Дебитна карта и евентуален кредит в РайфайзенБанк?!?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Bratt
Drivers wanted
Автомобил: MKII
Двигател: EZhko

Дебитна карта и евентуален кредит в РайфайзенБанк?!?

Мнениеот Bratt » Сря 15 май 2013 23:18

Колеги, търсих някакви мнения за тази банка и не попаднах на точно това, което търся..

Подадох заявление за дебитна карта, в която да ми превеждат заплатата, като искам и кредит да тегля.
Направих я в Райфайзен, защото фирмата в която бачкам, работи с тази банка и ми дават по-ниски лихвени проценти от останалите. Другата алтернатива е ДСК.

Събирам мнения "ЗА" и "Против" тези институции.. :redface

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Re: Дебитна карта и евентуален кредит в РайфайзенБанк?!?

Мнениеот Ivo_Dinkov » Сря 15 май 2013 23:55

Докато работех във VMware, това беше обслужващата банка на фирмата, но имахме свобода да избираме дали в нея да ни превеждат заплатите, или в друга банка- 60% бяха избрали друга банка. Останалите галено и казваха "РайШАЙЗЕнбанк" и се оглеждаха за алтернатива- имаше много недомислици и неуредици в услугите им, свързани с картите и прилежащите им сметки.
ДСК от сравнително скоро не е БГ банка и не съм сигурен дали са все така трагични или са се подобрили нещата при тях.
Ако имаш свобода да избираш- препоръчвам Алианц и ЦКБ, за спестовни сметки КТБ са ми фаворити, но обслужващия им персонал не са от най- любезните :a045

Какъв кредит ще теглиш- потребителски или ипотечен?
Ако знаеш през какво минах, за да си погася предсрочно ипотеката в Пощенска- стараха се максимално дълго да ми пречат да го направя- май по- лесно ог изтеглих навремето, отколкото го погасих :horror

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 16 май 2013 0:40

Ivo_Dinkov написа:препоръчвам Алианц и ЦКБ, за спестовни сметки КТБ са ми фаворити

Ти сигурно се шегуваш, цкб и ктб са най-ненормалните мутренски банки на пазара.

За Райфайзен мога да ти кажа само за работната атмосфера, а тя е че е доста гадна. Тормозят служителите сериозно и т.н., да не навлизам в подробности, че едва ли те вълнува. Шефчето, голям ненормалник, напусна (или го напуснаха след умопомрачаващо лошите финансови резултати), та има шанс нещата да се подобрят. Имаме тук колега, дето работи там, ама не знам дали влиза да чете редовно. Ако ще имаш много изгодна лихва все се мисля, че това ще наклони везните.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 16 май 2013 7:42

бате Тончо по големи капути от тез мърши незнам,вече 5 години ми се ебава дроба,за най-малката справка ти взимат пари и то доста прилични,а нивото на обслужване е... :scare3 :scare3 :banghead :banghead :banghead :thumb_down :thumb_down ,аз по малоумни и некомпетентни служители от тез в офисите им в БП Младост 4 и на НДК не съм виждал,баси :death :death :death

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Чет 16 май 2013 8:12

maxpayne написа:
Ivo_Dinkov написа:препоръчвам Алианц и ЦКБ, за спестовни сметки КТБ са ми фаворити

Ти сигурно се шегуваш, цкб и ктб са най-ненормалните мутренски банки на пазара.

За произхода на капитала ясно, но за дългогодишното им ползване съотношението от личното ми впечатление е позитиви : негативи е 90:10.
Не съм имал скрити такси, в ЦКБ никога не съм чакал, дори при наличие на хора- бързо върви обслужването и всичко е просто и ясно, а служителите са винаги усмихнати и компетентни за въпросите, които съм задавал. Но са им ниски лихвите по влоговете.
КТБ са малко калпазани по отношение обслужването и имат сито с цел да отсеят вложители с повече средства, но като цяло предлагат добри продукти.
За мен няма идеална банка за всички продукти, за картова сметка и за заем фаворит ми е Алианц, но и другите две банки са ОК.

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Чет 16 май 2013 8:24

За ДСК мога да кажа само хубави неща за онлайн банкирането им, което ще получиш ако си при тях. Никакви грижи, плащам почти всичко от него. Е, служителите на ДСК са по-възрастни лелички, но гледам се стараят да наемат вече по-свежи каки. Не е на супер ниво обслужването в офисите, но бива. За кредитите не знам, има една особеност- частно банкиране, за 20 лв на месец ти осигурява някакви по-преференциални условия по лихвите и отпускат повече пари.

Потребителски аватар
Bratt
Drivers wanted
Автомобил: MKII
Двигател: EZhko

Мнениеот Bratt » Чет 16 май 2013 10:03

Ivo_Dinkov написа:..
..

Потребителски и то не голям - 3-5к лв.

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Чет 16 май 2013 11:57

Аз мога да кажа, че ДСК колкото и да им куца обслужването в клоновете като условия по потребителски кредити и такси са по-добре от Райфайзен. Това е ако гледаш само тези две банки. Няма да те засипвам с инфо за други.

StrEagle
Автомобил: Polo 6C
Двигател: DAJA

Мнениеот StrEagle » Чет 16 май 2013 17:15

Имам познати, които теглиха кредити от Райфайзен преди кризата. В момента в който кризата удари, лихвата им се удвои, че и повече. И със 100 зора успяха да преструктурират кредитите си в друга банка, и лихвата им след преструктурирането спадна на 1.25 от оригиналната. Така че по-далече от тази банка..

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Чет 16 май 2013 17:25

Много странни проблеми имате... Аз защо ли не мога да кажа същото?
Никакви ядове за 2 години. :wink

На Бате Тони съм му обяснил моя случай, така че май ще има доста да го мъдри...

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Чет 16 май 2013 17:30

Bratt написа:
Ivo_Dinkov написа:..
..

Потребителски и то не голям - 3-5к лв.

Брате, взимай смело ако си на префернциални условия!
Жената също има дебитна карта и цялата фирма работи с RBB та дадоха много добри условия за потребителски. Само че нея я накараха да плаща по 4 кинта на месец за пакет Комфорт, т.е. преводи, такси а-у всичко й влиза в тея 3,95 лв/месец. Няма и годишна такса за обслужване на кредита - също си е включено в тея пари.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Чет 16 май 2013 17:55

И задължително от разплащателната сметка се плаща инкасо поне една комунална услуга. В моя случай сметка към мобилен оператор.
И моя съвет е да се натика смело и си мисля, че няма да съжалява от избора. :Mr Green Fun

Върни се в “ОФФ-Топик - други”