Ламбда сонда за 1,6 FSI ....1050 лева ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ламбда сонда за 1,6 FSI ....1050 лева ?
Колата е 2004 1.6 FSI ...а грешката е в задната ламбда сонда, която пък била с интелигентен модул за управлението и ,,, ? Цената за тази ламбдичка от ауди е за около 1000 лева ...какъв е този ъпсурт ....Ако някой до сега се е сблъсквал с този проблем - има ли някакво друго решение ? Да се използва универсална такава или пък да се залъже нещо че поне да не ми свети чек енджина на таблото ...ако някой има идеи или предложения - моля нека сподели
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ламбда сонда за 1,6 FSI ....1050 лева ?
До колкото можах да разровя, мисля че представлява нещо от сорта на това

Чакам да отворят в БОШ да видя те какво имат и общо взето започва търсене на частта ...нека все пак ако някой вече се е сблъсквал с подобен проблем с въпросната ламбда сонда ( до колкото знам я използват на всички 1.6 и 2.0 фси двигатели от 2003 до 2005 на във ВАГ групата) да сподели какво е направил ..
Чакам да отворят в БОШ да видя те какво имат и общо взето започва търсене на частта ...нека все пак ако някой вече се е сблъсквал с подобен проблем с въпросната ламбда сонда ( до колкото знам я използват на всички 1.6 и 2.0 фси двигатели от 2003 до 2005 на във ВАГ групата) да сподели какво е направил ..
- dido_81
- Автомобил: VW Golf 4 FSI
- Двигател: BAD 2002
пробвай да си намериш в някоя морга!!!много често срещан проблем за fsi моторите е втората сонда!мисля,че се прецаква заради конденза в ауспуха-така поне ми каза един инжинер в Автотрейд!аз лично не я смених,защото ми казаха,че е само за екология и не ми се отразява на разхода и скоростта-и 4есно казано не усештам никаква промяна в поведението на колата!и да я сменя-догодина пак!все пак не са малко пари!!!
Успех колека....
Успех колека....

- freshenero
- Автомобил: Sharan
- Двигател: ADY 2000
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
dido_81 написа:пробвай да си намериш в някоя морга!!!много често срещан проблем за fsi моторите е втората сонда!
dido_81, нали осъзнаваш че тези двете изречения се самоиозключват едно-друго?

- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
Ако наистина цената е такава карай си така. Втората сонда следи работата на катализатора. Не влияе върху работата на двигателя.
- dido_81
- Автомобил: VW Golf 4 FSI
- Двигател: BAD 2002
аз лично съм си намирал читава сонда от морга,но пак изгоря(зимата) заради КОНДЕНЗА в ауспуха!!!махнах лампата на чека от таблото да на ме дразни(селски чип тунинг както вика един колега
)и не се занимавам с глупости!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”