 50-60см.Къде греша?
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Re: технически смущения от усилватела
Възможни са смущения, ако плюсовия кабел върви паралелно с чинчовия. Лоша маса също.
Последна промяна от achodemo на Сря 15 май 2013 9:03, променено общо 1 път.
- wishsalor
- Автомобил: Passat B5 variant x2
- Двигател: AFN 97-98
- Контакти:
Да не забравяме момента със масите-това е явна причина за брум.
Може да се започне от масата на чинчовете в плеъра и тази на самият плеър. След това масата на усилвателя не трябва да е повече от 70см дълга, и задължително трябва да е по дебела от плюсовият кабел.
Има още много, и да , начина на полагане на кабелите също е важен както опомена колегата преди мен.
Може да се започне от масата на чинчовете в плеъра и тази на самият плеър. След това масата на усилвателя не трябва да е повече от 70см дълга, и задължително трябва да е по дебела от плюсовият кабел.
Има още много, и да , начина на полагане на кабелите също е важен както опомена колегата преди мен.
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
отговарям на "achodemo"
оппа май си разбрах грешката.Плюсовия кабел ми върви със снопа за другите кабели,които са в шофьорския праг (от начало до край).А има ли смисъл от по дебел кабел при условие,че не правя кой знай каква аларма?
отговарям на "wishsalor"
Какво по точно имаш в предвид "омента със масите"-че е най добре масите на СДто и усилватела да са в една точка?
Масата на самото СД е оргинално-незнам къде и как е закачено.А СДто си е с оргинални чинчове и затова бях пренебрегнал това,че може да е фалшиво направено.СДто е СОНИ.
оппа май си разбрах грешката.Плюсовия кабел ми върви със снопа за другите кабели,които са в шофьорския праг (от начало до край).А има ли смисъл от по дебел кабел при условие,че не правя кой знай каква аларма?
отговарям на "wishsalor"
Какво по точно имаш в предвид "омента със масите"-че е най добре масите на СДто и усилватела да са в една точка?
Масата на самото СД е оргинално-незнам къде и как е закачено.А СДто си е с оргинални чинчове и затова бях пренебрегнал това,че може да е фалшиво направено.СДто е СОНИ.
- monstertrush
- Автомобил: GOLF 3 1.6
- Двигател: ABU 1993
Изваждаш си цдто, пускаш едно кабелче от чинчовете за усилвателя към металното шаси на плеъра и няма да имаш проблем, явно нямаш маса на чинчовете. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
На всички коли, които съм имал, кабелът е бил покрай снопа с кабели в левия праг. Дали плюсовият кабел е заедно с други "плюсови", "минусови" или каквито и да е кабели, няма никакво значение. 8 квадрата не е тънък кабел - зависи какво искаш да захранваш - за повечето бюджетни музики за кола е напълно достатъчен.achodemo написа:... Плюсовия кабел къде си го прекарал , през кой праг , трябва да няма други кабели които да вървят успоредно с него в близост . И като цяло 8кв.мм си е тънък кабел .
И като цяло си написал само глупости.
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Прегледай наистина и масите на чинчовеите и те може да играят номера.Ако са от най евтините и щом както пишеш си ги пуснал заедно със снопа кабели , също внасят големи смущения поради изключително слабата си екранировка. Смени ги с качествени , поне около 30лв. има прилични.Поздрави
Последна промяна от achodemo на Сря 15 май 2013 9:01, променено общо 1 път.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Правил съм поне 20 коли, при които силови и сигнални кабели минават от едно и също място и не е имало странични (д)ефекти. Проблема се крие предимно в масите като обикновено първия заподозрян е сигналния кабел.
-
- Автомобил:
- Двигател:
achodemo написа:myrshavija написа:На всички коли, които съм имал, кабелът е бил покрай снопа с кабели в левия праг. Дали плюсовият кабел е заедно с други "плюсови", "минусови" или каквито и да е кабели, няма никакво значение. 8 квадрата не е тънък кабел - зависи какво искаш да захранваш - за повечето бюджетни музики за кола е напълно достатъчен.achodemo написа:... Плюсовия кабел къде си го прекарал , през кой праг , трябва да няма други кабели които да вървят успоредно с него в близост . И като цяло 8кв.мм си е тънък кабел .
И като цяло си написал само глупости.
Умнико пиян ли си ? Преди да ми се хвърляш и пениш , вземи се образовай малко . После ми говори има ли значение пътя на кабела , няма ли .Аман от хора без работа и сърбящи ги пръсти . Хай със здраве.
към автора , прегледай наистина и масите на чинчовеите и те може да играят номера.Ако са от най евтините и щом както пишеш си ги пуснал заедно със снопа кабели , също внасят големи смущения поради изключително слабата си екранировка. Смени ги с качествени , поне около 30лв. има прилични.Поздрави
Моля те, сподели с простосмъртните какво значение има от къде минава плюсовия кабел. Не чинчовете, а плюсовия!
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”