Формула 1, Сезон 2013

Всичко, свързано със състезания с автомобили, мотори и други

Кой ще спечели ГП на Бразилия

Себастиан Фетел
4
36%
Друг
7
64%

Общо гласове: 11
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Re: Формула 1, Сезон 2013

Мнениеот Ludia » Пон 13 май 2013 8:53

Ура !
Жал ми е за Хамилтън, колкото и да съм против него, той не заслужава такава агония...

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пон 13 май 2013 13:40

като фен на Ферари се радвам за двойния подиум.
Като фен на Ф1 ме е яд че всички караха все едно върху лед - дори и най-малкия опит за по-бърза обиколка означаваше унищожени гуми само за 2-3 километра.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 13 май 2013 15:28

наистина, и според мен прекалиха с толкова меки и разпадащи се смеси...

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 13 май 2013 15:50

Унесоха се пирели, за нещастие са единствен доставчик на гуми и просто ще им се размине каквото и да доставят и каквото и да им се случи.
Предполагам всички помнят едно американско състезание в което пилотите на мишлен не участваха именно заради подобна деградация и унищожение за 7-8 обиколки на едната от задните гуми.
Баси вчера на някои онборд кадри се виждаше как хвърчат парчета по еднаа педя от гумите, предна гума на Маса все едно офроуд гума пълна с кал!

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 13 май 2013 16:21

Ludia написа:Ура !
Жал ми е за Хамилтън, колкото и да съм против него, той не заслужава такава агония...

Влади, не знам защо към тебе имам по-специални чувства в тази тема, отколото към Калин (era3er)... Ако това беше негово мнение щях да му тегля отново майните, че се появява само когато Алонсо спечели... Толкова много да ти се размина, че не е истина...
Давай по редовно, че... :Mr Green Fun

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Пон 13 май 2013 16:33

Пирели прекаляват.Вече се говори че смесите ще бъдат променени най рано за Британското ГП.

"Моторспорт директорът на Пирели Пол Хембри призна, че четири стопа за едно състезание са прекалено много и допълни, че се обмислят промени в смесите, които да са готови навреме за Гран при на Великобритания в края на юни.

Междувременно от Лотус пък заявиха, че би било нечестно гумите да се променят заради недоволството на отделни екипи. В тима се справят значително по-успешно с тях от други противникови отбори и за тях няма смисъл да се създават нови смеси."

http://clubs1.bg/news/mateshits-se-vklyuchi-v-protestite-sreshtu-gumite-lotus-smyatat-che-ne-bi-bilo-chestno-te-da-se-prom

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 13 май 2013 16:37

Barboukov написа:

Влади, не знам защо към тебе имам по-специални чувства в тази тема, отколото към Калин (era3er)... Ако това беше негово мнение щях да му тегля отново майните, че се появява само когато Алонсо спечели... Толкова много да ти се размина, че не е истина...

haha леко с чувствата :Mr Green Fun
не мога по-редовно човек, адски много работа, без свободно време.... снощи гледах формулата, запис от BBC и заспах накрая... смятай за какво става дума. Не съм чел инфо на тази тема от началото на сезона, съвсем бос съм. Иначе от кога да не съм писал..... от миналото състезание, ако не ме лъже паметта ;)
Пък и Жоро нещо се губи, не е толкова интересно като едно време :dummy

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 13 май 2013 16:59

К.Одаджийски написа:Унесоха се пирели, за нещастие са единствен доставчик на гуми и просто ще им се размине каквото и да доставят и каквото и да им се случи.
Предполагам всички помнят едно американско състезание в което пилотите на мишлен не участваха именно заради подобна деградация и унищожение за 7-8 обиколки на едната от задните гуми.
Баси вчера на някои онборд кадри се виждаше как хвърчат парчета по еднаа педя от гумите, предна гума на Маса все едно офроуд гума пълна с кал!

