Голф 4 1.9 АГР 90hp Бял дим при палене ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
bobomv
Автомобил:
Двигател:

Голф 4 1.9 АГР 90hp Бял дим при палене ?

Мнениеот bobomv » Вто 14 май 2013 18:39

Колеги разгледал съм темите знам ,че е дразнещо да се отварят по няколко за едно и също нещо ,но все пак ако дадете малко свежи идеи ще е добре и за мен и за други колеги със сходни и предстоящи проблеми.Голф 4 1.9 АГР 90hp година 00 Колата го прави от скоро !Върти мудно ,след което се засилва въртенето на стартера и при запалване изпушва бял облак с мирис на сурово гориво за секунди и после всичко се оправя дори и при форсиране няма проблеми не пуши.И нека синтезираме идеите в точни обяснения и обосновки за всяко предложение.Да не става типично по ,,форумски'' кой за каквото се сети да се стигне до проблеми в ,,касетофона и захапана лента на касетката''. Пуснах отделна тема ,защото на повечето става въпрос за продължително пушене докато загрее автомобила.

Какви са вариантите да е центровка ? Как изобщо се размества центровката ако е от нея?
(Питам защото това понятие при дизеловите агрегати ми е пълна мъгла ,,като колата ми сутрин'')
Какви са вариантите да е турбина?
(Маслото както го наливам така и го вадя без никаква промяна в количеството !Охладителната течност също не мърда.)
Възможно ли е да е от заминали свещи ?Към което клоня!
Впрочем забравих да спомена ,че след като колата е работила не върти изобщо пали на четвърт както се казва дори и в най-големите студове .Може би трябва да спомена ,че лампата за свещите свети за около 2 секунди ,а в най-големите студове 4-5 секунди.

Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Re: Бял дим при палене ?

Мнениеот dj_nako » Вто 14 май 2013 19:18

https://www.facebook.com/photo.php?v=598041070215082 Като този бял дим ли?

Потребителски аватар
bobomv
Автомобил:
Двигател:

Re: Бял дим при палене ?

Мнениеот bobomv » Вто 14 май 2013 20:08

Е не не е толкова гъст прилича на този кондензирания при дизели когато палят зимата но моя го прави сега в топлите дни .Виждам в огледалото как се издига след запалването и ми замирисва на сурово гориво.Нещо подобно като при тази кола http://www.youtube.com/watch?v=S_HJtBehub4

Потребителски аватар
okti_1
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 4 1.9 АГР 90hp Бял дим при палене ?

Мнениеот okti_1 » Вто 14 май 2013 21:40

Ще се опитам да ти отговоря на малкото въпроси който си написал колега
Какви са вариантите да е центровка ?-големи
Как изобщо се размества центровката ако е от нея?-от времето се променя и най-вече когато ремъка е нов
Какви са вариантите да е турбина?-никакви /0%/
Възможно ли е да е от заминали свещи ?-никакви /0%/
Впрочем забравих да спомена ,че след като колата е работила не върти изобщо пали на четвърт както се казва дори и в най-големите студове .Може би трябва да спомена ,че лампата за свещите свети за около 2 секунди ,а в най-големите студове 4-5 секунди.
Може да има прескочил зъб на ангренажа и от там да ги е проблема.
Като цяла трябва да се направи диагностика и ще се разбере от какво е :th_up

Потребителски аватар
bobomv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobomv » Сря 15 май 2013 9:43

Благодаря за информацията колега

Потребителски аватар
bobomv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobomv » Пон 03 мар 2014 11:14

Бях забравил да пиша как си реших проблема.За пореден път се бях хвърлих в сложни дилеми от притеснение за сериозен проблем.И не пак ,а отново проблема беше в бавното стартиране и мудното въртене на стартера.Явно много смес в цилиндрите от бавното запалване и след това при стартирането излиза пушилка.Смених си кабела с клемата който идва от стартера.Беше срязан и на мястото на капсулованата клема беше сложена някаква универсална и все си мислех ,че може да прави проблеми от там и това се оказа факт.Обяснявам си го с факта ,че пръстена който обгръща снопа кабел е твърде малък за голямото сечение на кабела и не контактува по цялата му площ така както капсулования оригинален вариант.Сега върти по-бързо респективно запалва от четвърт и никаква следа от облак не изгорели газове.

Върни се в “Дизелови агрегати”