Подова изолация
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Подова изолация
Писах вече - 10см /казаха, че има и други размери/ повърхността прилича на кора за яйца. Но като се замисля нямам спомен са съм виждал скоро / не съм и търсил де/ Ама по време на строителния бум се намираше макар и не навсякъде.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
фибран и паркет-дървен
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Аз използвах от този 3 см.

И редих по пода по този начин.

Само дето бях залепил парчетата с книжно тиксо,за да не се разместват докато редим паркета.
Още със самото стъпване върху него се усеща как затопля краката.
И редих по пода по този начин.

Само дето бях залепил парчетата с книжно тиксо,за да не се разместват докато редим паркета.
Още със самото стъпване върху него се усеща как затопля краката.
- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Фибран, замазка отгоре и ламината.. става перфектно.. и не потъва носи яко, абе с 2 думи нямаш грижи.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
За гаражите - няма начин.
В момента остава корка като вариант, ще обсъждаме неговите варианти, ще е само за пода, някой слагал ли е и да каже как е като изолационни качества-и лесно ли се набива ?
В момента остава корка като вариант, ще обсъждаме неговите варианти, ще е само за пода, някой слагал ли е и да каже как е като изолационни качества-и лесно ли се набива ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, виждам, че си тръгнал да отбиваш номера по най-лесния начин. И аз така направих преди доста време. Резултата бяха нови разходи и ремонти, подмяна на о*раното и слагане на каквото трябва. Така се стигна до положението една стая, като твоята, -над маза, северозападна,усойна, обитаема само през лятото /зимата жената си държеше китките от терасата, докато в един голям студ измръзнаха там
.- след изолирането, температурата там да не пада под 15 градуса без отопление. Между другото там се наложи изолиране и на тавана, защото на горния етаж не живее никой през зимата и пода /тавана/ е ледено студен.

- StS
- Двигател:
- Контакти:
Извини ме ама нещо изпуснах, кое е "правилното" ?
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Сложи дебела изолация под плочата
-
- Автомобил:
- Двигател:
IRRITATING написа:Сложи дебела изолация под плочата
И над нея! Максимално възможната, не по-малко от 5-6 см. Тъпотии като корк, стиропор,депрон,"термо"боя са само "индулгенция"за пред жената, че не си си бъркал в носа през отпуската

П.П. Всичко е от опит и многократно "настъпване на мотиката"

- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Aбe bayspiro.. аз не та знам що за майстор си, ама като гледам, си склонен да омаловажаваш менението на другите... което не говори добре за теб.
СТС.. в стая над гараж съм слагал фибран 4-5 см + замазка и ламинат отгоре... в зимата без отопление не пада под 16-17 градуса.. това ти казвам от опит, а пък ти направи каквото искаш. Поздрави.
СТС.. в стая над гараж съм слагал фибран 4-5 см + замазка и ламинат отгоре... в зимата без отопление не пада под 16-17 градуса.. това ти казвам от опит, а пък ти направи каквото искаш. Поздрави.
- calm
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: 1.8T
- Контакти:
bayspiro написа:Тъпотии като корк...
Смени дилъра братле.
bayspiro написа:Тъпотии като..., стиропор,депрон,"термо"боя...
Това са различни материали, с различни характеристики и приложения. Определено и със сигурност,ако ги използваш НЕ по предназначение няма да постигнеш задоволителен резултат и неминуемо ще им дадеш определенията "тъпотии" и "за нищо не стават".
Между другото, нито стиропора, нито депрона са строителни продукти. Това са търговски наименования на такива, а използването им като определения и общи знаменатели на изолационни материали издава непознаване на материята и същността. Това се отнася и за фибрана.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
hooligans написа:Добре ще е да кажеш плочата каква е, колко сантиметра и такива ми ти подробности.
-
- Автомобил:
- Двигател:
relaxxx написа:Aбe bayspiro.. аз не та знам що за майстор си, ама като гледам, си склонен да омаловажаваш менението на другите... което не говори добре за теб.
Не съм майстор, а потребител на"майсторлъци"

П.П. Всички заключения, по въпроса съм ги правил след измервания на място, а не по "субективни усещания" и "рекламни послания" Пак повтарям - Мнението ми е САМО за информация! И е безплатно

- StS
- Двигател:
- Контакти:
В момента проучвам следното -
"Сравнително непознати и с ограничено приложение са полиуретановите изолации (PU). Те имат най-добри топлоизолационни характеристики от всички изброени материали λD 0,024-0,028. "
Някой слагал ли е на под, а и въобще , какъв е ефекта и цената ?
Намерих и технически корк за таван на 50мм - дали си заслужава и там да се изолира ?
"Сравнително непознати и с ограничено приложение са полиуретановите изолации (PU). Те имат най-добри топлоизолационни характеристики от всички изброени материали λD 0,024-0,028. "
Някой слагал ли е на под, а и въобще , какъв е ефекта и цената ?
Намерих и технически корк за таван на 50мм - дали си заслужава и там да се изолира ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
StS написа:В момента проучвам следното -
?
Колега, ти май си писател а не читател! Точно за полиуретана ти писах още в първия си пост. И то точно за таванна изолация - най-лесния начин за изпълнение - пръскане с пистолет. За пода това е по-трудно - "фризирането" му е проблемно, но става, даже изолацията е по-добра от фибрана!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”