Защо нарочвате Пирели? Те могат да произведат всякаква смес, въпроса е какво са им поръчали. :c010

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пон 13 май 2013 17:32

Ludia написа:...
Пък и Жоро нещо се губи, не е толкова интересно като едно време :dummy

Честита победа!

То няма какво да се коментира много-много... поредното болезнено скучно състезание. Напоследък едва успявам да се задържа до финала.

Хулигане, щот' са 'талянци ве. :mhihi

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Пон 13 май 2013 20:19

до 40 обиколка надпревара мина на един дъх,не знам вие кво очаквате да се случи,че да не е "безинтересно"

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 13 май 2013 20:45

На един дъх, хмм, явно различно състезание сме гледали, но разни хора - разни идеали!

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Вто 14 май 2013 1:12

Веско, защо имам спомен, че миналия сезон Пирели сами обявиха, че за 2013 ще има нови смеси? Решението за промяна мисля си беше изцяло тяхно...

Най-правилно за мен е тимовете да гласуват за връщане на миналогодишните гуми или промяна на настоящите. Лотус се дърпат защото болида им работи най-добре с тях... Ама не печелят от това... И все пак съм на мнение, че ако смесите се променят поне във втората половина от сезона ще можем да гледаме битки, а не да слушаме тийм радио от сорта "Не се състезавай с него, той е с друга стратегия. Ние имаме нужда да въртим в горните граници на 1:хх". Ако така продължат нещата, неделята вместо пред телевизора ще си я карам на някой язовир с въдица и студена бира и само ще погледна накрая кой е спечелил...

Потребителски аватар
eras3r
Автомобил: Citroen C5 2014г
Двигател: 2 0hdi 163hp
Контакти:

Мнениеот eras3r » Вто 14 май 2013 7:43

Barboukov написа:

хехехе :)
ми то няма кво да пиша...то се видя :D Но наистина това с гумите е много тъпо. Както беше казал някъде по горе...наистина се гледа F1 Tyre Save състезание.

п.п.: Сега Фетел вместо да дигне 1 пръст..беше свил 1 пръст и 4 му стърчаха :h020

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 14 май 2013 8:15

Barboukov написа:Веско, защо имам спомен, че миналия сезон Пирели сами обявиха, че за 2013 ще има нови смеси? Решението за промяна мисля си беше изцяло тяхно...

Най-правилно за мен е тимовете да гласуват за връщане на миналогодишните гуми или промяна на настоящите. Лотус се дърпат защото болида им работи най-добре с тях... Ама не печелят от това... И все пак съм на мнение, че ако смесите се променят поне във втората половина от сезона ще можем да гледаме битки, а не да слушаме тийм радио от сорта "Не се състезавай с него, той е с друга стратегия. Ние имаме нужда да въртим в горните граници на 1:хх". Ако така продължат нещата, неделята вместо пред телевизора ще си я карам на някой язовир с въдица и студена бира и само ще погледна накрая кой е спечелил...

Няма угодия :a045

Хембри:

- Какво искате? Помолиха ни да направим гуми, с които надпреварите да са като Канада през 2010 г. и да има два-три бокса на състезание. Знам, че някои от вас искат да карат с по един бокс на надпревара и гумите да не са фактор – това са процесуалните бягания, в които позицията на грида е и финалното място, ако това се желае от един старт. Но какво да направим? Кажете ни, ще го сторим. Ситуацията наистина е странна, освен ако желанието ви не е да дадем такива гуми на Ред Бул, че да им помогнем да спечелят шампионата, а в момента изглежда точно това е случаят. Според мен нещата са доста ясни. Има един отбор, който би имал полза от промяна и това са те – заяви Хембри.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Вто 14 май 2013 10:30

Мен издържливите гуми си ми харесваха много. И ДРС продължава да ме дразни адски.
Иначе хулиганчето има резон, виновни са тия, които поръчват бозата.

Върни се в “Motorsport”